صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تلسکوپ ناسا دورترین سیاه‌چاله کیهان را کشف کرد

تلسکوپ‌های ناسا دورترین سیاه‌چاله‌ای را که تاکنون توسط اشعه ایکس مشاهده شده را شناسایی کرده است.
کد خبر : 877658

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری فیزیک‌‌اوآرجی، ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ‌های ناسا دورترین سیاهچاله‌ای را که تاکنون در اشعه ایکس دیده شده است، کشف کرده‌اند. سیاهچاله در مراحل اولیه رشد است که قبلاً هرگز مشاهده نشده بود، جایی که جرم آن مشابه کهکشان میزبانش است.

تلسکوپ‌های ناسا در واقع با مشاهده اخیر خود رکورد کشف دورترین سیاهچاله را شکستند. این سیاهچاله در یک کهکشان دور به نام «یو‌اچ‌زد۱»  (UHZ1) قرار دارد که تقریباً ۱۳.۲ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد؛ زمانی که جهان تنها ۳ درصد از سن کنونی خود را داشته است و تخمین زده می‌شود که جرم آن ۵۰ برابر جرم خورشید ما باشد که این سیاهچاله را به یکی از سنگین‌ترین سیاهچاله‌های تاکنون مشاهده شده تبدیل می‌کند‌؛ نتیجه‌ای که درنهایت مشخص می‌کند چگونه برخی از نخستین سیاه‌چاله‌های کلان جرم در جهان شکل گرفته‌اند.

این کشف با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس چاندرا ناسا و داده‌های فروسرخ از تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا انجام شده است. با تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده اشعه ایکس از این سیاهچاله دانشمندان توانسته‌اند اندازه وزن انبوه آن را تعیین کند. 

این کشف از آنجایی که به دانشمندان بینش‌های ارزشمندی درباره تشکیل و تکامل سیاهچاله‌ها می‌دهد اهمیت بسزایی دارد. همچنین وجود سیاهچاله‌های بی‌نظیر را از نقطه نظر جرمی تأیید می‌کند و حدود فهم‌ما از این پدیده‌های کیهانی را افزایش می‌دهد. 

این کشف همچنین برای درک اینکه چگونه برخی از سیاهچاله‌های کلان جرم می‌توانند بلافاصله پس از انفجار بزرگ به توده‌های عظیم برسند، مهم است. درک این موضوع که مستقیماً از فروپاشی ابرهای عظیم گازی تشکیل می‌شوند که سیاهچاله‌هایی با وزنی بین ده هزار تا ۱۰۰ هزار برابر خورشید ایجاد می کنند یا از انفجار اولین ستارگانی شکل می‌گیرند که سیاهچاله‌هایی با وزنی بین ده تا صد برابر خورشید ایجاد می‌کنند.

پژوهش‌ها و مشاهدات بیشتر همچنان به روشن شدن پرده‌های مرموز مربوط به سیاهچاله‌ها کمک خواهند کرد و به دانشمندان کمک می‌کند تا رازهای جهان را برمبنای صحیح  درک کنند. ناسا و سایر سازمان‌های فضایی همچنان در تحقیق و بررسی کیهان فعالیت می‌کنند و با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته، پرده‌های بزرگی و پیچیدگی کیهان را کنار می‌زنند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر