صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سمیه آباده در گفت‌وگو با آنا:

«ساختمان ۶۷» از ایثار پرستاران می‌‌گوید/ نگاه به جنگ از زاویه‌ای دیگر

کارگردان نمایش «ساختمان ۶۷» در جشنواره تئاتر استان تهران گفت: این نمایش درباره بیمارستان کودکان است که سال ۱۳۶۷ و در آستانه عید نوروز بمباران شد.
کد خبر : 880431

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «ساختمان ۶۷» نوشته مزدک صالحی پامناری و کارگردانی سمیه آباده سی‌ام آبان ماه در جشنواره تئاتر استان تهران روی صحنه رفت. 

آباده درباره این نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: این نمایش درباره بیمارستان کودکان است که سال ۱۳۶۷ و در آستانه عید نوروز بمباران شده است. در این اثر نمایشی دو شخصیت واقعی وجود دارد و ادامه داستان با اتفاقاتی درباره منافقان پیش می‌رود که با استفاده از قدرت نویسندگی تکمیل شده است.

وی در معرفی بیشتر این نمایش ادامه داد: نمایش «ساختمان ۶۷» به ایثاری که پرستاران داشته‌اند و شهدای ارامنه و کودکان شهید اشاره دارد و قصه زندگی آمنه وهاب‌زاده را روایت می‌کند که در جنگ تک تیرانداز بوده و به درجه جانبازی و ایثارگری نائل شده است.

آباده درباره نحوه آشنایی‌اش با این شخصیت اشاره کرد و گفت: در اینترنت مشغول تحقیق بودم که با زندگینامه و اتفاقاتی که برای آمنه وهاب زاده رخ داده، روبرو شدم و تصمیم گرفتم ایثار و رشادت‌های این بانوی ایرانی را در قالب نمایش روی صحنه اجرا کنم.

وی درباره اجرای «ساختمان ۶۷» تشریح کرد: مخاطب در مواجهه با این نمایش فضای یک بیمارستان را می‌بیند؛ اما با پیش رفتن قصه متوجه می‌شود اتفاقات در برزخ در حال وقوع است. به عبارتی دیگر در «ساختمان ۶۷» اول جنگ و بعد بهشت کودکان نشان داده می‌شود و سپس نوروز و بمباران هوایی بیمارستان کودکان توسط رژیم بعثی عراقی نمایش داده خواهد شد.

کارگردان «ساختمان ۶۷» اظهار کرد: این اثر از زاویه دیگری به جنگ می‌پردازد و شکل اجرا در این نمایش متفاوت از آن چیزی است که بیشتردر آثار دفاع مقدس روی صحنه دیده‌ایم، بنابراین بیشتر خانواده‌ها را جذب خود خواهد کرد.

وی درباره حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران از تولید آثار نمایش بیان کرد: من ارادت قلبی خاصی به بانوان شهید و جانبازانی دارم که دیده نشده‌اند یا کودکانی که ناخواسته درگیر جنگ شده‌اند. طرح سال گذشته با استقبال خوبی روبه‌رو شد و ما توانستیم نمایش سال گذشته را به اجرای عمومی درآوریم. از آنجا که به واسطه اجرا در تئاترشهر برای ما آورده مالی ندارد، حمایت و کمک هزینه بنیاد شهید و امور ایثارگران باعث انگیزه‌ای شد تا امسال هم نمایش جدیدی تولید کنیم. اگرچه این کمک هزینه محدود و مختصر است، اما برای فردی چون من که کارگردانی اثر را برعهده دارم انگیزه‌ای برای تولید نمایش است.

آباده ادامه داد: اگر چنین حمایت‌هایی افزایش پیدا کند، هنرمندان و گروه‌هایی چون گروه نمایش «ساختمان ۶۷» که به شهدا ارادت دارند بیشتر تولید هنری خواهند داشت.

وی در معرفی گروه بازیگران به نقش‌آفرینی همراهانی، چون سارا جمالی، فاطمه غفارزاده، نیلوفر بدیعی، معصومه اسدی، سوگل قیصر، کژال ربیعی، مهدیس زارع، شمیم نوری، دلسا محمدی و نفس میرمعینی اشاره کرد.

نمایش «ساختمان ۶۷» ۳۰ آبان ماه ساعت ۱۸:۳۰ و ۲۰ در تماشاخانه جعفر والی تالار محراب روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر