صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲
آنا بررسی می‌کند؛

رژیم کتوژنیک برای چه کسانی مفید است؟

یک متخصص تغذیه گفت: رژیم کتوژنیک برای برخی بیماران خاص مانند بیماران مبتلا به پارکینسون، صرع و سرطان مفید و بقیه افراد بهتر است از رژیم‌های دیگر استفاده کنند.
کد خبر : 879637

ابوالفضل دشتی رحمت آبادی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری آنا در مورد رژیم کتوژنیک گفت: باید دید این رژیم به چه منظوری تجویز می‌شود؛ چراکه اگر در جای درست و با هدف درست تجویز شود، می‌تواند تأثیر‌گذار باشد.

وی با اشاره به اینکه این رژیم برای گروه خاصی از افراد مفید است، خاطرنشان کرد: رژیم کتوژنیک به درد افراد با بیماری‌های خاص می‌خورد؛ افرادی که بیماری‌های پارکینسون، صرع، سرطان و یا آلزایمر دارند، می‌توانند از این رژیم پیروی کنند؛ چراکه رژیم در این افراد جواب می‌دهد.
 
دشتی با تأکید بر اینکه رژیم‌های بهتری برای افرادی که چنین مشکلاتی ندارند، وجود دارد، ادامه داد: در رژیم کتوژنیک گروه زیادی از مواد غذایی کنار گذاشته می‌شود. لبنیات، میوه‌ها در این رژیم غذایی به دلیل قند بالا حذف می‌شوند و در واقع فرد با حذف این مواد غذایی ویتامین‌های زیادی را از دست می‌دهد. در واقع این نوع رژیم می‌تواند مشکلات کمبود ویتامین و کلسیم در بدن ایجاد کند.

 وی بر این باور است که فواید این رژیم برای بیماران سرطانی زیاد است به این معنا که در این گروه از بیماران سوخت سلول‌ها وابسته به قند است و به طور فزاینده‌ای این بیماران قند مصرف می‌کنند. در واقع وقتی فردی تومور یا سرطان دارد با این رژیم قند کمتری مصرف می‌کند و در واقع سلول‌ها دچار بحران انرژی می‌شوند و این می‌تواند برای سلامت فرد مفید باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه رژیم کتوژنیک تعریف خاصی دارد، افزود: در این رژیم مصرف چربی و پروتئین و کربوهیدرات خلاصه می‌شود که سهم هر کدام به ترتیب؛ چربی ۷۵ درصد، پروتئین ۲۰ درصد و ۵ درصد هم سهم کربوهیدرات است. در واقع در این رژیم بیشتر چربی مصرف می‌شود.  به علاوه در این رژیم انواع روغن، مغزها، تخم مرغ، پنیر، گوشت و انواع ماهی مصرف می‌شود و از سوی دیگر برنج، حبوبات، عدس و لوبیا، شیر، ماست، شکر و عسل و شیره حذف می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این نوع رژیم برای یک دوره بلندمدت به افراد توصیه می‌شود، تصریح کرد:  تا بدن وارد کتون سوزی شود، ۳ تا ۶ هفته زمان می‌برد. قرار نیست با شروع رژیم بدن وارد فرایند کتون سوزی شود، در هفته اول برای افرادی که از این رژیم تبعیت می‌کنند، خیلی حال ناخوشایندی ندارد و فرد کمی اذیت می‌شود، سردرد، سرگیجه و توهم از اثرات نرسیدن قند به مغز است که در این نوع رژیم، ماه‌های اول رخ می‌دهد؛ اما بعد از یک ماه کتون سوزی در بدن اتفاق می‌افتد و فرایند کاهش وزن در بدن رخ می‌دهد.

وی  بر این باور است که در این نوع رژیم بازگشت به رژیم عادی نیز به همین سادگی نیست و فرد نمی‌تواند به یکباره مصرف کربوهیدرات‌ها را در بدن آغاز کند؛ زیرا با خود عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر