سلول درمانی به درمان بیماریهای غیر خونی اضافه خواهد شد
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان امروز، ۳۰ آبان ماه در مراسم بزرگداشت روز پرستار و روز جهانی خون بند ناف که در سالن اجتماعات مرکز آموزشی و درمانی الزهرا (س) رشت برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز پرستار، اظهار کرد: خدمتی که توسط پرستاران ارائه میشود ارزشمند و شرافتمندانه است، زیرا پرستاران هم به جسم و هم به روح بیمار میپردازند.
او با بیان اینکه بدون خدمت پرستاری خدمات پزشکی سرانجام نخواهد داشت، افزود: جایگاه پرستاری والا و ارزشمند است، زیرا پرستاران به تأسی از حضرت زینب (س) وارد عرصه رسیدگی به انسانهای دردمند میشوند؛ حضرت زینب نشان داد که ظرفیتهای روحی و عقلی و احساسی یک زن چقدر میتواند اوج و عظمت پیدا کند.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان در ادامه خود نوزایی و تولید سلول تخصصی و متمایز را دو ویژگی مهم سلولهای بنیادی دانست و بیان کرد: سلولهای بنیادی هم خونساز و هم غیر خونساز (مزانشیمی) هستند.
ضرابی با بیان اینکه خون بند ناف بلافاصله پس از تولد نوزاد جمعآوری میشود، گفت: نمونه خونهای جمعآوری شده در تانکهای محتوی نیتروژن مایع و در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد نگهداری میشود.
او از جمعآوری و ذخیرهسازی بیش از ۲۰۰ هزار نمونه خون در بانک خون بند ناف ایران خبر داد و متذکر شد: علاوه بر نمونههای داخلی، از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان نیز نمونه داریم.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان از فعالیت ۴۵ دفتر نمایندگی در استانها خبر داد و خاطرنشان کرد: نمونههای جمعآوری شده شامل ۵۵ درصد نوزاد پسر، ۴۵ درصد نوزاد دختر و ۱۷ درصد زایمان طبیعی و ۸۳ درصد سزارین است.
او با بیان اینکه سلولهای بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی را دارد، عنوان کرد: هر بیماری که سلول از دست داده میتواند از سلولهای بنیادی استفاده کند.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان، با اشاره به آغاز طرح کار آزمایی بالینی سلولهای بنیادی برای درمان فلج مغزی و اتیسم در ۱۵۰ کودک، تأکید کرد: طی چند سال آینده، سلول درمانی کمک شایانی به درمان بیماریهای غیر خونی خواهد کرد.
ضرابی همچنین از راهاندازی پالایشگاه محصولات زایمانی خبر داد و گفت: بعد از تولد نوزاد، پنج جزء زایمانی شامل خون بند ناف، بافت بند ناف، پردههای جنینی، مایع جنینی و جفت از رحم خارج و دور ریخته میشود، اما امروزه مشخص شده که هر کدام از این ضمایم زایمانی، در صورت فرآوری میتواند در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
او با بیان اینکه بیش از ۲۰ محصول از ضمایم زایمانی استخراج میشود، اظهار کرد: نامگذاری روز جهانی خون بند ناف به خاطر متوجه کردن جوامع نسبت به ارزشمندی این محصول است.
انتهای پیام/