صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بیتا احمدی در گفت‌وگو با آنا:

سینما به ریسک‌پذیری تهیه‌کنندگان نیاز دارد/ بازیگران تکراری مخاطبان را دلزده می‌کند

بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون معتقد است که تهیه‌کنندگان سینما باید در استفاده از بازیگران جوان و استعدادهای جدید ریسک‌پذیری بیشتری داشته باشند.
کد خبر : 884012

بیتا احمدی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به موانع فراوانی که برای ورود حرفه‌ای به سینما پیش‌روی بازیگران جوان قرار دارد، گفت: در کشور ما همواره تئاتر یک منبع تغذیه و تأمین بازیگر برای سینما و تلویزیون محسوب می‌شد. گواه این امر این که نسل بازیگرانی همچون استاد علی نصیریان، زنده‌یادان انتظامی و مشایخی و کشاورز و خانم‌ها فخری خوروش، ژاله علو، سوسن تسلیمی، گلاب آدینه و ... همه از صحنه تئاتر به پرده سینما و قاب تلویزیون راه پیدا کرده‌اند.

این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون اظهار کرد: به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر این پل ارتباطی میان تئاتر و عرصه تصویر، دچار گسست شده است. نمی‌گویم نیست؛ اما کمتر پیش می‌آید که کارگردان‌های سینما مثل دهه‌های گذشته مدام به سالن‌های تئاتر سر بزنند و بازیگران جوان و ناشناخته را کشف کنند.

چهره‌های ثابت و تکراری در سینما، تلویزیون شبکه نمایش خانگی 

بازیگر سریال «خوابزده» گفت: این روند مطلوب نیست و برای همین هم شاهد هستیم که سینمای ما روز به روز از جنبه‌های هنری و ظهور بازیگرانی مستعد خالی شده و به سمت جنبه‌های کاملاً تجاری سوق پیدا می‌کند. از سوی دیگر در چنین بستری گروه‌گرایی و باندبازی رشد می‌کند و مانع از شکوفایی استعداد‌های نو خواهد شد.

وی افزود: در این سال‌ها شاهد بودیم که تعدادی بازیگر خانم و آقا به صورت ثابت در اغلب پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی به عنوان بازیگر حضور دارند. درست است که مردم ستاره‌های محبوبشان را دوست دارند؛ اما اینکه سینما را محدود به یک گروه خاص و چند نام تکراری و مشخص بکنیم در بلندمدت ضربات جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت. مخاطب بالاخره در جایی دلزده می‌شود و با سینما قهر خواهد کرد؛ البته این اتفاق در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی هم افتاده؛ در آنجا هم شاهد هستیم که تعدادی از بازیگران ما مدام از این پروژه به پروژه دیگر می‌روند.

احمدی گفت: فکر می‌کنم درکنار چرخه اقتصادی سینما که حتماً مهم است به ریسک‌پذیری بیشتری از سوی تهیه کنندگان و سرمایه گذاران نیاز داریم.

یک تجربه خوب در «خبر خاصی نیست»

بازیگر فیلم سینمایی «خبر خاصی نیست» از حضور در این فیلم به عنوان یک تجربه ارزشمند یاد کرد و گفت: آقای شایسته در مقام کارگردان این فیلم از چهره‌های باتجربه و استخوان خردکرده در سینما هستند. از سوی دیگر بازیگرانی مثل آقای رضا کیانیان و خانم‌ها افسانه بایگان و خانم رؤیا تیموریان هم یک گروه بازیگری حرفه‌ای و باتجربه را شکل می‌دادند که نفش آفرینی درکنار آن‌ها را برای من به یک کلاس درس تبدیل کرده بود.

 

احمدی افزود: با این که شش هفت سال از اکران این فیلم می‌گذرد، اما همچنان برای من یک تجربه ناب است به ویژه این که من در این فیلم نقش دختر خانم بایگان را بازی می‌کردم و ایشان در پشت‌صحنه هم مثل یک مادر دلسوز در کنار من بودند و از هر فرصتی برای انتقال تجربه‌های خودشان به من استفاده می‌کردند.

سینما؛ هم حرفه و هم عشق

وی عنوان کرد: نگاه من به سینما به شکل توأمان، هم حرفه‌ای و هم دلی است. حرفه‌ای از این نظر که بازیگری را یک حرفه و شغل می‌دانم که باید برای موفقیت در آن تلاش کنم مناسبات حرفه‌ای را رعایت کنم و به گونه‌ای کار کنم که همواره گزینه‌های خوبی را برای انتخاب داشته باشیم.

احمدی افزود: بازیگری همیشه برایم جدی بوده؛ در این مسیر مثل هر حرفه دیگری فراز و نشیب و سختی وجود دارد که البته به نظر من این سختی‌ها خیلی بیشتر از سایر مشاغل است. دوران بیکاری گاه و بی‌گاهی که گریبانگیر بازیگران می‌شود واقعاً دشوار است؛ این که بتوانی در این دوران همچنان خودت را از لحاظ روانی و جسم و سواد هنری به روز نگهداری مهارت و صبر فراوانی می‌طلبد.



وی گفت: همانطور که یک ورزشکار هم در شرایط غیر از مسابقه بدن خودش را آماده نگه می‌دارد، بازیگر هم باید ذهن، بدن و بیان خودش را در شرایطی که روی صحنه یا جلوی دوربین نیست به روز نگه دارد. این بخشی است که به بازیگر می‌شود، سمت دیگر قضیه به مدیرانی مربوط می‌شود که باید شرایط حضور بازیگران را در کار‌ها مختلف فراهم کنند.

این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: از سوی دیگر، من عاشق سینما هستم و یک رابطه دلی و عاطفی هم با سینما و بازیگری پیدا کرده‌ام. سعی می‌کنم در روز‌های که سر پروژه‌ای نیستم روزی یک یا دو فیلم ببینم و به جرئت می‌توانم بگویم که اغلب آثار درخشان سینمایی مربوط به دوران سینمای صامت تا دوران کلاسیک هالیوود و سینمای ایران را دیده‌ام. دوست دارم در عین حال که بازیگری حرفه من است، از آن لذت هم ببرم.

این بازیگر جوان درباره الگو‌های بازیگری خود نیز عنوان کرد: ما خانم‌های بازیگر بسیار خوب و کاربلدی داشته و داریم که انتخاب از بین آن‌ها واقعاً سخت است، اما از بین آن‌ها به بازی‌های خانم سوسن تسلیمی علاقه زیادی دارم.از بین چهره‌های خارجی هم «ناتالی پورتمن» و «مریل استریپ» بازیگران موردعلاقه من هستند.

احمدی درباره فعالیت‌های آینده خود نیز گفت: دو پیشنهاد سینمایی دارم که در حال بررسی آنها هستم هنوز نهایی نشده؛ امیدوارم در هر صورت اتفاقات خوبی برایم رقم بخورد. در پایان جا دارد از پدر و مادرم که در این سال ها همیشه در کنار من بودند تشکر ویژه‌ای داشته باشم. این دو عزیز بزرگترین معلم و حامی من در بازیگری بودند و هیچ گاه زحماتی که برایم کشیدند را فراموش نخواهم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر