صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تا پایان برنامه هفتم توسعه؛

همه ساختمان‌های کشور به اینترنت فیبر نوری متصل می‌شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه تمام ساختمان‌های کشور به اینترنت فیبر نوری متصل می‌شوند.
کد خبر : 878091

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سفر خود به استان مرکزی با حضور در جلسه شورای اداری شهر اراک، گزارشی از اقدامات و دستاورد‌های وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم ارایه کرد. 

زارع پور در بخشی از این گزارش با اشاره به عقب ماندگی تاریخی حوزه ارتباطات ثابت در کشور گفت: توسعه لایه دسترسی به ویژه در حوزه ارتباطات ثابت کار سنگینی است که نیاز به کار اجرایی گسترده دارد و شاید به همین دلیل در گذشته مورد توجه قرار نگرفت و باعث شد رتبه جهانی ما در ارتباطات ثابت بسیار کاهش پیدا کند. 

وی افزود: با این حال در دولت سیزدهم این کار بزرگ را آغاز کردیم و با تجهیز کارگاه خوب و تنظیم قوانین و مقررات مناسب و تامین مالی، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها را برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش در دستور کار قرار دادیم. 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه هم اکنون پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکار‌ها در ۲۰۰ شهر آغاز شده است و در ۱۰۰ شهر نیز به اتمام رسیده است، تصریح کرد: از جمله بزرگترین شهر‌ها در این طرح شهر ساوه است که امروز اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری ساوه به بهره برداری رسید که سرعت نزدیک به ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه را به مردم ارایه می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها زیرساخت توسعه کشور در نیم قرن آینده خواهد بود، افزود: این اتفاق بزرگ در استان مرکزی شروع شده است و این کار البته به سرانجام نمی‌رسد مگر با همراهی تمامی مدیران استانی و شهری. همه مسوولان باید این پروژه را پروژه خودشان بدانند چرا که با تکمیل آن چهره استان تغییر خواهد کرد. 

زارع پور با بیان اینکه در حال حاضر نهضت فیبرکشی در کشور به راه افتاده است گفت: این پروژه در فاز نخست برای شهر‌های کشور ۲۰ میلیون «پوشش» ایجاد خواهد کرد و در گام بعدی و بر اساس تکلیف قانونی در برنامه هفتم توسعه، ۲۰ میلیون «اتصال» انجام می‌دهد و تلاش خواهیم کرد که تمام ساختمان‌های کشور به اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری متصل شوند. 

وزیر ارتباطات در پایان جلسه شورای اداری استان مرکزی اعلام کرد که به زودی فراخوانی به منظور انتخاب عنوانی به اختصار برای پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها صادر می‌شود، گفت: ما این پروژه را به نام پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها معرفی می‌کنیم، اما حالا به دنبال یک عنوان خلاصه هستیم. 

وی افزود: در همین جلسه اعلام می‌کنیم که به زودی فراخوانی صادر خواهد شد و عزیزانی که تمایل دارند عنوان مناسب با مسما، مختصر و تعریف کننده پروژه را اعلام کنند و همکاران ما نیز به شکل شایسته از برگزیدگان تقدیر خواهند کرد. 

وزیر ارتباطات تاکید کرد که این فراخوان و نحوه ارسال عنوان انتخابی به زودی از طریق پرتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر می‌شود. 

در جریان این جلسه به دستور وزیر ارتباطات، عملیات عمرانی پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌های شهر خمین به صورت برخط و از طریق ارتباطی ویدئویی آغاز شد.

با تکمیل این پروژه در شهر خمین که ۴۰ کیلومتر حفاری و نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر فیبرکشی دارد، ۲۳ هزار خانوار به شبکه پرسرعت مبتنی بر فیبر متصل می‌شوند. 

در پایان این مراسم نیز با حضور وزیر ارتباطات و استاندار مرکزی تفاهم‌نامه پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌های شهر اراک میان شرکت ایرانسل به‌عنوان اپراتور دوم و مجری طرح در این شهر با شهرداری اراک به امضا رسید. در شهر اراک ۲۴۰ کیلومتر حفاری و ۳۵۰ کیلومتر فیبر کشی انجام خواهد شد که ۱۶۵ هزار خانوار تحت پوشش قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر