صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲
در نشست تخصصی ترویج علم و سلامت روان مطرح شد؛

والدین باید استقلال نوجوان را به رسمیت بشناسند

نشست تخصصی ترویج علم و سلامت روان با موضوع والدین و نیازهای کودکان و نوجوانان در دانشگاه تهران برگزار و تأکید شد که والدین باید استقلال نوجوان را به رسمیت بشناسند.
کد خبر : 878746

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی ترویج علم و سلامت روان با موضوع والدین و نیازهای کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته ترویج علم به همت انجمن ترویج ایران با حضور جمعی از متخصصان و دانشجویان روانشناسی در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد.

مرضیه ساویز روانشناس در این نشست با اشاره به موضوع عدم درک متقابل والدین و نوجوانان از یکدیگر، بیان کرد: یکی از گلایه‌بندی‌های والدین این است که نوجوانان زحمات و نگرانی آنان را درک نمی‌کنند و همین موضوع سبب ناسازگاری آنان با یکدیگر شده است.

وی گفت: در این موضوع خاص، والدین باید خود را با ویژگی‌ها و مقتضیات نوجوانان سازگار کنند و از توجه و حمایت افراطی به آنان بپرهیزند. در واقع پدر و مادر باید خود را به فضای ذهنی نوجوان نزدیک کند تا بتواند درک درستی از چرایی رفتارهای او داشته باشد.

فاطمه سپهرنوش متخصص روانشناسی هم با اشاره به تجربه زیسته خود درباره کودکان آسیب به ویژه کودکان کار گفت: اقتضائات زندگی این افراد و خانواده‌ای که در آن متولد شده و رشد کرده‌اند سبب شده که ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته باشد. در گفت‌وگو با کودکان آسیب ناراحتی آنان از توهین‌های مردم را به راحتی و وضوح می‌توان حس کرد به خصوص که آنها به اندازه کافی شرایط سختی در زندگی دارند.

هدی قراییان دیگر روانشناس نیز با اشاره به نقش راهبردی پدر در تربیت فرزندان، تاکید کرد: حضور پررنگ پدر در خانواده و ارتباط او با بچه‌ها و مشارکتش در فرزندپروری امری بسیار مفید است.

حجازی هم تصریح کرد: بچه‌های کار نیاز به رفتار مهربانانه دارند و نباید در خطاب به آنان توهین کرد. نقش پدر در فرزندپروری مهم است و مشارکت پدر در امر تربیت حتی می‌تواند در بخش آموزش نیز فرزندان و به خصوص دختران را توانمندتر و خودباورتر کند.

این روانشناس اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود در تربیت فرزند این است که والدین به خصوص مادر تا سنین نوجوانی نیز احساس می‌کند فرزند بخشی از وجود اوست و به همین دلیل استقلال مورد نیاز را به او نمی‌دهد این حاصل بدفهمی خانواده‌ها از تربیت کودک است.

این نشست به مناسبت هفته ترویج علم و به همت انجمن ترویج ایران برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر