صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک مستند سینمایی که تلاش را به تصویر می‌کشد؛

موانع فعالیت در عرصه تولید به روایت «خانواده خلج»

مستند «خانواده خلج» موانع و چالش‌های پیش روی فعالیت‌های تولیدی در کشور را از زاویه دید یک خانواده در گلپایگان روایت می‌کند.
کد خبر : 880912

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد حیدری‌پورـ مستند «خانواده خلج» یکی از آن فیلم‌هایی است که حتما باید آن را تماشا  کرد؛ احتمالا در ابتدای یک مطلب برای معرفی مستندی که قرار است در هفدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت شرکت کند، چنین قطعیتی چندان معقول نباشد. اما مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی در مستند خود مسیری را طی می‌کنند که نشان می‌دهد چرا هنوز فیلم‌های مستند جذاب هستند و می‌توانند روی جامعه تاثیرداشته باشند.

مستند «خانواده خلج» درباره یک خانواده است که اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰، پدر خانواده تصمیم می‌گیرد یک تولیدی راه‌اندازی کند و کار بزرگی انجام دهد. در واقع پدر علاقه‌مند است کار با ارزشی انجام دهد تا از آن راه درآمد داشته باشد و از لحاظ اقتصادی و اجتماعی رشد کند. به همین دلیل این خانواده از بومهن به گلپایگان اصفهان مهاجرت و در ۱۵ کیلومتری این شهر یک واحد صنعتی مرغ تخم‌گذار را راه‌اندازی می‌کنند و به دلیل اینکه نقدینگی‌شان کم است از بانک وام می‌گیرند.»

این مستند به طور دقیقی مشکلات تولیدکننده‌ها در ایران و مسائل بعدی که برای آن‌ها به وجود می‌آید را بررسی می‌کند. ضمن اینکه در کنار روایت این تولیدی، توجه ویژه‌ای به سرنوشت اعضای خانواده و نوع نگاه آن‌ها به این مشکلات دارد. مستند خانواده‌ای را نشان می‌دهد که به عشق انجام کار بزرگ و بهبود وضع اقتصادی، زندگی در شرایط سخت را بر می‌گزیند و در برابر مشکلات پا پس نمی‌کشد، اما آسیب‌های فراوانی می‌بیند. نکته شاخص دیگر این مستند درباره مادر خانواده خلج است که با صبر و استقامت مثال‌زدنی برای حفظ خانواده و حفظ تولیدی تلاش می‌کند.

مستند «خانواده خلج» مساله تولید در کشور را هر چند از زاویه دید یک خانواده در گلپایگان روایت می‌کند و برای چند سال با آن‌ها همراه می‌شود تا تصویر دقیق‌تری به مخاطب ارائه کند، اما به طرز هوشمندانه‌ای به حاشیه‌های اطراف یک تولیدی و مشکلات بزرگ تولیدکننده‌ها در ایران توجه می‌کند.

مستند «خانواده خلج» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است و می‌تواند از آثار قابل توجه سال‌های اخیر سینمای مستند ایران باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر