صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

مراکز اجرای نمایش میدانی در استان‌ها ایجاد شود/ «بازگشت»؛ راوی دغدغه جوان معاصر است

تهیه‌کننده نمایش بزرگ میدانی «بازگشت» با اشاره به این که این اثر روایتی از دغدغه‌های جوانان امروزی است، گفت: امیدواریم در هر استان مرکزی برای نمایش میدانی و ارائه این گونه آثار ایجاد شود.
کد خبر : 880518

تهیه‌کننده نمایش بزرگ میدانی «بازگشت» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با تأکید بر اینکه نمایش بزرگ «بازگشت» روایتی از دغدغه‌های جوانان امروزی است، گفت: به تعبیر رهبر انقلاب این نوع از نمایش‌های میدانی بومی و ایرانی است و چیزی نیست که از غرب به ما رسیده باشد.

علی اسماعیلی گفت: نمایش در یک زمین به مساحت ۵۰ هزار متر مربع اجرا می‌شود و هر شب میزبان سه‌هزار مخاطب از تهران و شهر‌ستان‌های اطراف است، افزود: نمایش بازگشت به دلیل حجم سنگین کار به صورت تک سانس اجرا می‌شود درحالی که نمایش‌های دیگر ما هر شب دو سانس اجرا داشت. عوامل پشت صحنه‌ این کار حدود ۶۰۰ نفر هستند که از این تعداد ۳۰۰ نفر را بازیگران آن تشکیل می‌دهند. همه این بازیگران از سربازان وظیفه عمومی هستند و برای این کار آموزش دیده‌اند. می‌توانیم درباره آن‌ها بگوییم هرکدامشان یک بازیگر هستند و بازی‌های آن‌ها از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.

تلاش برای تأسیس کمپانی تولید نمایش میدانی

او افزود: ما در طول اجرای این نمایش‌ها با بهره‌گیری و استفاده صحیح از سربازان وظیفه، نیرو‌های متخصصی را پرروش می‌دهیم. گروه کارگردانی، صحنه، دکور، نورپردازی و... همه‌ عواملی که با این مجموعه فعالیت می‌کنند تا یک اثر فاخر را در ذهن‌ها رقم بزنند، همگی از عوامل درجه یک در سینما و تئاتر کشور می‌باشند. ما یک گروه خیلی خوب و حرفه‌ای را از بهترین‌ها برای این نمایش جمع کرده‌ایم تا بتوانیم یک کمپانی تولید نمایش میدانی را در بوستان ولایت در تهران راه‌اندازی کنیم.

تهیه‌کننده نمایش «بازگشت» با تأکید براینکه افرادی که به عنوان سرباز در این نمایش ما را همراهی می‌کنند، همگی نابازیگرانی هستند که علاقه‌ی به سینما و تئاتر نداشته‌اند، ادامه داد: قطعاً عزیزان سربازی که در این نمایش‌ها ما را یاری کرده‌اند در ادامه راه می‌توانند انتخاب کنند و با ما همکاری مستمر داشته باشند. هم‌اکنون افرادی در پروژه ما قرار دارند که با وجود اتمام دوره سربازی، دوباره تمایل به همکاری داشته‌اند و امروز به‌عنوان یک عنصر تخصصی درحال همکاری هستند.

اسماعیلی درباره نوع همکاری موسسه «ققنوس» با شهرداری تهران گفت: بوستان ولایت در گذشته یک پادگان نظامی بوده است و اکنون نزدیک به یک دهه می‌شود که تخلیه و قرار شده به یک مرکز تفریحی و فرهنگی برای شهر تهران تبدیل شود. مدیران شهرداری در گذشته گا‌هی از ما دعوت می‌کردند تا نمایش‌هایی را در این مرکز اجرا کنیم، اما پس از دوره مسئولیت آقای دکتر زاکانی که نسبت به جریان فرهنگی و هنری کشور به‌صورت ویژه دغدغه داشته‌اند، از ما درخواست کردند تا ما یک کمپانی نمایش‌های میدانی را در بوستان ولایت ایجاد کنیم.

وی افزود: اکنون بوستان ولایت به یک پایگاه ثابت نمایش میدانی تبدیل شده است. این اتفاق امروز به خاطر همت مجموعه شهرداری تهران است که حمایت کرد تا سازمان اوج بتواند یک پایگاه ثابت برای نمایش‌های میدانی ایجاد کند. امیدواریم این اتفاق بتواند دائمی باشد.

«بازگشت» روایت دغدغه جوان امروزی

او به پردیس‌های سینمایی و تئاتر متعددی که در تهران راه‌اندازی شده است اشاره کرد و با بیان اینکه محتوای بسیاری از این مراکز غیرقابل مدیریت است، افزود: امیدواریم روزی را شاهد باشیم که در تهران و شهرستان‌ها حداقل پنج پایگاه ثابت نمایش میدانی ایجاد شود و مخاطب بتواند حق انتخاب داشته باشد. درحال حاضر در تمام کشور تنها بوستان ولایت نمایش میدانی ثابت دارد و ما مخاطبانی را داریم که که از بندرعباس برای دیدن یک نمایش به تهران سفر می‌کنند درحالی که این اتفاق در تمام استان‌ها قابل اجراست. یک فیلم سینمایی وقتی اکران می‌شود تمام سینما‌های کشور امکان عرضه آن را دارند و مخاطبین امکان دیدن دارند، اما در خصوص نمایش میدانی چنین شرایطی نیست.

این تهیه‌کننده با تأکید براینکه نمایش «بازگشت» روایت دغدغه جوان امروزی است، تصریح کرد: بسیاری از جوانان و نوجوانان و بزرگسالان گرفتار مسائلی هستند که در نمایش مطرح شده است؛ البته ادعا نداریم که نمایش بازگشت نهایت یک کار درباره امیدبخشی است، اما یک محصول در برابر هزاران محصولی است که می‌تواند برای مخاطب ایجاد امید و انگیزه کند، می‌باشد تا به او بفهماند که باید در مقابل یاس و ناامیدی، ایستادگی کرد. چرا نباید این نمایش همزمان در سراسر کشور اکران شود؟!

وی افزود: امیدواریم تمام کسانی که دغدغه‌مند فعالیت فرهنگی در کشورمان هستند، کمک کنند تا بتوانیم در تمام استان‌ها با عوامل بومی هر استان که بحث کادرسازی در استان‌ها را به‌همراه خواهد داشت و یک نوع کارآفرینی است، حداقل یک مرکز نمایش میدانی ایجاد شود. این مراکز خواهند توانست در طول سال به مناسبت‌های مختلف در عاشورا، ایام شادی و ماه رمضان به موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، آیینی و بومی بپردازند.

انتهای پیام/

ارسال نظر