صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲
استاد اقتصاد در گفت‌وگو با آنا تأکید کرد؛

فناوری؛ ابزار صف‌شکنان تحریم

استاد اقتصاد مطرح کرد:‌ هرچه بیشتر از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل ماهیت دانشی که دارند به عنوان صف‌شکنان تحریم استفاده شود، کشور در حوزه خودکفایی مؤثرتر عمل می‌‌کند.
کد خبر : 878500

امین منصوری، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: درمورد ضرورت استفاده بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان در ظرفیت‌های تولیدی مانند فولاد، خودروسازی، کشاورزی، نساجی و ...، ابتدا باید بررسی کرد به‌طور کلی چند شرکت دانش‌بنیان در این حوزه‌ها در حال فعالیت هستند و نکته مهم‌تر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان چه جایگاهی را در تولید کشور دارند از این منظر که تعداد اشتغال و ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌کنند چه میزان است و چند درصد از GDP کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: مسلما با توجه به اینکه دانش‌بنیان‌ها شرکت‌های نوپایی هستند و شاید نزدیک به هزار شرکت داشته باشیم که فناور در نظر گرفته می‌شوند، قاعدتاً هنوز جای رشد بسیاری دارند و با این روندی که کشور طی می‌کند به نظر این شرکت‌ها می‌توانند رشد خوبی را داشته باشند؛ زیرا تعداد بسیار زیادی از شرکت‌هایی که اصطلاحاً تازه به این موج پیوستند، می‌توانند بعداً به جرگه شرکت‌های پیشرفته، نوآور و فناور برسند.

از ماهیت دانشی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده شود

منصوری افزود: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه برق، مهندسی، فولادسازی، کشاورزی و پتروشیمی در کشور فعالیت می‌کنند قابل ملاحظه است و هرچه بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل ماهیت دانشی که دارند استفاده شود، کشور می‌تواند در حوزه خودکفایی و در حوزه تحریم‌ها مؤثرتر عمل کند. به عبارت دیگر تاب‌آوری صنعتی در کشور افزایش پیدا می‌کند و تکیه به بخش‌های اقتصادی خود کشور جایگاه بی‌ثباتی را در تولیدات صنعتی به مراتب کم می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان به لحاظ جایگاه تولیدی و تعداد، اکنون در حدی نیست که بتوانیم تأثیرش را در کل اقتصاد مؤثر تلقی کنیم؛ اما جایگاه بسیار بالایی در زمینه رشد دارند به‌خصوص اگر کشور و دولت حمایت‌های بیشتری از این شرکت‌ها داشته باشند و اجازه ندهند این افراد نخبه‌ای که می‌توانند با یک سری حمایت‌ها به خود کشور خدمت کنند، از کشور مهاجرت کنند.

بومی‌سازی را جدی بگیرید

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مسلما با توجه به ماهیت شرکت‌های داشن‌بنیان که دانش شالوده اصلی کار است، این شرکت‌ها نیازمند یک سری ابزار‌ها و تکنولوژی‌هایی هستند که یا از طریق شرکت‌های دیگر و یا از طریق دولت باید تأمین شود، اینکه آیا توان مقابله با محصولات خارجی را دارند یا نه بستگی به این مقوله‌ها دارد، مسلما ظرفیت وجود دارد و اگر حمایت شوند و تکنولوژی‌هایی که مدنظر است، ورود پیدا کند، این شرکت‌ها بسیار مفید خواهند بود و می‌توانند محصولات مورد نیاز شرکت‌ها و صنایع با قیمت پایین، کیفیت مناسب و همراه با ایجاد اشتغال و بومی‌سازی تولید کنند که جایگاه این شرکت‌ها را در کشور نشان می‌دهد. تلاش‌های خوبی شده است؛ اما هنوز نیازمند کار بیشتر و حمایت‌های واقعی‌تر و مناسب‌تر است.

منصوری عنوان کرد: نکته دیگر اینکه شرکت‌هایی مانند پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها علاوه بر اینکه باید از شرکت‌هایی که به‌صورت خاص در قطعه‌سازی یا در تولید محصولات واسطه این کارخانجات فعالیت می‌کنند، حمایت کنند، می‌توانند از شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه علوم انسانی و علوم مدیریتی فعالیت می‌کنند هم در ایجاد بهره‌وری و سود و زیان بهره بگیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر