صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنایع کشور (۳۱)؛

هزینه‌های بالای تولید در کشاورزی و ظرفیت جذب دانش‌بنیان‌ها

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: بخش کشاورزی با هزینه‌های تولید بالایی روبه‌روست و بسیاری از فعالان این بخش علاقه‌مند هستند که در راستای کاهش هزینه‌ها از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنند.
کد خبر : 882264

سید محمدرضا ترابی موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: دانش‌بنیان‌ها ظرفیت بسیار مناسبی برای اقتصاد ایران از جمله بخش کشاورزی محسوب می‌شوند. بخش کشاورزی با هزینه‌های تولید بالایی روبه‌روست و بسیاری از فعالان این بخش نیز علاقه‌مند هستند که برای کاهش هزینه‌های تولید از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنند. در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران از دانش‌بنیان‌ها دعوت شده و تلاش شده است تا ارتباط میان کشاورزان و انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان برقرار شود.

ارتباط لازم میان دانش‌بنیان‌ها و فعالان بخش کشاورزی فراهم نیست

وی افزود: یکی از مشکلات این است که فعالان بخش کشاورزی نمی‌دانند چگونه می‌توانند از دانش‌بنیان‌ها کمک بگیرند یا اصولاً آن‌ها چه کمکی می‌توانند داشته باشند. به طور مثال در بحث سم‌پاشی مطابق استاندارد‌های روز دنیا پهپاد‌هایی وجود دارند که کار سمپاشی را انجام می‌دهند و با کاهش سم مصرفی صرفه اقتصادی برای کشاورزان ایجاد می‌کند.

وی افزود: جلساتی برگزار شده و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در تلاش است تا ارتباط مستمرتری را بین کشاورزان و شرکت‌های دانش‌بنیان برقرار کند؛ البته نمی‌توانیم ادعا کنیم که توانسته‌ایم این ارتباط را به نحو مطلوب برقرار کنیم، اما تلاش‌هایی انجام شده که در دوره چهارساله پیش‌روی اتاق بازرگانی با جدیت پیگیری خواهد شد.

برخی شرکت‌ها فقط نام دانش‌بنیان را یدک می‌کشند

ترابی موسوی درباره حمایت یا عدم حمایت دولتی از دانش‌بنیان‌ها نیز تصریح کرد: آن دسته از دانش‌بنیان‌ها که محصول کیفی ارائه داده و محصول خود را به‌خوبی معرفی کرده‌اند، توانسته‌اند در کسب سهم از بازار هم موفقیت داشته باشند.

وی ادامه داد: در این میان شرکت‌هایی نیز هستند که فقط نام دانش‌بنیان را یدک می‌کشند. بسته به اثربخشی فعالیت دانش‌بنیان‌ها باید در مورد حمایت یا عدم حمایت از آن‌ها تصمیم گرفت.

وی افزود: گاهی برخی از محصولات دانش‌بنیان‌ها معرفی شده‌اند، اما در مورد ویژگی‌هایی که ادعا کرده‌اند موثر نیستند. در سرمای زمستان کرمان خواستار آن شدیم تا کیفیت پهپاد‌ها را هنگام سرما بررسی کنیم، اما شرکت دانش‌بنیانی که با آن‌ها مذاکره شده بود، نتوانست این پهپاد‌ها را ارسال کند تا در سرمای هوا کیفیت خدمات آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

ترابی موسوی با اشاره به تاثیرات مثبت تولیدات دانش‌بنیان‌ها بر روی بهره‌وری در بخش کشاورزی، عنوان کرد: یکی از شرکت‌های قطعه‌سازی در اقدامی جالب از مواد خنک‌کننده به صورت مجدد استفاده می‌کند که این ویژگی می‌تواند با معرفی بهتر شرایط تولید به صرفه‌تر را برای واحد‌های صنعتی فراهم کند. امروز تولیدکنندگان به دنبال محصول به صرفه‌تر و باکیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر هستند و دانش‌بنیان‌هایی که بتوانند در این بخش کمکی به صنعت باشند با استقبال مواجه خواهند شد.

عملکرد بهتر دانش‌بنیان‌ها با ایجاد فضای کار تسهیل‌شده‌تر

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: حمایت‌هایی از دانش‌بنیان‌های طی سال‌های اخیر انجام شده است و طبیعی است که اگر شرایط و فضای کار آن‌ها فراهم باشد، عملکرد بهتری نیز خواهند داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر