صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۶ آذر ۱۴۰۲

کاهش خطرات آندوسکوپی با مونوکسیدکربن

مسئول تحقیق و توسعه یک شرکت دانش بنیان از ساخت دستگاه دمنده گاز مونوکسید کربن برای کاهش خطرات آندوسکوپی خبر داد.
کد خبر : 885270

علی محدث دیلمی در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، اظهار کرد: با توجه به تجربه چند ساله‌ای که در حوزه تعمیر تجهیزات پزشکی به ویژه آندوسکوپی داشتیم، حدود ده سال بر اساس نیازی که وجود داشت یک محصول نرم افزاری برای سهولت گزارش نویسی و آرشیو ارائه کردیم که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ مرکز از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: این نرم افزار را در سیستم آندوسکوپی نیز به کار گرفتیم، به این صورت که تصاویر کپچر و آرشیو شده و نظرات پرشک و سایر گزارش‌ها ثبت می‌شوند تا در صورت نیاز به بازبینی مجدد به راحتی در دسترس باشند.

محدث دیلمی گفت: محصول دیگر پمپ ایریگیشن است. این پمپ به دستگاه آندوسکوپی متصل می‌شود و پزشک می‌تواند با یک پدال پایی، فرآیند تزریق آب را برای شستشو را انجام دهد. این محصول سه سال است که تولید و عرضه شده و در مراکز دولتی، خصوصی و مطب‌ها استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه این محصول هنوز نمونه داخلی ندارد، نمونه خارجی آن نیز با قیمت چهاربرابری در بازار عرضه می‌شود، ادامه داد: محصول دیگر به نام «آیس باکس» عرضه شده که یک دستگاه جانبی آندوسکوپی برای پردازش تصویر است.

این فناور یادآور شد: در آندوسکوپی اتفاقی که می‌افتد این است که نور سفید را درون بدن می‌تابانیم تا بتوانیم، مجاری را ببینیم. حالا اگر بتوانیم به جای نور سفید نور رنگی فیلتر شده مانند آبی و سبز را به بافت بتابانیم، می‌توانیم عکس العمل بافت را در عمق‌ها و ویژگی‌های مختلف نیز ببینیم.

وی افزود: البته در «آیس باکس» مراحل فیلتر کردن تصویر در مرحله برگشت انجام می‌شود، به این شکل که مثل سابق نور سفید (نور کامل) تابیده می‌شود و تصویر کامل رنگی گرفته می‌شود، اما بعد از آن تصویر را فیلتر می‌کنیم به نحوی که انگار نور آبی تابیده شده است.

محدث دیلمی گفت: این محصول نمونه خارجی ندارد و سعی کرده ایم تمام ویژگی‌های خوب دستگاه‌های دیگر را در «آیس باکس» جمع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما به دلیل اینکه حضور موثر در مراکز درمانی داریم، نیاز‌های آن‌ها را به خوبی درک می‌کنیم و می‌دانیم که دقیقا چه مشکلی وجود دارد. ارتباط مان با پزشکان خوب بوده و بخش‌های مهندسی شرکت هم از نظر نرم افزاری و هم سخت افزاری قوی است.

حدث دیلمی ادامه داد: محصول دیگر، دمنده گاز CO۲ است که البته در مرحله اخذ مجوز بوده و آزمایش‌های ایمن الکتریکی و الکترومغناطیسی انجام و مجوز‌های ایزو آن گرفته شده و پرونده در اختیار اداره تجهیزات وزارت بهداشت است و فرایند مجوز ساخت جلو می‌رود.

وی گفت: در آندوسکوپی وقتی لوله وارد دهان می‌شود مجاری گوارش مجاری به هم چروکیده هستند و پزشک برای اینکه آندوسکوپ را در مجاری حرکت بدهد و بتواند همه زوایا را ببیند، مجبور است از یک پمپ هوایی که در دستگاه آندوسکوپی تعبیه شده استفاده کند.

محدث دیلمی افزود: دستگاه دمنده گاز CO۲ جایگزین آن هوا می‌شود، چون ضریب جذب مونوکسید کربن، ۱۵۰ برابر بیشتر از هوا است؛ بیمار می‌تواند CO۲ را از مویرگ جذب و از سیستم تنفسی دفع کند، در نتیجه درد کمتری در آندوسکوپی تجربه می‌کند. پزشک هم آندوسکوپی را راحت‌تر انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر آندوسکوپی از حالت تشخیصی به حالت تهاجمی تبدیل شده، ادامه داد: در گذشته پزشک با آندوسکوپی فقط مجاری را می‌دید و برای بیمار نسخه می‌نوشت، اما الان پزشک وقتی وارد سیستم گوارش می‌شود و اگر پلیپی یا ضایعه‌ای ببیند، همان زمان، جراحی می‌کند.

این فناور یادآور شد: البته تهاجمی بودن فرایند خطراتی هم دارد، مثلاً ممکن است سیستم گوارش پاره شود و هوا وارد ناحیه شکمی شود؛ بنابراین با استفاده از دستگاه دمنده گاز CO۲ می‌توان خطرات آندوسکوپی را کاهش داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر