صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واتس‌اپ در خدمت رژیم صهیونیستی؛ نمایش تصاویر افراد مسلح با تایپ کلمه «فلسطینی»

تصویرساز مبتنی بر هوش مصنوعی واتس‌اپ در پاسخ به جست‌وجوی عباراتی مانند «فلسطینی»، «فلسطین» یا «پسربچه مسلمان فلسطینی»، تصاویری از اسلحه یا کودکانی که اسلحه در دست دارند، نمایش می‌دهد.
کد خبر : 877295

خبرگزاری علم و فناوری آنا، حذف، سانسور و سوگیری شبکه‌های اجتماعی در حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی چیز تازه‌ای نیست. به تازگی مشخص شده است که تصویرساز واتس‌اپ که مبتنی بر هوش مصنوعی است، در پاسخ به جستجوی عباراتی مانند «فلسطینی»، «فلسطین» یا «پسربچه مسلمان فلسطینی»، تصاویری از اسلحه یا کودکانی که اسلحه در دست دارند نمایش می‌دهد.

این موضوع توسط روزنامه گاردین چاپ لندن از طریق اسکرین‌شات‌ها و تست‌های مستقل تأیید شده است. در مقابل، جستجو برای عباراتی مانند «پسر اسرائیلی» تصاویری از کودکان در حال ورزش یا آواز خواندن بدون تصویری از سلاح گرم تولید می‌کند. حتی کلماتی مانند «ارتش اسرائیل» نیز تصاویری از سربازان بدون اسلحه را به شما نمایش می‌دهد.


متا، مالک واتس‌اپ، گزارش‌هایی از کارکنان داخلی خود در مورد این موضوع دریافت کرده است. ویژگی هوش مصنوعی به کاربران اجازه می‌دهد تا با استفاده از آن استیکر ایجاد کنند. به عنوان مثال، جستجو برای «مسلمین فلسطین» تصاویری از یک زن با حجاب را که در حال انجام فعالیت‌های مختلف بود، نشان داد. با این حال، جستجو برای «پسرمسلمان فلسطینی» تصاویری از کودکان را به شما ارائه می‌کند که یکی از آن‌ها اسلحه‌ای شبیه به کلاشنیکوف را در دست دارد، در حالی که یک کلاه کوفی یا همان عرقچین اسلامی که برخی به آن تقیه می‌گویند بر سر اوست.


جست‌وجو‌های مشابه برای «پسر اسرائیلی» و «پسر یهودی اسرائیلی» تصاویری از کودکان بدون اسلحه ایجاد می‌کنند که به فعالیت‌هایی مانند فوتبال یا آوازخواندن مشغول هستند. حتی کلماتی مربوط به نیرو‌های نظامی اسرائیل به تصاویری از سلاح گرم منجر نمی‌شود. بلکه، تصاویر کارتونی افرادی را با لباس‌های متحدالشکل و اغلب در حالت‌های مثبت نشان می‌دهند.


کشف این برخورد دوگانه و تبعیض‌آلود در بحبوحه انتقاد از سیاست‌های میزبانی متا در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و فیس‌بوک صورت می‌گیرد، جایی که کاربران می‌گویند که پلتفرم‌ها علیه محتوای حمایت‌کننده از فلسطینی‌ها تعصب دارند. متا این مشکل را پذیرفته و اعلام کرده است که بر اساس بازخورد کاربران برای بهبود این ویژگی کار می‌کند. علاوه بر این، کاربران مواردی از ترجمه مغرضانه اینستاگرام را گزارش کرده‌اند که در آن کلمات عربی «فلسطینی، الحمدلله» در انگلیسی به «تروریست فلسطینی» ترجمه می‌شود و این شرکت این ترجمه مغرضانه را به یک نقص فنی نسبت داده است.

در واکنش به این افشاگری، سناتور استرالیایی مهرین فاروقی خواستار تحقیق در مورد تصاویر تولید شده توسط متا شده و آن را نژادپرستانه و اسلام‌هراسانه توصیف کرده است. پدیدآورندگان، فعالان و روزنامه‌نگاران فلسطینی به طور مداوم از متا مطالبه رفتار و برخورد دارند، به ویژه در زمان درگیری با فلسطینیان در غزه و کرانه باختری. مطالعه‌ای که به سفارش این شرکت در سپتامبر ۲۰۲۲ انجام شد، نشان داد که سیاست‌های محتوایی متا در طول حملات رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ به غزه، حقوق بشر فلسطینی‌ها را نقض می‌کند و به طور بالقوه توانایی آن‌ها را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد تجربیاتشان مختل می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر