صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جزئیات کنگره شعر حماسه «هم سنگ طوفان» تشریح شد

نشست رسانه‌ای کنگره شعر حماسه غزه مظلوم با عنوان «هم‌سنگ طوفان» در حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر : 879891

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانه‌ای کنگره شعر حماسه غزه مظلوم «هم سنگ طوفان» صبح امروز ۲۸ آبان ماه با حضور علی داوودی، شاعر و نماینده حوزه هنری در کنگره، قاسم صرافان دبیر علمی و هادی ملک پور دبیر اجرایی در سالن هراتی حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای نشست علی داوودی با تبریک سالروز میلاد حضرت زینب (س) گفت: اگر بخواهیم برای رسانه نمادی بیاوریم، حضرت زینب (س) در کربلا بهترین نماد است. شعر زمانی تولید می‌شود که کلام پاسخگوی نیاز‌های انسان نیست. این امکان هست که اگر پیامی را در قالبی نتوانیم بیان کنیم با شعر بتوانیم.

وی در ادامه افزود: هنر قوم عرب آن دوره هم شعر بود مسئله فلسطین هم از یک قرن اخیر شکل گرفت و شاعران اولین کسانی بودند که در محافل کوچک و بزرگ اخطار می‌دادند، دستشان خالی بود، اما به همین بسنده نکردند و از هویت فلسطینی‌ها دفاع کردند ما حتی از بین شعرا در خط مقدم مبارزه شهید داریم.

وی توضیح داد: اما در ایران و بعد از پیروزی انقلاب، بخشی از گفتمان انقلاب اسلامی فلسطین و آزادی قدس است که این مسئله در شعر به خوبی تجلی یافته است. اینجا غزه در شعر ایران و عرب محوریت پیدا کرده و امروز افتخار می‌کنیم که واکنش شاعران به این اتفاق خیلی زیاد بوده و برگ زرینی بر شعر انقلاب ما افزوده است. در این دوره حجم عظیمی شعر تولید شده و طراحی این برنامه هم برای رصد و گردآوری اشعار شکل گرفته است و مجالی برای فراخوان عزیزانی است که در این زمینه کار کردند.

ملک پور نیز در صحبت‌هایی گفت: مجموعه حلقه فرات با توجه به دغدغه جنگ غزه و حماسه طوفان الاقصی دغدغه‌ای شکل داد تا فراخوانی کشوری تدوین و‌ مجموعه اشعار این زمینه را جمع‌آوری کند. نهایتاً این آثار حتی از میان دوستانی که تاکنون سروده‌ای چاپ شده نداشتند نیز جمع‌آوری شد و حوزه هنری هم در این زمینه با ما همکاری خوبی کرد.

وی در ادامه گفت: مراکز شهرستان ادب، موسسه عقیل، مجمع شاعران اهل بیت و معاونت فرهنگی سپاه در این زمینه ما را همراهی می‌کنند، موضوع فراخوان ما هم رویکرد حماسی به این اتفاق است. شرکت‌کنندگان تا دهم آذر برای ارسال اثر فرصت دارند و تلاش می‌کنیم مجموعه خوبی تا آن زمان جمع‌آوری کنیم.

ملک پور با بیان اینکه درگاه ارسال آثار از پیام رسان ایتا و وبلاگ کنگره است، اظهار داشت: اختتامیه به احتمال فراوان در اوایل دی ماه در یکی از سالن‌های حوزه هنری برگزار می‌شود، همچنین از برگزیدگان تقدیر خواهد شد منتها فضا برای اهدای جوایز به آن معنی نیست، اما به آثار برگزیده هدایایی تقدیم می‌شود.

وی بااشاره به اینکه در همه قالب‌ها شعر ارسال می‌شود، گفت: بیشتر اشعار رسیده کلاسیک است، اما آثار نیمایی و سپید هم داشتیم.

در ادامه قاسم صرافان نیز در صحبت‌هایی گفت: در قرآن کریم خداوند شعرای مثبت را جدا می‌کند و این ویژگی همانی است که در این کنگره دنبال می‌شود. شاعر بنظر من نماینده کل هنرمندان است، رویکرد من برای سرایش غزل از فلسطین این بود که چرا عده‌ای هنوز وظیفه خود را انجام ندادند در حالیکه برای اتفاقات کوچکتر واکنش بیشتری نشان می‌دهند. این مسئله بیانگر آن است که این افراد  به دنبال حقیقت نیستند. انشالا به‌زودی کنگره‌ای برگزار کنیم برای ظهور منجی و آزادی و رهایی قدس.

داوودی در بخش پرسش و پاسخ درباره زخم خوردگی فلسطین گفت: این فلسطین تصویر ما از فلسطین بود، اما بعد از طوفان الاقصی تصویر ما تغییر کرد اسرائیل تصمیم دارد دوباره این را تغییر دهد. این رویکرد حماسی انتخاب شد، چون سرفرصل جدید است، چون قله افتخار است و توانسته امروز پهپاد بفرستد و برج‌های کنترل را هدف قرار دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر