صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی برگزار می شود

چهارمین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی با هدف معرفی دستاورد‌های نو برگزار می‌شود.
کد خبر : 881829

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید وفایی فرد مدیر ایمینو و دبیر جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین) به اهمیت ورود طرح‌های نوآورانه در صنعت و کاهش ارزبری پرداخت و مطرح کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه بومی سازی انجام شده، اما بخش معدن نیازمند ایده‌های جدید و شناسایی راهکار‌های نوآورانه است.

وی افزود: یکی از رویکرد‌های جدید در چهارمین دوره جشنواره، طراحی جایزه سرآمدان نوآوری و فناوری معدن و صنایع معدنی با هدف ترغیب شرکت‌های نوپا به سوی خلاقیت و نوآوری، رشد مالی و ارتقای بهره وری شرکت‌ها با به کارگیری فناوری‌های نوین و ایجاد فرصت رشد و یادگیری از رهبران نوآوری در فاز‌های مختلف اجرایی است. این جایزه طراحی شده و از دوره‌های بعدی به ایده پردازان اعطا می‌شود.

وی عنوان کرد: در دنیا توسعه زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی حائز اهمیت قرار گرفته، زیرا در بخش معدن سهم شرکت‌های دانش بنیانی ما کم است و بیش از ۴۷۰ شرکت دانش بنیان در این عرصه شناسایی شده است.

به گفته وی، همچنین توجه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی به حوزه ماشین آلات و تجهیزات بوده و مزیت بالقوه ما این است که امروز رشته معدن در دانشگاه‌ها وضعیت بهتری دارد و رویکرد صنعت به سمت نوآوری سوق پیدا کرده است.

وی با اشاره به دستاورد‌های سه دوره پیشین جشنواره افزود: با توجه به اهمیت ارتقای سهم توسعه فناوری و افزایش رقابت پذیری در معدن و صنایع معدنی و تعامل تمامی ارکان نوآوری در آن، جشنواره اینوماین در سه دوره پیشین توانست علاوه بر مخاطبین دانشگاهی، شرکت‌های تولیدی و بهره‌بردار معدن و صنایع معدنی نیز را مورد هدف قرار دهد و غالب ایده‌های دانشگاهی متمرکز بر کاربرد فناوری‌های نوین فاوا، نانو، بایو و جنبه‌های نرم مدیریتی در معدن و صنایع معدنی و اغلب ایده‌های شرکت‌ها حول بهبود‌های فرآیندی و تجهیزات نوین بوده است.

وفایی فرد با بیان اینکه برای پیشبرد اهدافمان و شناسایی ایده‌های نوآورانه برنامه داریم، ادامه داد: در راستای تحقق این امر، برگزاری تور‌های فناورانه در مجتمعات معدنی و صنعتی، برگزاری مسابقه ایده، رویداد‌های همرسانی بازیگران اکوسیستم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی شامل (استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها و سایر بازیگران)، ارائه نیاز‌های فناورانه شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی و معادن و مجتمعات، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی، زیست بوم دانش‌بنیان را در بخش معدن وصنایع معدنی در دستور کار داریم.

دبیر جشنواره اینوماین با اعلام اینکه مهلت ارسال ایده‌های نوآورانه به این جشنواره پایان آذرماه امسال است، گفت: از سال گذشته با هماهنگی ایمیدرو تصمیم گرفتیم که چهارمین جشنواره اینوماین را با همکاری موسسه موسسه پژوهشی مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران (یونیدرو) برگزار کنیم. ۱۰ محور فناورانه برای آن تعریف کردیم و هدفمان این است که ایده‌های نوآورانه بیشتری برای معادن کشور شناسایی شود و هدفمان صرفا برگزاری یک جشنواره و رویداد نیست بلکه قصد داریم به راه حل‌های نوآورانه به صورت کیفی شناسایی و هدایت شوند.

وفایی فرد با بیان اینکه فقط ۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه معدن فعال هستند، افزود: ایمینو در سه سال گذشته تلاش کرده با تسهیلگری، هم آواسازی، به هم‌رسانی، تنوع بخشی و تقویت کنندگی از ۸۲ شرکت دانش بنیان و ۲۸ استارتاپ حمایت کند. در این راستا ۷ رویداد همرسانی دایان، ۶ تور فناورانه و ۳۲ دوره آموزشی برگزار کرده است. با تکیه بر این اقدامات، چهارمین دوره جشنواره اینوماین را نیز برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به اهمیت تشکیل یک CVC معدنی و آیین نامه مستقل حمایت از ایده‌های ارزش آفرین و کسب و کار‌های نوپای بخش معدن و صنایع معدنی اعلاکرد: ایمیدرو آمادگی صد درصد برای حمایت از طرح‌های نوآوران و نخبگان کشور را دارد و می‌توان با انعکاس این رویداد در رسانه‌ها ایده پردازی و استفاده از پتانسیل‌های بخش نوآورانه در داخل و خارج از کشور را تقویت کرد.

حفظ مالکیت معنوی ایده‌های نوآورانه در جشنواره اینوماین

در ادامه ضیاالدین شفائی تنکابنی رئیس موسسه یونیدرو و دبیر علمی جشنواره اینوماین با اشاره به مهمترین اهداف سه دوره پیشین مطرح کرد: در سه دوره قبلی تلاش ما آگاه سازی اکوسیستم نوآوری معدن و صنایع معدنی، جلوگیری از رقابت‌های درون خوشه‌ها و تغییر رویه‌های واحد‌های معدنی با استفاده از رویکرد نوآوری باز بوده و هر دوره ایده‌ها واضح‌تر مطرح شده است. اینوماین در هر دوره بالغ‌تر شده و در چهارمین دوره یونیدرو به عنوان موسسه پژوهشی مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران بخش داوری ایده‌ها را برعهده دارد.

وی افزود: در دور اول جشنواره ۱۱۳ ایده ثبت شد که از آن بین ۶۹ ایده در مرحله اولیه داوری تائید شده و در نهایت معرفی ۱۰ ایده برتر جشنواره انتخاب شد. در نخستین دوره تلاش شد با بیش از ۴۰ خبره علمی و صنعت در شورای مشاوران جشنواره همکاری شود که ۲۶ نفر آن‌ها به عنوان داور نیز در روز‌های برگزاری جشنواره حضور داشتند.

رئیس موسسه یونیدرو با تاکید بر حفظ مالکیت معنوی ایده‌های نوآورانه و محرمانه بودن ایده‌های جذب شده در جشنواره گفت: اینوماین به دنبال فراهم کردن بستر رشد و ایجاد انگیزه برای صاحبان ایده‌های نوآورانه و خلاق از طریق ترویج و تجهیز ملزومات نوآوری و کمک به تجاری سازی این ایده‌ها در هر سطحی از رشد است و قصد دارد فرصت‌های همکاری و همرسانی شرکت‌های دانش بنیان و صاحبان کسب و کار به معادن را ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه ایده پردازان می‌توانند ایده‌های خود را بدون نگرانی در آدرس اعلام شده ثبت کنند، گفت: ما در پروسه داوری ابتدا سطح آمادگی (TRl) را مورد بررسی قرار می‌دهیم و سپس فرآیند تولید، دستیابی به فناوری یا نوآوری را مد نظر قرار می‌دهیم. نسل جدید باید با راه اندازی کسب و کار‌های نوآورانه آشنا شود تا بتوانند در زیست بوم نوآوری فعالیت داشته باشند که ما بستر آموزش و پرورش ایده‌ها تا رسیدن به یک کسب و کار را فراهم کرده ایم.

نوآوری لازمه رقابت پذیری و توسعه پایدار است

احمدرضا صیادی رئیس انجمن مهندسی معدن ایران و عضو شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره اینوماین در ادامه این نشست مطرح کرد: رقابت پذیری و توسعه پایدار دو رکن اصلی جهانی در توسعه صنایع کشور‌ها محسوب می‌شود و اگر بخواهیم صنعت معدنکاری را با این دو اصل همراه کنیم بدون شک نوآوری نقش پررنگی دارد. سیاست‌های حمایتی از طرح‌های نوآورانه در دهه‌های قبل کمتر بوده و خوشبختانه جامعه دانشگاهی متوجه این خلا شده اند و سعی می‌شود پل ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و نوآوری تقویت شود.

وی با بیان اینکه ایمیدرو با حمایت مادی و معنوی از جامعه نوآوران راهگشای جامعه نوآور در عرصه معدن است، گفت: جشنواره‌هایی مانند اینوماین به ما کمک می‌کند تا فرهنگ خلاقیت و نوآوری ترویج پیدا کند و از طرفی در زنجیره ارزش ایده تا محصول می‌تواند به صاحبان ایده کمک کند.

وی اضافه کرد: ایمیدرو با توجه به ماموریتی که در آبادانی و رشد بخش معدن و صنایع معدنی را دارد، قصد دارد با شناسایی و جذب طرح‌های نوآورانه، زمینه حمایت از طرح‌های نوآوران و نخبگان کشور را فراهم کند. انجمن ما نیز به عنوان تنها انجمن علمی مهندسی که در عرصه معدن فعال است، در سه دوره قبل به برگزاری کیفی جشنواره کمک کرده و در چهارمین دوره همپوشانی خواهد داشت.

صیادی یادآور شد: یکی از ریسک‌های بزرگ در بخش معدن به روش‌های بهبود و بهره وری برمی گردد و سال‌های اخیر تغییرات زیادی در این مسیر انجام شده، اما با جذب و راهبری کسب و کار‌های نوآورانه وضعیت این شاخص‌ها متحول می‌شود. همواره سعی شده در جشنواره اینوماین به عنوان بزرگترین رویداد نوآوری در حوزه معدن و صنایع معدنی مرجعیت علمی و موقعیت برتر در عرصه فناوری و نوآوری حوزه معدن و صنایع معدنی مورد اهمیت قرار گیرد و این جشنواره مرکز ثقل تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری‌های این حوزه نیز باشد. بی‌شک برگزاری سالانه این رویداد به تنهایی چرخ اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را به حرکت در نخواهد آورد و تجمیع توان حداکثری کلیه ذی‌نفعان و بازیگران این حوزه نیروی محرکه برای رسیدن به این اهداف است.

به گزارش آنا، محورهای چهارمین جشنواره اینوماین اقتصاد چرخشی معدن وصنایع معدنی (فناوری ها ی مرتبط با بازیابی باطله ها و پسماندهای معدنی و استفاده از منابع ثانویه مواد معدنی، معدنکاری شهری وغیره)، معدنکاری، اقتصاد و بهره وری سبز (روش ها، فرآیندها، تجهیزات و فناوری های نوین در معدنکاری سبز و کاهش آلاینده ها و گازهای گلخانه ای در معدن و صنایع معدنی) به شمار می رود.

همچنین انرژی های پاک (فناوری های نوین در زنجیره تامین مواد معدنی و مصرفی در تولید انرژی های تجدید پذیر و نو ،تجهیزات، ذخیره سازی، انتقال و بکارگیری انرژی های پاک در معادن و صنایع معدنی)، فناوری ها ویا روش های نوین اکتشاف (دورسنجی ،اکتشاف ذخایر عمیق و پنهان ،دوردست و صعب العبور، زیر دریا)، فناوری های نوین بهره برداری و استخراج( استخراج ذخایر عمیق، تجهیزات بومی سازی قطعات و ماشین الات پیشرفته و...) از دیگر محورهای این جشنواره است.

علاوه بر آن فناوری ها ی نوین فراوری مواد معدنی و مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش فلزات ،عناصر استراتژیک و توسعه صنایع پایین دستی (تولید مواد و آلیاژهای جدید و خاص و... ، فناوری های نوین در بومی سازی و تعمیق ساخت داخل تجهیزات، قطعات و ماشین الات پیشرفته زنجیره معدن و صنایع معدنی، فناوری های نوین در عارضه یابی، افزایش بهره وری و کاهش مصارف (آب، انرژی مواد اولیه) سایر محورهای جشنوره اینوماین به شمار می رود.

سایر محورهای اینوماین نیز بهبود فرآیند های تولید درمعادن و صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، فناوری های نوین در حوزه صنعت نسل ۴ معدن (اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، کلان داده و... در بخش معدن وصنایع معدنی) و به‌کارگیری فناوری ها و تجهیزات نوین در صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، ذغالسنگ و عناصرنادرخاکی و استراتژیک اعلام شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر