انتظار برای تخت خالی در مرکز روانپزشکی ایران
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا - حسین دزفولی؛ سالهای اخیر شیوع اختلالات روانی در ایران درصد قابل توجهی افزایش یافته است بهطوریکه پژوهشها نشان میدهد حدود ۳۰ درصد مردم در معرض ابتلا یا مبتلا به نوعی اختلال روانشناختی هستند.
چندی پیش نیز نایب رییس انجمن علمی روانپزشکی ایران اعلام کرد: ضریب اشغال تخت در بیمارستانهای روانپزشکی بالای ۱۰۰ درصد است و در این حوزه به شدت در تنگنا هستیم. این در حالی است که پروژههای متعدد ساخت بیمارستانهای روانپزشکی به دلیل نبود منابع مالی کافی متوقف شدهاند و یکی از نمونههای آن، مرکز روانپزشکی ایران در کیلومتر هفت بزرگراه شهید لشگری در غرب شهر تهران است.
امیرعباس کشاورز اخلاقی مدیرعامل مرکز روانپزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: آغاز پروژه بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی روانپزشکی ایران که جایگزین بیمارستان فعلی است به سال ۱۳۹۵ برمیگردد؛ اما متاسفانه ساخت آن در سال های اخیر به دلیل مشکلات مالی متوقف شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در چند ماه اخیر امیدهایی برای از سرگیری دوباره پروژه زنده شده و کارگاههای آن را تجهیز کردهاند، افزود: موانعی وجود دارد که با جدیت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایران، گام گام در حال حل شدن هستند و امیدواریم در آیندهای نزدیک بتوانیم شاهد بهرهبرداری از بیمارستان جدید باشیم.
کشاورز یادآور شد: ساختمان فعلی مرکز روانپزشکی ایران، سال ۱۳۵۲ با کاربری خوابگاه برای بازیکنان شرکت کننده در رقابتهای ورزشی آسیایی تهران ساخته شد؛ بنابراین فضای فیزیکی نامناسب این بیمارستان برای کار درمانی همواره از گلایههای مراجعه کنندگان بوده است و بیماران، هتلینگ مطلوبی را تجربه نمیکنند.
گرانی دارو بیماران روان
مدیرعامل مرکز روانپزشکی ایران اظهار کرد: بیشترین مراجعه کنندگان به این مرکز از غرب استان تهران بوده و معمولا در سطح اجتماعی و اقتصادی پایینی قرار دارند.
وی با بیان اینکه عمده بیماران روانپزشکی نیازمند کمک سایر نهادها برای تامین هزینههای درمان و هم گذران عادی زندگی هستند، افزود: گرانی دارو و تجهیزات به ویژه در سالهای اخیر به گرفتاریهای بیماران اضافه کرده است.
کشاورز گفت: مرکز روانپزشکی ایران در سال ۱۳۶۰ با 20 مریض، یک پزشک و چند پرستار کار خودش را آغاز کرده و الان یک مرکز با بیش از ۲۵۰ نفر شامل اعضای هیئت علمی، پرستار و سایر کارکنان پشتیبانی است.
وی ادامه داد: این مرکز آموزشی و درمانی شامل یک بخش اورژانس، سه بخش بستری مردان و دو بخش بستری زنان میشود؛ تعداد تختهای مصوب مرکز ۱۵۷ تخت است و همین تعداد نیز تخت فعال داریم؛ اما کافی نیست و گاهی پیش میآید که بیماران برای بستری شدن باید مدت طولانی منتظر بمانند تا تخت خالی شود.
مدیرعامل مرکز روانپزشکی ایران با بیان اینکه بخش اورژانس به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به بیماران است، افزود: در بدو ورود بیمار به اورژانس پس از ارزیابی، اگر نیاز به بستری سریع باشد در اورژانس میماند و بیماران غیر اورژانسی که نیاز به بستری فوری ندارند به درمانگاهها ارجاع داده میشوند.
وی با اشاره به کمبود پرستار و کمک بهیار در مرکز روانپزشکی ایران گفت: ترجیح این است، پرستارانی جذب شوند که آموزشهای لازم برای کار در یک مرکز روانپزشکی را دیده باشند؛ اما معمولا به پرستاران در دانشگاهها برای کار در چنین مراکزی آموزشهای کافی داده نمیشود.
لزوم جذب کارکنان حافظ امنیت بیماران
مدیر عامل مرکز روانپزشکی ایران با بیان اینکه جذب کارکنانی که حافظ امنیت بیماران باشند، نیز ضروری است، افزود: چنین ردیف شغلی مشخصی وجود ندارد، در صورتی که تمام بیمارستانهای روانپزشکی به آن نیاز دارند.
وی اظهار کرد: یک مرکز توانبخشی روزانه داریم و بیماران روانپزشکی که ترخیص میشوند، میتوانند به آنجا مراجعه و در فعالیتهای هنری شامل موسیقی، نقاشی، معرق کاری و سفالگری و کارگاههای آموزشی به همراه خانواده هایشان شرکت کنند.
کشاورز افزود: یک درمانگاه روان درمانی و مشاوره هم داریم و بیمارانی که نیازمند خدمات مشاورهای هستند میتوانند به آنجا مراجعه کنند.
انتهای پیام/