مراقبت کارشناسان تغذیه در «پویش ملی سلامت»
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد اسماعیل زاده گفت: تمام افرادی که در «پویش ملی سلامت» که از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه انجام میشود، شرکت کنند در زمینه کنترل فشار خون و دیابت توسط کارشناسان تغذیه مرکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور مورد غربالگری و مراقبت قرار میگیرند.
وی با اشاره به این که تغذیه و عوامل مربوط به آن نقش بسیار مهمی در کنترل بیماریهای پرفشاری خون و دیابت دارند، افزود: علت اصلی در بروز این بیماریها عدم وجود غلات کامل در برنامه غذایی ما ایرانی هاست. با توجه به این که قوت غالب در ایران نان و برنج است مصرف غلات کامل و میوهها تا حدود زیادی میتواند از ابتلا به بیماریهای پرفشاری خون و دیابت در افراد جلوگیری میکند.
اسماعیل زاده ادامه داد: در میوهها و سبزی علاوه بر فیبر، پتاسیم و برخی از مواد مغذی دیگر را داریم که به کنترل فشار خون کمک میکنند. در نان و غلات کامل علاوه بر فیبر و سبوس، منیزیوم داریم که باعث کاهش مقاومت انسولین در بدن شده و این بیماریها کاهش یابد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کارشناسان تغذیه در کنار سایر همکاران در «پویش ملی سلامت» نقش ارزنده و اساسی ایفا میکنند. این کارشناسان علاوه بر همکاری با مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر در یافتن موارد جدید ابتلا به پرفشاری خون و دیابت، مشاورههای لازم را به بیماران ارائه خواهند داد.
وی با بیان این که تمام موارد جدید بیماری که در این پویش شناسایی میشوند تحت مراقبتهای متعدد و آموزش چهره به چهره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه قرار میگیرند، اظهار کرد: با تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور مکاتبه شده که کارشناسان تغذیه بتوانند برای تمام افراد پیش پرفشاری خون و بیماران فشار خون و همچنین افراد پیش دیابتی و بیماران دیابتی شناسایی شده در «پویش ملی سلامت» یک ساعت در هفته جلسات آموزشی گروهی برگزار کنند.
اسماعیل زاده افزود: البته ما این جلسات آموزشی گروهی را در طول سال هم برگزار میکنیم، ولی در «پویش ملی سلامت» این جلسات را به صورت متمرکزتر و خاصتر برگزار خواهیم کرد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خوشبختانه بین دفتر بهبود تغذیه جامعه و دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت هماهنگیهای لازم برای هرچه بهتر برگزار شدن «پویش ملی سلامت» انجام شده است، گفت: امیدواریم با کنترل عوامل تغذیهای بیماریها و تشویق افراد به تحرک و فعالیت بدنی، شاهد کاهش بار بیماریهایی که به سیستم بهداشتی منتقل میشوند باشیم و از خطر افزایش بروز بیماریهای غیرواگیر در سالهای آینده جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/