صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۳ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

آسیب مغزی را مانند ضربه مغزی جدی بگیرید

تشخیص ضربه مغزی در نخستین ساعات در نجات جان بیمار بسیار حیاتی است و ارزیابی اولیه می‌تواند یک اقدام نجات دهنده باشد.
کد خبر : 883085

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان دانشگاه بیرمنگام در انگلیس دستگاه جدیدی برای تشخیص آسیب مغزی با اسکن چشم ساخته اند. این دستگاه که «آی دی» «EyeD» نام دارد، یک ابزار جیبی است که گوشی هوشمند، یک لیزر و یک طیف سنج را برای اندازه گیری تغییرات مولکولی چشم مرتبط با آسیب مغزی ترکیب می‌کند.

آسیب مغزی، مانند ضربه مغزی، اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند عواقب جدی و ماندگاری داشته باشد. با این حال، علائم آسیب مغزی ممکن است بلافاصله پس از تصادف ظاهر نشوند و تشخیص اغلب به روش‌های تصویربرداری پیچیده مانند سی تی اسکن و ام آر آی نیاز داشته باشد که فقط در بیمارستان‌ها در دسترس هستند. به عبارت دیگر اولین ساعت حیاتی پس از آسیب مغزی، که به «ساعت طلایی» شهرت دارد، ممکن است در انتظار تشخیص بیماری، از دست برود.

دانشمندان در تلاش برای حل این چالش، EyeD را طراحی کردند که می‌تواند آسیب مغزی را در عرض چند دقیقه با تجزیه و تحلیل چشم تشخیص دهد. 

چشم توسط عصب بینایی به مغز متصل است و پشت چشم حاوی نورورتینا است که شبیه به بافت مغز است. بنابراین، هر گونه تغییر در مغز به دلیل آسیب دیدگی می‌تواند بر روی چشم نیز تاثیر بگذارد و برعکس.

دستگاه خلاقانه EyeD با تابش لیزر ایمن به پشت چشم و گرفتن نور منعکس شده توسط بافت چشم کار می‌کند. نور منعکس شده حاوی اطلاعاتی در مورد ترکیب شیمیایی چشم، مانند سطح لیپید‌ها و پروتئین‌ها است که نشانگر‌های زیستی آسیب مغزی نیز هستند. سپس این دستگاه از یک دوربین گوشی هوشمند و یک طیف سنج برای تجزیه و تحلیل نور منعکس شده استفاده می‌کند و داده‌ها را به یک برنامه شبکه عصبی وارد می‌کند تا موارد را به عنوان آسیب مغزی یا آسیب غیر مغزی طبقه بندی کند.

پژوهشگران EyeD را بر روی یک مدل چشم مصنوعی و بافت چشم خوک مُرده آزمایش کردند و دریافتند که این دستگاه می‌تواند آسیب مغزی را در هر دو مورد به دقت تشخیص دهد. این دستگاه سبک وزن، قابل حمل و استفاده آسان است. متخصصان اورژانس می‌توانند از این دستگاه در صحنه تصادف برای تشخیص آسیب مغزی و شروع سریع درمان استفاده کنند.

این مطالعه، اثبات مفهومی EyeD است و محققان قصد دارند مطالعات بیشتری را برای ارزیابی عملکرد دستگاه بر روی انسان انجام دهند. در صورت موفقیت، EyeD می‌تواند انقلابی در تشخیص و مدیریت آسیب مغزی ایجاد کند، جان انسان‌ها را نجات دهد و از ناتوانی‌های ناشی از آسیب دیدگی مغزی جلوگیری کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر