صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد در امور بین‌الملل و پیشرفت علمی:

بودجه لازم برای حرکت پژوهش‌ها به سمت مرجعیت علمی وجود دارد

بیژن رنجبر گفت: بودجه لازم برای حرکت دادن پژوهش‌ها به سمت مرجعیت علمی وجود دارد و استادان فعال در زمینه پژوهش مورد حمایت دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
کد خبر : 879641

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،  بیژن رنجبر، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور بین‌الملل و پیشرفت علمی در دومین کنفرانس ملی کشت سلول و بافت ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار شد، اظهار کرد:  باید پژوهش‌ها را به سمت هم‌افزایی استادان پیش ببریم که در این بین نقش دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه بسیار ویژه است. بودجه لازم برای حرکت دادن پژوهش‌ها به سمت مرجعیت علمی وجود دارد و استادان فعال در زمینه پژوهش مورد حمایت این دانشگاه هستند.

وی افزود: در بحث مقالات باید از پژوهش‌ها حمایت لازم صورت بگیرد و هسته پژوهشی سرآمدان تشکیل شوند. دانشگاه آزاد اسلامی مبانی مرجعیت علمی در کشور شده و در حوزه‌های متعددی ازجمله آب، راه، بودجه و تکنولوژی دارای محور‌های علمی و تخصصی است.

مزایای دستیابی به دانش کشت سلول و بافت گیاهی

رئیس کنفرانس و رئیس انجمن کشت سلول و بافت ایران نیز گفت: عمق بخشیدن به نظریه‌های زیست‌شناسی و علوم پایه، تولید انبوه فرآورده‌های گیاهی، تولید و ازدیاد گیاهان در کمترین فضا با پایین‌ترین هزینه، تولید بذر‌های مصنوعی، جلوگیری از انقراض گیاهان و تولید فرآورده‌های دارویی از مزایای دستیابی به دانش کشت سلول و بافت گیاهی است.

علیرضا ایرانبخش اضافه کرد: با بهره‌گیری از یافته‌های علمی پژوهشگران دانش کشت سلول گیاهی برنامه‌ریزی و توسعه آن می‌توان در راستای ایجاد بستری مناسب در مسیر اشتغال‌زایی به‌ویژه  میان فارغ‌التحصیلان رشته‌های زیست‌شناسی و کشاورزی و قطع وابستگی کشور از تولیدات گیاهی وارداتی اقدامات مطلوبی انجام داد.

وی با توجه به برنامه‌های جنبی این کنفرانس عنوان کرد: کارگاه‌های تخصصی با موضوعات جداسازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی، تکنولوژی‌های ویرایش ژنوم یوکاریوت‌ها با تأکید بر تکنولوژی مدرن CRISPR/Cas۹، روش‌های آنتی بیوگرام و کنترل کیفیت، درمان سرطان با CAR T Cell و چالش‌های آن و الزامات آزمایشگاه میکروبی بر اساس استاندارد ملی GLP و ۹۸۹۹ که به صورت رایگان هستند به صورت برخط با هدف دانش‌افزایی توسط استادان مجرب برگزار شد.

رئیس کنفرانس و رئیس انجمن کشت سلول و بافت ایران مطرح کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در وزارت کشور مقر شده روز ۲۴ آبان به‌عنوان روز ملی کشت سلول و بافت ایران در تقویم کشور ثبت شود و مقالات برگزیده کنفرانس در مجلات علمی پژوهشی معتبر چاپ می‌شوند.

برگزاری کنفرانس در هر رشته‌ای منشأ حرکت و توسعه کشور‌هاست

علیرضا لادن‌مقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) نیز بیان کرد: برگزاری کنفرانس در هر شاخه‌ای می‌تواند منشأ حرکت و توسعه کشور‌ها باشد و در این راستا ایران در زمینه بیوتکنولوژی و کشت سلولی به‌عنوان یکی از زیر مجموعه‌های آن، رشد قابل توجهی داشته و امیدوارم این کنفرانس بتواند برای استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان این رشته مفید باشد

دبیرکل کنفرانس ملی کشت سلول و بافت نیز توضیح داد: تلاش شده تا دانش‌آموختگان رشته‌های علوم زیستی در حوزه‌های مختلف مرتبط با کشت سلول و بافت گرد هم آیند و با تبادلات علمی، بستر رشد و شکوفایی هرچه بیشتر علمی کشور در این حیطه فراهم شود.

مریم بی‌خوف ادامه داد: از بین مجموعه مقالات ارسالی به دبیرخانه کنفرانس، ۲۴ مقاله به‌عنوان سخنرانی، ۱۶۰ مقاله به‌صورت پوستر ارائه شدند که از این میان سه سخنرانی و سه پوستر برتر توسط داوران علمی متخصص و صاحب‌نام در محور‌های زیست‌فناوری، نانو زیست‌فناوری و غنی‌سازی زیستی، سلول‌های بنیادی و سلول درمانی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، کشت سلول و بافت گیاهی و جانوری، کاربرد کشت سلول در ژنومیکس، پروتئومیکس و متابولومیکس، کاربرد‌های کشت سلول در مطالعات بیولوژی سرطان، فناوری کشت میکروارگانیسم‌ها، طراحی و ساخت انواع بیوراکتورها، بیوشیمی سلولی، شیمی دارویی و ترکیبات زیست فعال انتخاب شدند.

وی یادآور شد: در حاشیه این کنفرانس شرکت‌های دانش‌بنیان ژینو ژن پژوهان، کیمیا اندیشه طب، فرزانگان اندیشمند مسعود فام به‌عنوان حامیان برگزاری کنفرانس به معرفی محصولات خود پرداختند.

به گزارش آنا، در این کنفرانس به پاس یک عمر مجاهدت‌های علمی پروفسور احمد مجد پدر علم زیست‌شناسی تکوینی گیاهان ایران و چهره ماندگار سال ۸۳ و استاد نمونه کشوری سال ۸۹ ایران و همچنین علیرضا ایرانبخش رئیس انجمن کشت سلول و بافت ایران و غلامحسین ریاضی دانشمند پیشرو در رشته بیوشیمی، محمد نبیونی دانشمند پیشرو در رشته زیست‌شناسی سلولی تکوینی،  مهران حبیبی رضایی دانشمند پیشرو در رشته بیوشیمی و رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم زیستی با اهدا نشان از سوی جشنواره پوروصال نماینده رسمی وزارت گردشگری و مشاور عالی دانشگاه هنر تجلیل شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر