صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ضرورت توجه به استعداد‌های درخشان در شهر‌ها و روستا‌های کوچک

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با دانش‌آموزان نخبه دیدار و بر عدالت در کشف استعدادهای درخشان و ضرورت توجه به استعداد‌ها در شهر‌ها و روستا‌های کوچک تأکید کرد.
کد خبر : 878454

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار دانش‌آموزان نخبه که در محل دبیرخانه شورا برگزار شد، با اشاره به دغدغه دانش‌آموزان در حوزه‌های پرورشی، فرهنگی و تربیتی اظهار کرد: بین علم و حکمت فرق است، علم، آگاهی است، اما حکمت، علم عقلانی، نافع و کارآمد است، باید تلاش کنیم که حکیم تربیت کنیم؛ چراکه حکیمان، دلسوز مردم هستند. باید مشخص کنیم که تصمیمات در آموزش‌وپرورش به رشد علمی می‌انجامد یا حکمت؟

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر عدالت در کشف استعداد‌های درخشان ادامه داد: استعداد درخشان نباید تنها از شهر‌های بزرگ انتخاب شوند، هم‌اکنون استعداد‌های خوبی در شهر‌ها و روستا‌های کوچک وجود دارد، اما به دلیل محدودیت‌های سمپاد این استعداد‌ها حمایت نمی‌شوند. ایده‌های خوبی نظیر مردمی‌سازی استعداد‌های درخشان وجود دارد که امیدواریم با استفاده از آن‌ها استعداد‌های شهر‌های کوچک نیز مورد حمایت قرار گیرند. باید تلاش کنیم عدالت آموزش در آموزش‌وپرورش تحقق پیدا کند.

خسروپناه با اشاره به مهارت‌های زندگی گفت: متأسفانه افرادی هستند که علم زیادی دارند، اما حتی نمی‌توانند با اطرافیان خود تعامل کنند، این مشکل در علم آن‌ها نیست بلکه مشکل در مهارت‌های زندگی است.

وی درباره اهمیت موضوعات روان‌شناختی دانش‌آموزان اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بعضی از دانش‌آموزان احساس افسردگی می‌کنند، نباید به این موضوع بی‌تفاوت باشیم، برخی از دانش‌آموزان شبهات اعتقادی دارند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود، ستاد آموزش‌وپرورش باید در این زمینه برنامه‌ریزی کند، فناوری‌های نرم اجتماعی مانند برگزاری اردو‌ها می‌تواند در این زمینه کمک کند.

ضرورت توجه به ادبیات غنی فارسی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع مهاجرت بیان کرد: مهاجرت بحثی جدی در کشور است، آمار دقیقی از میزان مهاجرت نداریم، علل آن هم بررسی نشده است، اما به نظر می‌رسد که یکی از علّت‌های مهاجرت اشتغال و امید به آینده است، بنابراین اگر نخبه احساس کند که از دانش او استفاده می‌شود، امیدوار می‌شود. تعلّق به میهن از دیگر علل مهاجرت است، این نقصیه با شناخت دقیق از تمدن کشور نظیر آشنایی با ادبیات فارسی برطرف می‌شود، دانش‌آموزان باید با ادبیات غنی کشور آشنا شوند. در این زمینه مدارس سمپاد می‌تواند حکمت‌های ادبیات فارسی را به شیوه جذاب برای دانش‌آموزان بیان کنند.

وی با تأکید بر اینکه معلمان وظیفه ترویج روحیه میهن‌پرستی را دارند، ادامه داد: معلّمی، هر چند به‌ندرت،  که دانش‌آموزان را به مهاجرت ترغیب می‌کند، به شناخت دقیقی دست پیدا نکرده است و نیاز دارد که آگاه شود، باید این معلمان راهنمایی کرد، بااین‌حال اکثر معلمان عرق به میهن و غیرت ملی دارند، رشدی که امروز در علم و فناوری داریم، محصول تربیت همین معلّمان باغیرت است.

مشارکت دانش‌آموزان در حکمرانی تعلیم و تربیت

خسروپناه با اشاره به ساختار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دبیرخانه چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی و اجتماعی، زنان و خانواده و تعلیم و تربیت دارد، برای هر یک از این ستاد‌ها هیئت‌های اندیشه‌ورز تعریف کرده‌ایم این هیئت‌ها از سراسر کشور به ستاد‌ها در موضوعات مختلف کمک خواهند کرد، ستاد تعلیم و تربیت نیز هیئت اندیشه‌ورز دانش‌آموزان نخبه را راه‌اندازی می‌کند تا دانش‌آموزان در بخش‌هایی از حکمرانی و تدوین اسناد که ممکن است مشارکت داشته باشند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابزار امیدواری نسبت به آینده کشور گفت: ۴۰ سال پیش هیچ‌گاه در رتبه‌بندی‌های علمی جایگاهی نداشتیم، آن زمان کشور هیچ چیزی از خودش نداشت، دانشگاه‌ها با الگوی غربی راه‌اندازی شده بودند، اما اکنون با تلاش‌های صورت گرفته از سوی دانشمندان و محققان به رتبه ۱۵ تولید علم جهان دست یافته‌ایم، در حوزه‌هایی نظیر نانو در رتبه ۴ در جهان و در طب سنتی در رتبه ۹ جهان قرار داریم، در حوزه پزشکی بسیار پیشرفت کرده‌ایم، همگی این دستاورد‌ها مایه افتخار است.

وی افزود: یکی از بحث‌های اساسی امروز دنیا که کشور‌های انگشت‌شماری به آن می‌پردازند، موضوع کوانتوم و هوش مصنوعی کوانتومی است، محققان ما نیز در این زمینه فعال هستند و به‌زودی نتایج آن نمایان خواهد شد. اگر این‌ها را بدانید، درمی‌یابید که ناامیدی که مشاهده می‌شود، کاذب است. شما نیز باهمت، برنامه‌ریزی، نظم و اراده محکم از دانشمندان بزرگ کشور خواهید شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند به برخی از موضوعات مهم بپردازد و حوزه‌هایی که نیاز به مصوبه دارد را در دستور کار قرار دهد.

باید به نظام تعلیم فراتر از وزارت آموزش و پرورش توجه شود

الهام یاوری، رئیس سازمان پرورش استعداد‌های درخشان (سمپاد) نیز در این نشست بیان کرد: متأسفانه آموزش و پرورش در ادوار مختلف ضعیف عمل کرده است، در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی صورت گرفته، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: باید به نظام تعلیم فراتر از وزارت آموزش و پرورش توجه شود، چراکه تعلیم و تربیت امکانات مختلفی نیاز دارد و آموزش و پرورش نمی‌تواند به تنهایی خودش را تغییر دهد.

رئیس سازمان پرورش استعداد‌های درخشان سمپاد با بیان اینکه باید تربیت نسل آینده دغدغه اصلی باشد، بیان کرد: در این زمینه گروه‌های مردمی و دانش‌آموزان باید مورد توجه قرار گیرند.

وی اضافه کرد: باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر کنم که به دانش‌آموزان توجه زیادی دارد، محدودیت‌های زیادی در کشور وجود دارد، اما اگر به دانش‌آموزان فضا داده شود می‌توانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

در این نشست دانش‌آموزان نخبه بر تغییر برنامه درسی مدارس، گنجاندن مهارت‌آموزی در برنامه دانش‌آموزان، ایجاد فرصت ویژه برای دانش‌آموزان دختر، بازنگری آموزش سواد رسانه‌ای، توجه به برنامه‌های پرورشی، حضور دانش‌آموزان در سیاست‌گذاری، استفاده از مشاوران توانمند و متخصص، برنامه‌ریزی برای انجام کار‌های پژوهشی، آموزش مهارت لازم برای اشتغال، اختصاص تسهیلات برای اختراعات دانش‌آموزی، توجه به فعالیت‌های فرهنگی نظیر اردو‌های دانش‌آموزی، توجه به درس انشا و زبان فارسی و تحلیل درس فارسی تأکید کردند.

به گزارش آنا، در این دیدار مجید سعیدی گرکانی، محمد امین جوخی‌زاده، پارسا غفاری و فاطمه رحمانی، هستی هیزجی، فاطمه فعلی، فاطمه زهرا نعمتی کاظمی، سیده حانیه فاطمی، لعیا سلیمی و ریحانه مویزچی به‌عنوان دانش‌آموزان نخبه علمی و فرهنگی با معرفی معاونت پرورشی و فرهنگی و سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان وزارت آموزش و پرورش حضور داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر