صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همکاری ناسا و جاکسا؛

نخستین ماهواره چوبی جهان به مدار زمین می‌رود

ناسا و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب نخستین ماهواره چوبی جهان به مدار زمین هستند تا پرواز‌های فضایی را پایدارتر کنند.
کد خبر : 879593

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا، سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا و جاکسا، سازمان فضایی ژاپن در حال همکاری برای ساخت نخستین ماهواره چوبی جهان هستند که قرار است در سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شود.

این اقدام در راستای محافظت از محیط زیست و کاهش آلودگی ناشی از دفن ماهواره‌های فضایی است. هنوز هیچ ماهواره چوبی به فضا پرتاب نشده و این پروژه مهم مسیری نوین در تکنولوژی فضایی است.

استفاده از ماهواره چوبی بر سایر ماهواره‌ها مزایای متعددی دارد؛ در مقایسه با ماهواره‌های معمولی که از جنس فلز یا مقداری پلاستیک ساخته می‌شوند، ساخت یک ماهواره چوبی نیاز به کمترین میزان انرژی و منابع طبیعی دارد. همچنین، فرآیند تخریب و دفن یک ماهواره چوبی برای محیط زیست کمترین میزان آسیب را به دنبال دارد.

چوب نسبت به فلز و پلاستیک به تناژ بسیار کمتری نیاز دارد؛ بنابراین ماهواره چوبی با وزن کمتری ساخته می‌شود که موجب کاهش هزینه‌ها برای پرتاب و توانایی بیشتر در حمل بار می‌شود.

برخی از ماهواره‌های فلزی قدیمی دارای قوانین بین‌المللی مربوط به دفن پسماند‌های مضر را نقض می‌کنند؛ اما استفاده از ماهواره چوبی، قوانین حفاظت محیط زیست را رعایت می‌کند.

چوب در خلاء فضا نمی‌سوزد یا پوسیده نمی‌شود؛ اما پس از ورود مجدد به جو زمین به صورت خاکستر ریز سوزانده می‌شود و آن را به یک ماده شگفت‌آور مفید و زیست تخریب‌پذیر تبدیل می‌کند. پس از آزمایش موفقیت‌آمیز نمونه‌های آزمایشی در ایستگاه فضایی بین المللی دانشمندان بر این باورند که سال آینده برای پرتاب این نوع جدید از ماهواره‌های فضایی مناسب است.

اگرچه در کشور‌های دیگر نیز مشکلات و آسیب‌های ماهواره‌های فلزی مورد توجه قرار گرفته، اما همکاری بین آمریکا و ژاپن یک قرارداد ارزشمند است و می‌تواند به توسعه فناوری‌ها و تحقیقات بیشتر در این زمینه کمک کند. این شراکت می‌تواند بستری برای همکاری‌های آینده میان کشور‌ها در جهت حفظ محیط زیست و اکتشاف‌های فضایی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر