صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۶ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲
در پرونده ویژه آنا بخوانید؛

تهاجم فرهنگی در ایران از چه زمانی کلید خورد؟

چندین قرن است که دشمنان این مرز و بوم نوک حمله را بر فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی قرار داد‌ه‌اند تا مگر با آزمودن قصه اندلس بتوانند در ایران حکمرانی کنند؛ اما به راستی تهاجم فرهنگی در ایران از چه زمانی کلید خورد؟
کد خبر : 878431

گروه دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بیش از 44 سال از تشکیل انقلاب اسلامی ایران گذشته است،‌ انقلابی که بی‌شک بی‌نظیرترین و منحصرترین انقلاب معاصر است و تاکنون توانسته فتنه‌های زیادی را پشت سر بگذارد و آوازه آن از سطح منطقه‌ای به فرامنطقه‌ای و حتی کل جهان برسد، امروز سخن از ایرانی مقتدر است که فرهنگ مقاومتش کل بشریت را تحت تأثیر خود قرار داده است.

بدیهی است که دشمنان این مرز و بوم هم بیکار ننشسته‌اند و با انواع و اقسام حیله‌ها، دسیسه‌ها، مانع‌تراشی‌ها، تحریم‌ها و حتی تهاجم و شبیخون فرهنگی درصدد پیاده کردن نقشه‌های شوم خود بوده و هستند. دشمنانی که وقتی دیدند از راه نظامی نمی‌توانند به خواسته‌های خود برسند، نوک حمله را بر فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی قرار دادند تا مگر با آزمودن سرانجام قصه واقعی اندلس بتوانند در ایران حکمرانی کنند، همان اندلسی که کلیساهایش را با جمجمه‌های مسلمانان ساختند.

ما بر آن شدیم در طی گزارش‌هایی به بازخوانی مطالبات حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای رهبر انقلاب درباره تهاجم فرهنگی بپردازیم، مطالباتی که بیش از سه دهه است که با عناوین «تهاجم فرهنگی»، «شبیخون فرهنگی»، «غارت فرهنگی»، «قتل‌عام فرهنگی» و «ناتوی فرهنگی» مطرح شده است، به امید آنکه همتی والا برای تحقق این مطالبات وارد میدان شود،‌ در ادامه قسمت اول این گزارش را با هم می‌خوانیم:

2 راه نفوذ تهاجم فرهنگی به نسل نو جامعه از دیدگاه رهبر انقلاب فرهنگ دارای معنای عام است که در برگیرنده زیر شاخه‌های گوناگونی مانند زبان، ادبیات، هنر، سنت‌های اجتماعی و خصلت‌های ملی است که مربوط به ساحت «تربیت» است. (23/9/1378)، از دیدگاه معظم‌له تمامی‌ راهها به فرهنگ ختم می‌شود و اگر فرهنگ ملتی مورد تهاجم قرار بگیرد، آن ملت از دست می‌رود و حتی علت اصلی سقوط تمدن‌ها، همان ضعف عامل فرهنگی است و دشمن هم بیش‌ترین همتش را بر روی تهاجم فرهنگی گذاشته است. (29/9/1373)

خب! شاید بپرسید تهاجم فرهنگی از طریق نسل جوان چگونه انجام می‌شود؟ رهبر انقلاب در این زمینه معتقد هستند که برای بی‌اعتقاد کردن نسل نو، تهاجم فرهنگی از طریق بی‌اعتقاد کردن به دین و بی‌اعتقاد کردن به اصول انقلابی و ضداستکباری صورت می‌گیرد. (25/10/1370)

آغاز تهاجم فرهنگی در ایران از چه زمانی شروع شد؟

بگذارید تاریخ را ورق بزنیم، سال‌های زیادی را باید به عقب برگردیم، اواخر دوران قاجار است و تلاطم‌های سیاسی فردی را روی کار می‌آورد به نام «رضاخان»؛ همان فردی هدفش تیشه به ریشه فرهنگ ایرانی ـ اسلامی بود. از دیدگاه رهبر معظم انقلاب تهاجم فرهنگی به طور مشخص از زمان رضاخان شروع شد. البته قبل از او هم مقدمات و زمینه‌‌های اجرایی این برنامه فراهم شده بود و دشمن هم در دوران قاجار زمینه را برای ایجاد و فعالیت جریان روشنفکری وابسته مانند ملکم‌خان‌ها، تقی‌زاده‌ها و فتحعلی آخوندزاده را فراهم کرد. اما فعالیت‌های دشمن در دوران قاجار اثر ویژه‌ای نداشت و با روی کار آمدن رضاخان بزرگ‌ترین قدم در تهاجم فرهنگی برداشته شد. (21/5/1371) در واقع رضاخان با تغییر لباس و بسیاری از سنت‌های ایرانی اولین قدم را در مسیر اجرایی کردن این نقشه برداشت و بعد هم در زمان پهلوی دوم این تهاجم شکل‌های گوناگون و خطرناکی پیدا کرد.

تهاجم فرهنگی یک کشور را به کجا می‌رساند؟

شاید شما هم از آن دسته باشید که بگویید بالاخره مردم هر کشوری با کشوری دیگر مراودات فرهنگی و تبادل فرهنگی دارند، اصلاً جزئی از خصلت بشری است. در جواب باید می‌گوییم: بله! درست است، اما «تبادل فرهنگی» با «تهاجم فرهنگی» متفاوت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص، تبادل فرهنگی را ضروری می‌دانند که هیچ ملتی از آن بی‌نیاز نیست و درتاریخ نیز چنین امری برقرار بوده است. ملت‌ها در رفت‌وآمد، لباس پوشیدن، آداب زندگی، دانش، آداب معاشرت، زبان،‌ دین، معارف و ... با یکدیگر تبادلاتی داشتند. این کاری ضروری برای تازه ماندن معارف و حیات فرهنگی در سراسر کره خاکی است.(21/5/1371)اما تهاجم فرهنگی مجموعه‌ای از اقدامات سیاسی ـ اقتصادی برای رسیدن به مقاصد خود و اسیر کردن یک ملت به بنیان‌های فرهنگی آن ملت است که با هجوم و زور درصدد جایگزین کردن آن‌ها به جای فرهنگ و باورهای ملی، وارد کشور هدف می‌کنند.(21/5/1371)ادامه دارد....

خبرگزاری آنا در پرونده‌ای ویژه به مطالبات رهبری درباره مسئله و موضوع تهاجم فرهنگی می‌پردازد.

انتهای پیام/

ارسال نظر