صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خسروپناه: بسیاری از پژوهش‌ها ناظر به نیاز‌های جامعه نیست

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ناظر به نیاز‌های جامعه نبودن را مهمترین مشکل حوزه پژوهش در کشور دانست و گفت: در صورتی که سامانه نان و بحث نیاز‌های پژوهشی کشور به شکل خوبی مدیریت و رساله‌ها، پایان‌نامه‌ها و مقالات بر اساس نیاز‌های اعلام شده تهیه و تدوین شوند، بسیاری از نیاز‌های کشور به‌واسطه پژوهش‌های دانشگاهی مرتفع می‌شود.
کد خبر : 885277

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سؤال که هم‌اکنون مهم‌ترین مشکل حوزه پژوهش کشورمان چیست، گفت: مهم‌ترین مسئله این است که بسیاری از پژوهش‌ها ناظر به نیاز‌های جامعه نیست.

عبدالحسین خسروپناه با تأکید بر اینکه، باید در کشورمان یک نظام‌نامه مسئله محور داشته باشیم افزود: در حال حاضر انصافاً موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) به‌خوبی و جهادگرانه در حال انجام این کار است و وزیر محترم علوم نیز از این کار حمایت صدردصدی داشته‌اند.

گره بسیاری از نیاز‌های کشور با سازمان‌دهی مناسب سامانه «نان» باز می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی سامانه ایجاد نظام ملی پیشنهاد‌ها جهت ثبت و نمایه‌سازی نیاز‌های مختلف جامعه و سوق دادن بخش عمده‌ای از فعالیت‌های پژوهشی در جهت رفع نیاز‌ها و مشکلات جاری کشور تحت عنوان نان افزود: با راه‌اندازی این بانک اطلاعاتی متمرکز، زنجیره پژوهش، فناوری و نوآوری تکمیل شده و با هدفمند و نیازمحور کردن بخش مهمی از فعالیت‌های پژوهشی در جهت رفع نیازها، کشور در مسیر توسعه همه‌جانبه علمی قرار می‌گیرد.

خسروپناه تصریح کرد: درصورتی‌که سامانه نان و بحث نیاز‌های پژوهشی کشور به شکل خوبی مدیریت شود و سازمان‌یافته پیش رود و رساله‌ها، پایان‌نامه‌ها و مقالات بر اساس نیاز‌های اعلام شده تهیه و تدوین شود، بسیاری از نیاز‌های کشور به‌واسطه پژوهش‌های دانشگاهی مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی به‌منظور تصحیح آئین‌نامه ارتقاء اساتید دانشگاه اظهار کرد: در حال اتصال نحوه ارتقاء اساتید به موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) هستیم که این نیز به‌طور حتم در باز کردن گره بسیاری از نیاز‌های کشور به‌واسطه پژوهش مؤثر خواهد بود.

همه تصمیمات شورای فراقوه‌ای انقلاب فرهنگی باید پشتوانه پژوهشی داشته باشد.

اما دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است: اگر تصمیمی پشتوانه پژوهشی نداشته باشد، موفق نخواهد بود، بر همین اساس نیز همه تصمیمات در حکومت، دولت، قوای سه‌گانه و شورای فراقوه‌ای انقلاب فرهنگی باید از پشتوانه علمی و پژوهشی برخوردار باشد.

خسروپناه تأکید کرد: به عنوان یک پژوهشگر و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ مبحثی را در این شورا ارائه نمی‌دهم مگر اینکه مسئله و موضوع مورد بحث و بررسی، دارای پشتوانه پژوهشی و تحقیقاتی مناسب از جانب نخبگان جامعه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر