صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فشار سانسور بر اهالی علم در دانشگاه‌های جهان

سال‌های اخیر، نگرانی‌ها درباره سانسور به عنوان یک موضوع رو به رشد در جامعه علمی،‌ بالا گرفته است، محققان و دانشگاهیان در به اشتراک گذاشتن یافته‌ها و نظر خود با موانع زیادی مواجه شده‌اند که یکپارچگی و پیشرفت دانش علمی ‌را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.
کد خبر : 882428

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطالعه‌ای که توسط Chronicle of Higher Education انجام شده است این روند نگران‌کننده را روشن می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که شمار قابل توجهی از دانشمندان اشکال مختلفی از سانسور مانند فشار برای تغییر یا سرکوب کارشان، محدودیت در انتشارِ یافته‌های بحث‌برانگیز و حتی تهدیدهای شغلی را تجربه کرده‌اند.

پیامدهای مشکل سانسور بسیار گسترده است. از آنجا که پیشرفت علمی ‌متکی بر گفتگوی باز، بحث‌های قوی و تبادل آزاد ایده‌هاست،‌ چنانچه محققان ناچار به سکوت و یا خودسانسوری شوند، پیشرفت دانش را با مشکل مواجه می‌کند و اعتبار جامعه علمی ‌را پایین می‌آورد.

یکی از مثال‌های برجسته‌ای که در این مطالعه ذکر شد، شامل تحقیقات درباره تغییرات آب و هوایی است. چندین دانشمند گزارش کرده‌اند که به دلیل منافع سیاسی یا شرکتی، زیر فشار بوده‌اند تا یافته‌های خود را درباره شدت تغییرات آب و هوایی کم اهمیت جلوه دهند یا حذف کنند. این نوع سانسور نه تنها درک علمی ‌را مخدوش می‌کند، بلکه برای سیاست عمومی‌ و اقدامات زیست محیطی پیامدهای جدی دارد.

موضوع سانسور فراتر از یافته‌های تحقیقاتی است. دانشمندان همچنین در بیان نظرات خود درباره موضوعات بحث برانگیز با محدودیت‌هایی مواجه شده‌اند، که تنوع فکری و تفکر انتقادی را در جامعه علمی ‌مختل می‌کند.

تلاش برای رسیدگی به مشکل سانسور بسیار مهم است. شفافیت و پاسخگویی باید در نهادهای علمی‌در اولویت قرار گیرد و این اطمینان ایجاد شود که محققان می‌توانند آزادانه و بدون ترس کار خود را به اشتراک بگذارند.

علاوه بر این، خلق فضا برای بحث‌های آزاد، محافظت از آزادی آکادمیک و ترویج دیدگاه‌های متنوع برای پیشرفت علم ضروری است. پرداختن به این موضوع مستلزم تلاش‌های جمعی برای ارتقای شفافیت، حفاظت از آزادی دانشگاهی و تشویق گفتگوی باز در جامعه علمی‌است. تنها از طریق این اقدامات می‌توان مطمئن شد که علم،‌ چراغ حقیقت و نوآوری در جامعه خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر