صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بادهای قدرتمندی که تشکیل ستاره‌ها را متوقف می‌کند

بررسی‌های یک تلسکوپ نشان می‌دهد، بیش از صد کهکشان در حال پرتاب بادهای قدرتمندی هستند که می‌توانند تشکیل ستاره‌ها را متوقف کنند.
کد خبر : 883859

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد، بیش از صد کهکشان، در حال پرتاب بادهای قدرتمندی هستند که می‌توانند تشکیل ستاره‌ها را متوقف کنند. این کشف جدید ما را با مکانیزم‌های مهمی که ممکن است در ایجاد اختلال در فرایند تشکیل ستاره‌ها نقش داشته باشند، آشنا می‌کند.

 نهادهای بین‌المللی به وسیله داده‌های به دست آمده توسط تلسکوپ «آلما» در شیلی بررسی‌های طولانی و پیچیده‌ای انجام دادند. این تلسکوپ‌ به کمک امواج رادیویی گسترده، تصاویری از این بادها ارائه کرده است. 

تیمی به رهبری یوچنگ گو از دانشگاه لیون در فرانسه برای یافتن این بادها در کهکشان‌های معمولی اقدام کردند و بیش از صد کهکشان بزرگ و معمولی را تا فاصله حدود هفت میلیارد سال نوری با کاوشگر طیف‌سنجی چند واحدی تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی مشاهده کردند.

مشاهدات نشان داد، هر یک از کهکشان‌های رصد شده دارای یک باد کهکشانی به شکل دو جریان دوقطبی مخروطی شکل هستند که در بالا و پایین هر کهکشان تا سی هزار سال نوری امتداد دارند.

داده‌های این تصاویر نشان داد، این بادها به طور قابل‌توجهی بازدهی این کهکشان‌ها را کاهش داده و توانایی شکل‌گیری ستاره‌ها را متوقف نموده‌اند. این بادهای کهکشانی ده‌ها هزار سال نوری می‌وزند.

بررسی و درک این باد‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا مکانیزم‌هایی که در فرایند رشد یا حتی توقف شکل‌گیری ستاره‌ها نقش دارند را درک کنند. به نظر می‌رسد که این بادها نتیجه تلاقی‌های غول‌پیکری‌اند که در مرکز کهکشان‌ها اتفاق می‌افتند. در این تلاقی‌ها، ماده گازی که در ابرهای اطراف ستاره‌ها موجود است، طی پشت سر گذاشتن فرآیندی بادهای قدرتمندی را ایجاد می‌کند که به سمت خارج کهکشان‌ها حرکت می‌کنند.

بینش و آگاهی درباره این بادها به دانشمندان اجازه می‌دهد تا برنامه‌ریزی بهتری برای بررسی عملکرد کهکشان‌ها انجام دهند و نحوه تاثیر این بادها را بر ایجاد و توسعه کیهان درک کنند. این کشف جدید آنها را به یک پیشرانه در جهت درک بهتر بقایای ستاره‌ای که در کهکشان‌ها موجود هستند سوق می‌دهد و می‌تواند در بررسی پیشرفت‌های بیشتر در زمینه تشکیل و تحول کهکشان‌ها کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر