۶۰۰ تعریف برای فرهنگ در نظر گرفته شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلام مسعود داستار مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در آیین اختتامیه کارگاه آموزشی تخصصی نشریات دانشجویی با عنوان «الماس» که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ مسئله اصلی هر جامعه است که بیش از ۶۰۰ تعریف برای آن در نظر گرفته شده و خلاصه همه این تعاریف بایدها، نبایدها، هنجارها و رسوم میشود.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ عمدتاً برگرفته از عقاید آحاد جامعه بوده، توضیح داد: فرهنگ، پذیرفته اجتماع است. بایدها و نبایدها را جامعه مشخص میکند. باید و نباید، پذیرفته شدههایی هستند که حتی میتوانند ناخوشایند باشند و هنجارها، آدابی بوده که با طیب خاطر و علاقه به آن احترام گذاشته میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به ماهیت کارگاه آموزشی تخصصی نشریات دانشجویی و مسائل رسانهای و محتوایی، عنوان کرد: یکی از وظایف فعالان رسانهای، فرهنگسازی، جهتدهی فرهنگی و مهندسی فرهنگی است. باید شاخصهها دقیق و صحیح شناخته شوند؛ اگر هوشیار نباشیم، فرهنگ جامعه تغییر هویت خواهد داد.
داستار با بیان اینکه دشمنان از بزنگاههای مهم اجتماعی برای ضربه زدن به فرهنگ جوامع بهره میبرند، تشریح کرد: انحرافات عقیدتی، انحرافات سیاسی و انحرافات اخلاقی، ازجمله این بزنگاهها هستند که دشمن با جنگ ترکیبی، گسلهای متعددی از آن ایجاد و فعال میکند. وظیفه مهم رسانه، ایجاد محتوا برای مقابله با این گسلهاست.
طراحی استراتژیک فرهنگی در زمان طولانی و مستمر نهادینه میشود
سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با تأکید بر اینکه نباید انتظار تغییر آنی رویکرد و نتیجهگیری سریع از برنامههای فرهنگی را داشت، گفت: تلاشها در انجام مقوله فرهنگی بر این است که در یک بازه بلندمدت، نتایجی کسب شود که برای مدت زمان طولانی و مستمر در جامعه نهادینه شود با این دیدگاه، طراحی استراتژیک فرهنگی صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تشریح اینکه چه عاملی سبب میشود برخی از برنامههای فرهنگی با شکست روبهرو شود، توضیح داد: در هندسه فرهنگ، آنچه در ظاهر دیده میشود، موضعی است که خود ناشی از بسیاری از مسائل است و ریشه در عوامل درونی و دور از دید دارد که سبب میشود طراحیها برای بخش نمایان صورت گیرد در حالی که، مسئله اصلی نهفته و پنهان است.
رازقی با بیان اینکه خروجی مسائل فرهنگی برخلاف دیگر علوم، ملموس نیست، متذکر شد: باید در رفع چالشهای فرهنگی و اجتماعی، بهطور زیربنایی و جامع به مسائل نگریست.
به گزارش آنا، کارگاه آموزشی تخصصی نشریات دانشجویی با عنوان «الماس» با حضور منتخبان نشریات، فعالان بسیج، کانونها و تشکلهای دانشجویی استان بوشهر به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر به مدت سه روز برگزار و در آن سرفصلهای شامل خبرنویسی، هنر گفتگو، یادداشت نویسی، مدیریت هنری نشریات، خبرنگار میدانی و تیتر خلاق با استفاده از استادان استانی، فعالین و پیشکسوتان عرصه خبر و مطبوعات استان بوشهر تدریس شد.
انتهای پیام/