صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۹ - ۱۷ آذر ۱۴۰۲

می‌توان با حسابداری در «آیات و روایات» پایان‌نامه‌ها نوشت

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی گفت: حسابداری عنوانی است که در آیات قرآن کریم و روایات به آن پرداخته شده و در این موضوع می‌توان پایان‌نامه‌ها نوشت.
کد خبر : 883653

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز حسابدار از همکاران حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند تجلیل شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی در این مراسم گفت: حسابداری عنوانی است که در آیات قرآن کریم و روایات به آن پرداخته شده و در این موضوع می‌توان پایان‌نامه‌ها نوشت.

 حجت‌الاسلام محمد حاجی‌زاده با اشاره به آیات شریفه قرآن کریم افزود: اصل حساب، حسابرسی و حسابداری در بخش‌های مختلف زندگی و بسیاری از موضوعات مطرح شده؛ به عنوان مثال در سوره انشقاق آیه ۷ و ۹ خداوند می‌فرماید: «اما کسى که کارنامه‏‌اش به دست راستش داده شود به‌زودى‏ حسابش را بس آسان کنند و شادمان به سوى کسانش بازگردد.»

وی با اشاره به روایت «حاسبوا قبل ان تحاسبوا» به حساب خودتان برسید قبل از اینکه به حسابتان رسیدگی کنند، گفت: در این روایت شریفه به موضوع پرداخته شده، بنابراین مومن واقعی باید اعمال روزانه خود را محاسبه کند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی همچنین به بخش دیگری «حسابداری» در لسان روایات اشاره کرد و ادامه داد: در برخی روایات به مقوله عدد و شمارش پرداخته شده؛ به‌عنوان مثال در روایتی به تعداد قطرات باران که در هر سال قرار است نازل شود، اشاره شده است.

حاجی‌زاده متذکر شد: در بخشی دیگر هم مانند آیه شریفه «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره و من یعمل مثقال ذره شرا یره» موضوع حسابرسی در روز قیامت را بیان کرده است.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی هم گفت: در قرآن کریم تعابیری چون «وهو أسرع الحاسبین»، «یوم‌الحساب» آمده و در سوره بقره آیه ۲۸۲ (آیه دین) مفصل به بحث حساب و کتاب پرداخته شده است.

حبیب‌اله نخعی افزود: در حسابداری آیین رفتار حرفه‌ای حسابداران را داریم که اصول متعددی ازجمله صداقت، بی‌طرفی، مراقبت حرفه‌ای و ... را دارد و همه این‌ها در آیات قرآن و در مجلات حسابداری طرح شده است.

وی با اشاره به تاریخچه روز حسابداری، حسابداری را دارای مسئولیت خطیر و سنگینی دانست که وظیفه آن اطلاعات اساساً مالی است و گفت: حسابداری مسئولیت پاسخگویی ارائه صورت‌های مالی و گزارشات مالی که تهیه می‌شود را دارد و مدیران را پاسخگو می‌‌کند که مقابل افرادی که باید به آنان جواب بدهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند و رئیس شورای اداری مالی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی هم تشریح کرد: حسابداری روز و شب ندارد و کاری بسیار پردغدغه و پرزحمت است.

الهیار جامی خزانه‌دار کل استان خراسان‌جنوبی هم با بیان اینکه تمام ورودی و خروجی دانشگاه در هر حوزه‌ای اعم از فرهنگی، پژوهشی، عمرانی و ... به سیستم مالی دانشگاه ختم می‌شود، افزود: همکاران دانشگاه به‌خصوص حوزه حسابداری و مالی واحد بیرجند از بهترین، سالم‌ترین و شایسته‌ترین افرادی هستند که کارشان را بدون منت انجام می‌دهند و در سخت‌ترین کار‌های حوزه مالی اعم از شهریه، بیمه‌ای، مالیاتی و ... پروژه‌ها را به پیش می‌برند.

مدیرکل حراست دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم گفت: مطابق حدیث نبوی مشهور «حَاسِبُوا أَنْفُسَکُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا» باید قبل از اینکه دیگران ما را قضاوت کنند به محاسبه و قضاوت اعمالمان بپردازیم.

علی ذوقی افزود: با توجه به اینکه کار حسابداری یک طرف آن حق‌الله است و طرف دیگر آن حق‌الناس، بنابراین باید سخت‌گیری کرد تا خدای نکرده حقی از بیت‌المال یا از شخصی تضییع نگردد.

سیدمحمداسدزاده مدیر مالی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم تشریح کرد: در حسابداری سخت‌گیری‌هایی وجود دارد، چراکه در قبال سندی که می‌زنیم باید پاسخگو باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر