صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲

۲ دهه حضور پرافتخار «ماتئوس» در «مانشافت»؛ راز ۳۰ سال جاوادنگی رکورد اسطوره فوتبال آلمان چیست؟

لوتهار ماتئوس، هافبک پیشین و مفسر امروزی، چهره‌ای بزرگ در تاریخ فوتبال ملی آلمان محسوب می‌شود؛ زیرا این اسطوره ۳۰ سال قبل رکوردار حضور در تیم کشورش شد که تا به امروز جاودانه باقی مانده است.
کد خبر : 879834

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از قطب‌های همیشگی فوتبال جهان، «آلمان» بوده است؛ کشوری که صاحب لیگی ممتاز و کاملا منظم همچون بوندس لیگا بوده و تاکنون بزرگانی بیشمار همچون فرانتس بکن باوئر، گرد مولر، اووه زیلر، پل برایتنر، کارل هاینتس رومنیگه و ... را به دنیا معرفی کرده است.

ژرمن‌ها با تیم ملی خود که به «مانشافت» معروف است، تاکنون به ۴ مقام قهرمانی جهان و عناوین بیشمار دیگری دست یافته است. البته بین ستاره‌های که برای این تیم صاحب عنوان و افتخار از بدو پیدایش در سال ۱۹۰۸ تاکنون به میدان رفته اند، «لوتهار ماتئوس»، چهره‌ای متفاوت با بقیه است. این «اسطوره» در جام جهانی ۱۹۹۰ به عنوان کاپیتان «مانشافت» بعد از برد مقابل آرژانتین در فینال و غلبه بر یاران مارادونا فقید، جام قهرمانی را بر دستانش بلند کرد. در سال ۱۹۸۰ با همین تیم قهرمان اروپا شد و در مدتی بالغ بر ۲۰ سال حضور عناوین دیگری هم کسب کرد.

این چهره نامی که اکنون به عنوان «مفسر» با رسانه‌های تصویری از جمله شبکه اسکای همکاری می‌کند، در سطح ملی «چهره ای» است بی نظیر، زیرا با انجام ۱۵۰ بازی برای تیم کشورش، رکوردار بیشترین تعداد بازی را در اختیار دارد.

در تاریخ ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۳ (۲۶ آبان ۱۳۷۲) در بازی با برزیل در شهر کلن که با برتری ۲ بر یک ژرمن‌ها خاتمه یافت، این شخصیت نامی با انجام صدو چهارمین بازی ملی اش، به تنهایی رکوردار حضور در تیم ملی آلمان شد.

ماتئوس که در سال ۱۹۸۰ و در سن ۱۸ سالگی توسط یوپ دروال فقید به تیم ملی فراخوانده شد، در مدت دو دهه همراهی به چنین دستاورد عظیمی در تیم کشورش دست یافت.

هفته نامه کیکر در آخرین شماره خود و به مناسبت ۳۰ ساله شدن رکورد اعجاب انگیز کاپیتان پیشین مصاحبه‌ای جالب با وی انجام داده که در ادامه این گزارش زوایایی از راز جاوادنگی چنین رکوردی از زبان مفسر ۶۲ ساله کنونی و هافبک ارزنده پیشین بیان می‌شود:

**جاه طلبی یک بازیکن

در تمام سال‌های که فوتبال بازی می‌کردم، همیشه سعی می‌کردم، بسیار حرفه‌ای رفتارکنم و همچنین جاه طلب باشم. اما باید اعتراف کنم وقتی سال ۱۹۸۰ اولین بازی ملی ام را زیر نظر یوپ دروال، انجام دادم، فکر نمی‌کردم روزی حتی رکوردار حضور در تیم کشورم شوم.

حالا هم که به گذشته نگاه و آن دوره را مرور می‌کنم، به نظرم رمز دست یابی به چنین دستاوردی، در وهله نخست، استمرارم بود. همینطور نقطه عطف‌های خیلی خوبی در دوران ورزشی ام داشتم. منظورم چیز‌های مثل قهرمان جهان شدن است که به تحقق این رکورد کمک کردند.

در واقع انسان زمانی می‌تواند خواب و خیال اینگونه رکورد‌ها را داشته باشد که به دست یابی به آن نزدیک شده باشد. مثلا زمانی که شما به ۹۰ بازی ملی می‌رسید، آنوقت اوضاع متفاوت می‌شود و می‌توانید چنین جاه طلبی هم داشته باشید.

**۳ دهه جاوادنگی یک رکورد

از من در مورد ۳۰ سالگی این رکورد، زیاد سوال می‌شود؛ این که چطور جاودانه مانده است. حتی خیلی‌ها سوال می‌کنند این رکورد تا چه زمانی می‌تواند پابرجا بماند. خب، به عنوان یک بازیکن سابق تیم ملی، حفظ چنین رکوردی برایم می‌تواند عالی و لذت بخش باشد. اما فکر نمی‌کنم تا ابد طول بکشد که این هم چیز بدی نیست. باورکنید اگر بازیکنی به این رکورد برسد و آن را بشکند، از صمیم قلب خوشحال می‌شوم و حتما به عنوان اولین نفر تبریک می‌گویم.

به هرحال داشتن چنین رکوردی، برای من مایه افتخار و مباهات است. ولی اجازه دهید بگویم وقتی به این رکورد فکر می‌کنم، دلم برای تیم ملی بسیار تنگ می‌شود. چون ۲۰ سال از عمرم را در تیم ملی گذراندم. یعنی به طور میانگین هر سال ۷.۵ بازی برایش کردم.

**شانس نویر و مولر برای شکستن رکورد ماتئوس

با مرور فهرست بازیکن پرسابقه در تیم ملی، مشخص است که چهره‌های مثل میروسلاو کلوزه و لوکاس پودولوسکی به حد نصاب من بسیار نزدیک شدند. خودم را آماده کرده بودم که وقتی رکوردم را شکستند، به آن‌ها تبریک بگویم، اما در نهایت چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

حالا هم فکر می‌کنم مانوئل نویر و توماس مولر که به ترتیب ۱۲۵ و ۱۱۷ بازی ملی انجام داده اند، شرایط خوبی دارند تا به حد نصاب من برسند. در درازمدت، اما فکر می‌کنم ستاره جوانی مثل «جمال موسیالا» به خاطر جوانی و تعداد بازی‌های ملی بیشماری که می‌تواند برای آلمان انجام دهد، به رکوردم برسد. من حتی تصور می‌کنم یوزا کیمیش بتواند خودش را به رکوردم نزدیک کند. البته بازهم تکرار می‌کنم حالا ذهنم را با چنین موردی درگیر نمی‌کنم. چون هر وقت که زمانش برسد، آماده تبریک گفتن خواهم بود.

**امکان بازی ملی بیشتر

قبلا هم گفتم انجام ۱۵۰ بازی ملی برای آلمان افتخار بزرگی برایم است. با این حال فکر می‌کنم حتی می‌توانستم به تعداد بازی ملی بیشتری هم برسم. درست است در روز‌های اول حضور و راهیابی به ترکیب تیم ملی سخت بود، اما در ادامه می‌توانستم در تیم ملی حضور بیشتری داشته باشم اگر مصدوم نمی‌شدم و یا برای مقطعی برتی فوگتس، سرمربی وقت تیم ملی بیشتر مرا مورد توجه قرار می‌داد. با او بحث‌های خودم را داشتم و احتمالا به همین دلیل به تیم ملی دعوت نمی‌شدم. اما اکنون سال‌ها از آن هیاهو گذشته و من و فوگتس در صلح و آرامش هستیم. وقتی او را می‌بینم، به عنوان مربی ام، برایش احترام زیادی قائل هستم.

**مفهوم ۱۵۰ بازی ملی

فکر می‌کنم با ثبت این رکورد مشخص کردم چه شور و علاقه فراوانی به بازی کردن داشتم. البته در بروسیامونشن گلادباخ، بایرن مونیخ و اینترمیلان هم همین حس و انگیزه را داشتم. به هیچ وجه بازیکنی نبودم که به کنجی برود. بلکه از روبه رو شدن با چالش‌ها استقبال می‌کردم و دلم نمی‌خواست به خاطر مصدومیت، کارم به پایان برسد. در واقع انگیزه ادامه حضور و استمرارم در تیم ملی و کلا فوتبال همین بود. از این بابت خوشحالم و همینطور خوش شانس بودم که زیر نظر پزشکانی فهیم امکان بازگشت را پیداکردم.

روزی که به رکورد بیشترین تعداد حضور در تیم ملی رسیدم، بازی با برزیل بود که در شهر کلن انجام شد و یادم هست که ما با اقتدار ۲ بر یک برنده شدیم. بعد از بازی هم با فرانتس بکن باوئر تماس گرفتم و به او ادای احترام کردم.

**ماتئوس کیست؟

لوتهار هربرت ماتئوس در تاریخ ۲۱ مارس سال ۱۹۶۲ در شهر ارلانگن آلمان چشم به دنیا گشود.او از همان دوران کودکی علاقه وافری به فوتبال داشت. به همین خاطر در ۹ سالگی به باشگاه هرتسوگن آوراخ وارد و با الفبای فوتبال آشناشد. اما به فوتبال حرفه‌ای با تیم بروسیامونشن گلادباخ معرفی شد. پس از آن در تیم‌های بایرن مونیخ (۲ دوره)، اینترمیلان و مترواستارز بازی کرد.در تیم ملی آلمان نیز در مدت ۲۰ سال با انجام ۱۵۰ بازی موفق شد ۲۳ گل بزند.

پس از آویختن کفش هایش، به عنوان مربی در تیم‌های همانند راپیدوین، پارتیزان بلگراد، ملی مجارستان، پاراننسه، ردبول زالتسبورگ و ملی بلغارستان کارکرد، اما برخلاف دوران بازی، در زمینه مربیگری موفقیت چشمگیری کسب نکرد.او اکنون چندین سال است که به عنوان مفسر با شبکه‌های تلویزیونی همکاری می‌کند.

**۱۰ بازیکن پرسابقه در تاریخ تیم ملی آلمان

طبق آمار ثبت شده، رکورد بیشترین تعداد بازی ملی برای «مانشافت» در اختیار لوتهار ماتئوس با ۱۵۰ بازی ملی است.پس از او ۹ چهره بیشترین تعداد بازی برای آلمان را دارند که تنها ۲ نفر آن (مولر و نویر) همچنان فعال هستند و می‌توانند امیدوار باشند رکورد ماتئوس را در آینده بشکنند.

فهرست ۱۰ بازیکن پرسابقه تاریخ تیم آلمان به این شرح است:

۱-لوتهار ماتئوس (۱۵۰ بازی ملی)

۲-میروسلاو کلوزه (۱۳۷ بازی)

۳-لوکاس پودولوسکی (۱۳۰ بازی)

۴-توماس مولر (۱۲۵ بازی)

۵-باستیان شواین اشتایگر (۱۲۱ بازی)

۶-مانوئل نویر (۱۱۷ بازی)

۷-فیلیپ لام (۱۱۳ بازی)

۸-یورگن کلینزمان (۱۰۸ بازی)

۹-تونی کروس (۱۰۶ بازی)

۱۰-یورگن کهلر (۱۰۵ بازی)

انتهای پیام/

برچسب ها: تیم ملی آلمان
ارسال نظر