صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دوشنبه منتظر یک رویداد نادر نجومی باشید

در پی یک رویداد نجومی نادر که روز دوشنبه رخ می‌دهد، ستاره قرمز «اِبط‌الجوزا » در برخی از نقاط جهان در حالت کاملاً تاریک قرار می‌گیرد.
کد خبر : 884019

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، در پی یک رویداد نجومی نادر که روز دوشنبه رخ می‌دهد، ستاره قرمز «اِبط‌الجوزا» یا «شبان‌شانه» (به انگلیسی: Betelgeuse) در برخی از نقاط جهان در حالت کاملاً تاریک قرار می‌گیرد.

روز دوشنبه یک سیارک از مقابل ستاره قرمز «اِبط‌الجوزا» عبور می‌کند و آن را از نقطه دید ما در اینجا روی زمین تحت الشعاع قرار می‌دهد و آن را به مدت ۱۵ ثانیه از دید مسدود می‌کند. 

این سیارک که با نام لیونا ۳۱۹ شناخته می‌شود، تقریباً شبیه یک تخم مرغ است و ابعادی حدود ۵۰ در ۳۴ مایل (۸۰ در ۵۵ کیلومتر) دارد.

وقوع چنین رویدادی برای یک ستاره شناخته‌شده و درخشان یک اتفاق غیر معمول است. اخترشناسان این رویداد را فرصتی استثنایی و منحصربه فرد برای مطالعه ستاره «اِبط‌الجوزا» می‌دانند.

این ستاره که با نام آلفا شکارچی یا ابط‌الجوزا نیز شناخته می‌شود روشن و قرمز رنگ است و در صورت فلکی «جبار» (اوریون، صورت فلکی شکارچی یا همان بزرگترین صورت فلکی آسمان شب) رفتار‌های غیر منتظره‌ای از خود نشان داده است. بتلگئوس یا شبان‌شانه (در پارسی میانه: بَشْن) هفتمین ستاره درخشان در آسمان (به غیر از خورشید) درخشان‌ترین ستاره در بین ستارگان متغیر است.

این ستاره به علت رنگ قرمز خود، همیشه به عنوان چالشی بزرگ برای دانشمندان و منجمان مطرح است. 

در پی این رویداد نجومی تحلیل دقیق‌تری از ساختار ستاره بتلگئوس در اختیار دانشمندان قرار می‌گیرد. در حال حاضر، هنوز پیش‌بینی دقیقی در مورد چگونگی تأثیر برخورد این سیارک بر روی ستاره و همچنین تأثیر آن بر حیات زمین وجود ندارد، اما این رویداد یک فرصت منحصر به فرد برای مطالعه این ستاره و شناخت بیشتر پدیده‌های نجومی است.

این ستاره در سال‌های اخیر موضوع بررسی اخترشناسان بوده است، زیرا مشاهده شده است که به طور چشمگیری هم درخشنده و هم کم نور می‌شود.

به تصور برخی از ستاره‌شناسان، ستاره بتلگئوس می‌تواند تبدیل به ابرنواختر و منفجر شود، در‌حالی که برخی دیگر از منجمان باور دارند این ستاره هنوز ده‌ها هزار تا صد‌ها هزار سال تا رسیدن به این مرحله فاصله دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر