صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

قیمت‌گذاری دستوری مانع اصلی توسعه ایده‌های خلاق

نایب رئیس کمیسیون کسب‌وکار‌های نوین اتاق بازرگانی ایران قیمت‌گذاری دستوری را مخل توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: محدودکردن قیمت‌گذاری بر شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه ایده‌های خلاق تأثیر منفی دارد.
کد خبر : 880587

مریم تاج‌آبادی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره مهاجرت فردی یا گروهی دانش‌بنیان‌ها از کشور اظهار کرد: ایجاد زنجیره ارزش، بازار و سایر زمینه‌های رشد موجب خواهد شد تا از خروج نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینه دانش‌بنیانی جلوگیری شود.

 نایب رئیس کمیسیون کسب‌وکار‌های نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران افزود: دانش‌بنیان‌ها در سال‌های اخیر ثابت کرده‌اند که در بسیاری از زمینه‌ها و بخش‌های اقتصادی موفق هستند و قادرند که دانش یا محصول دانش‌بنیانی تولید کنند.

برای ماندگاری دانش‌بنیان‌ها در کشور مشوق پیش‌بینی کنیم

وی افزود: بسیاری از کشور‌های همسایه طالب و خواستار دانش شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند. در این میان هیچ ایرانی نیز وجود ندارد که دلش نخواهد برای کشورش فعالیت کند؛ بنابراین باید با رفع موانع، مشوق‌هایی برای حضور و ماندگاری آن‌ها در کشور پیش‌بینی کنیم تا بتوان از موضوع مهاجرت نیرو‌ها جلوگیری کرد.

نقش اتاق‌های بازرگانی در حمایت دانش‌بنیان‌ها

تاج‌آبادی ابراهیمی درباره نقش اتاق‌های بازرگانی در حمایت دانش‌بنیان‌ها، تصریح کرد: در تهران و بسیاری از شهر‌های کشور کمیسیون دانش‌بنیان‌ها شکل گرفته است. این کمیسیون در اتاق بازرگانی ایران نیز شکل گرفته است و در این اتاق اقدامات و برنامه‌های ضروری برای ارتباط میان شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها شکل دهد.

این مسئول ادامه داد: برای ایجاد زیرساخت مناسب در جهت صادرات محصولات دانش‌بنیان نیز تلاش‌هایی در حال انجام بوده و یکی از مواردی که می‌تواند موجب رونق صادرات محصولات دانش‌بنیان شود، اتاق‌های بازرگانی هستند؛ زیرا هم ارتباطات بین‌المللی دارند و هم به واسطه اعضا، ارتباط نزدیکی با صنایع و شرکت‌های بزرگ و متوسط کشور دارند و می‌توانند از بستر قانون جهش دانش‌بنیان استفاده کنند.

وی افزود: در قانون جهش دانش‌بنیان امکانات زیادی برای شرکت‌ها دیده شده است. باید ارتباطات لازم ایجاد شود تا بتوان جایگاه مناسب را برای این صنعت فراهم کرد. در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی زمینه مناسبی برای صادرات وجود دارد و معادل واردات دارو صادرات زیست فناوری وجود دارد و گام‌های خوبی نیز برای صادرات برداشته شده است.

هدف چهارساله آینده در این حوزه باید تأثیرگذاری دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد کشور باشد

تاج‌آبادی ابراهیمی خاطرنشان کرد: سال‌های اخیر اکوسیستم خوبی در زمینه دانش‌بنیان‌ها شکل گرفته است. هدف چهارساله آینده در این حوزه باید تأثیرگذاری دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد کشور باشد و به وضوح شاهد تأثیر حضور این شرکت‌ها در تولید ناخالص ملی باشیم.

وی به نقش قیمت‌گذاری دستوری به عنوان عاملی مخل برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: محدودکردن قیمت‌گذاری به طور قطع بر شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه ایده‌های خلاق تاثیر منفی دارد. وقتی شرکتی دانش‌بنیان محصولی تولید می‌کند باید حاشیه سود مناسبی نیز داشته باشد تا هزینه تحقیق و توسعه خود را تأمین کند و در همه جای دنیا نیز همین گونه است؛ اما قیمت‌گذاری دستوری در کشور ما موجب می‌شود تا قیمت این محصولات به یک پنجم کشور‌های مشابه در تولید ما برسد که زمینه‌ساز تضعیف شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد.

تاج‌آبادی ابراهیمی خاطرنشان کرد: در صنعت دارو و صنایعی مانند برق یا آب محدویت قیمت‌گذاری و به عبارتی قیمت‌گذاری دستوری موجب ایجاد اخلال در عملکرد شرکت‌ها شده و حتی زمینه حضور را نیز از بین برده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر