صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جایزه ملی آبادیران اعطا می‌شود

جایزه ملی آبادیران در راستای معرفی فعالان مردمی و پیشرفت فناورانه در کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان، نخبگان و اساتید، نهاد‌های مردمی، افراد برگزیده دارای مسئولیت‌های اجتماعی اعطا می‌شود.
کد خبر : 881475

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، نشست اولین دوره جایزه ملی آبادیران در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

محمدرضا اکبری دبیر اجرایی جایزه آبادیران در این نشست گفت: این جایزه گام دیگری در راستای حمایت از محصولات و خدمات دانش‌بنیانی است که از طریق رفع نیازمندی‌ها، مسائل و چالش‌های مناطق کم‌برخوردار کشور، به آبادانی و پیشرفت این مناطق کمک می‌کند.

وی افزود: این جایزه با هدف شناسایی فعالان مردمی حوزه آبادانی و پیشرفت فناورانه، به دنبال شناسایی فعال‌ترین و موثر‌ترین بازیگران این عرصه در بخش‌های مختلف دانشگاهی و حوزوی، شرکت‌ها، گروه‌ها، نهاد‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی است.

به گفته وی، این رویداد سالانه در بخش‌های شرکت دانش‌بنیان، خلاق و نوآور، اساتید، نخبگان و پژوهشگران، گروه‌ها و نهاد‌های مردمی، جهادی و مسئولیت اجتماعی برگزار می‌شود.

اکبری با اشاره به اهداف و کارکرد‌های جایزه آبادیران ادامه داد: شناسایی و معرفی فعالان مردمی حوزه آبادانی و پیشرفت فناورانه، توسعه و ترویج خدمات و راه‌کار‌های برتر توسعه‌یافته در زمینه آبادانی و پیشرفت در کشور، ارتقای آگاهی جامعه از توانمندی‌های دانش‌بنیان‌های فعال در عرصه رفع چالش مناطق محروم، الگوسازی و ایجاد انگیزه برای فعالان عرصه زیست‌بوم فناوری و گروه‌های دغدغه‌مند در این حوزه از اهداف جایزه هستند.

وی گفت: همچنین بهبود کیفیت زندگی ایرانیان از مسیر ایجاد بستر برای رفع مسائل و چالش‌های بومی به کمک راهکار‌های فناورانه و نوآورانه از دیگر اهداف این جایزه به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: جایزه آبادیران مخاطبین بخش‌های ویژه‌ای همچون شرکت‌ها، نخبگان و اساتید، نخبگان دانشگاهی، نهاد‌های مردمی، مسئولیت‌های اجتماعی دارد.

دبیر اجرایی جایزه آبادیران با اشاره به ۵ محور اصلی بخش شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نواور ادامه داد: مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، ماشین آلات کوچک مقیاس، سلامت، بهداشت و توانبخشی، فناوری‌هایی نرم، آموزشی و خدماتی محور‌های بخش اول جایزه آبادیران است.

برگزاری رویداد آبادیران با هدف توسعه نوآوری فراگیر

حمیدرضا شکری دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی نیز در این نشست گفت: هدف معاونت علمی از ابتدای فعالیت، توسعه فناوری‌های پیشرفته بود، اما در دوره چهارم عمر خود رویکرد جدیدی با عنوان توسعه نوآوری فراگیر را جز اهداف خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: در دوره چهارم معاونت علمی نهضت فراگیری فناوری و نوآوری در دستور کار قرار گرفته که در این راستا برنامه ملی آبادیران با همکاری دستگاه‌های متولی طراحی شد.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌ها رویکرد ملی جایزه آبادیران، محرومیت زدایی از مناطق محروم با بهره گیری از نوآوری و فناوری‌های نوظهور خواهد بود که یک دوره آن نیز به خوبی برگزار شده است.

شکری گفت: این برنامه ملی تدوین شده و قرار است در شورای تولید دانش بنیان به ریاست رئیس جمهور به تصویب برسد تا در قالب یک سند ملی در حوزه محرومیت زدایی اجرایی شود.

وی با بیان اینکه تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های متولی از جمله اقدامات جایزه آبادیران است، افزود: دبیرخانه آبادیران در معاونت علمی است، اما متولی اجرای آن کلیه دستگاه‌های اجرایی هستند لذا وجود تعامل در اجرای اسن برنامه حس می‌شود. در سال گذشته ۲۸ دستگاه اجرایی با رویداد آبادیران همکاری کردند.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در امر مردمی سازی گفت: نمایشگاه آبادیران تا پایان سال در استان‌های یزد و سمنان برگزار می‌شود و دومین دوره این نمایشگاه ملی نیز در خرداد سال آینده در مصلی امام خمینی دایر خواهد شد.

شکری اضافه کرد: برنامه آبادیران منطقه‌ای از دیگر بخش‌های برنامه ملی ابادیران است که به این واسطه در هر استان آبادگرانی که به محرومیت زدایی اهتمام ورزیده اند شناسایی می‌شوند.

وی ایجاد مراکز اشتغال آبادیران را از دیگر برنامه‌های این رویداد ملی دانست و گفت: به این واسطه با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و خلاق در شهر‌ها و روستا‌ها مراکز اشتغال راه اندازی خواهیم کرد؛ یکی از نتایج آن ایجاد اولین مرکز در بیرجند با محوریت فراوری زرشک بود.

وی با اشاره به سامانه تامین مالی جمعی گفت: با راه‌اندازی این سامانه برای پروژه‌های تعریف شده در حوزه محرومیت‌زدایی که نیاز به زیر ساخت دارند، تامین مالی می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر