بهترین تغذیه در برابر آلودگی هوا چیست؟
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛همزمان با فصل سرما، پدیده وارونگی هوا نیز رخ میدهد، وقوع این پدیده در فصل پاییز یکی از مهمترین عواملی است که باعث مراجعات به اورژانس به منظور درمان است، بسیاری از مردم در این فصل با مشکلات تنفسی یا سرگیجه رو به رو میشوند که ناشی از آلودگی هوا است، یکی از عوامل مهم در جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی و افزایش سیستم ایمنی بدن در زمان آلودگی هوا تغذیه مناسب است، خوردن برخی از مواد غذایی مفید برای بدن میتواند تا مقدار زیادی مشکلات ایمنی بدن را در مقابل آلودگی هوا حل کند.
نوع تغذیه و اینکه از چه غذاهایی بیشتر استفاده کنیم، میتواند تا حدی از عوارض خطرناک آلایندههای موجود در هوا بر بدن بکاهد برای مثال مصرف بیشتر آب، انواع نوشیدنیهای طبیعی، آب میوه، انواع سبزی، سوپ و آش میتواند در زمان آلودگی بسیار موثر باشد، از سوی دیگر بر اساس تحقیقات انجام شده، گروهی از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان اعم از ویتامین C، ویتامین A و مخصوصا بتاکاروتنها، ویتامین E و سلنیوم میتوانند بدن را در برابر دود و تاثیرات مخرب حاصل از آلایندههای سمی محافظت کنند، زیرا مکانیسم حفاظتی این مواد بسیار تاثیرگذار است.
کدام ویتامینها برای بدن مفید هستند؟
خوردن کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و کاهو را در خانه و یا محل کار فراموش نکنید. این موادغذایی سرشار از ویتامین ث هستند و طبق مطالعات، این غذاها اثرات مضر آلودگی هوا و آلایندهها را کاهش میدهد. ویتامین E در جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگهای سبز یافت میشود. شیر، کره و زرده تخم مرغ نیز منابع خوبی از ویتامینای به شمار میروند.
از خوردن سیر یا پیاز پرهیز نکنید!
سیر و پیاز از جمله مواد غذایی هستند که به شما کمک میکنند تا ریههای سالمی داشته باشید و از شما محافظت میکنند. آلسین موجود در سیر و پیاز به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و قدرتمند در بدن عمل میکند و میتواند به نابودی عفونتهای تنفسی که باعث انسداد ریهها میشود، کمک کند.
از مصرف غذاهای آماده و فست فود بپرهیزید
غذاهای آماده میتواند آسیب بسیار زیادی به شما وارد کند و تمام تلاشهای شما برای ایمنی در برابر آلودگی هوا را بر باد دهد، بنابراین لبنیات و سبزیجات را جایگزین فست فود و غذاهای آماده کنید تا سلامتیتان را حفظ کنید.
بهترین مواد غذایی در روزهای آلودگی هوا
به گفته محققان برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن مصرف آنتی اکسیدانها را در رژیم غذایی افزایش دهید. سبزیجات و میوههایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو مادهای به نام بتاکاروتن دارندکه میتواند کمک شایانی در حفظ سلامتی شما باشد.
لبنیات را فراموش نکنید.
علی عباسی بیگلو متخصص فوریتهای پزشکی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مصرف لبنیات در زمان آلودگی هوا گفت: در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت میشود، همگی خنثی کننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش از پیش شود.
وی افزود: مصرف شیر و فراوردههای آن باعث نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده میشود و به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتریهای مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم میکنند، التهابات و بیماریهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد.
این متخصص فوریتهای پزشکی خاطر نشان کرد: حتما مقادیر کافی ویتامینهای C، B، D، E و اسیدهای چرب امگا ۳ دریافت کنند، خوراکیهای حاوی این مواد شامل میوهها و سبزیجات تازه، زیتون و روغن آن، ماهی، مرکبات، جوانهها و… هستند که میتوان از آنها استفاده کرد.
انتهای پیام/