صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۲

سیاره مشتری جرم درخشان آسمان پاییز در وضعیت مقابله

این شب‌ها بعد از غروب آفتاب در افق شرق آسمان، درخشان‌ترین جرمی که می‌بینید، غول گازی منظومه شمسی، سیاره مشتری است. در حال حاضر این سیاره از همه ستارگان آسمان شب در خشان‌تر است.
کد خبر : 877240

خبرگزاری علم و فناوری آنا - گروه پژوهش و دانش؛ مریم فخیمی: در حالی که پاییز به میانه راه رسیده، سیاره مشتری در گردش سالانه خود به دور خورشید، همزمان با مقابله، به نزدیکترین فاصله‌اش از زمین رسیده.

این شب‌ها بعد از غروب آفتاب در افق شرق آسمان، درخشان‌ترین جرمی که می‌بینید، غول گازی منظومه شمسی، سیاره مشتری است. در حال حاضر این سیاره از همه ستارگان آسمان شب در خشان‌تر است.

ساعت 14:15 پنجشنبه 12 آبان، سیاره مشتری به زمین نزدیک شد و در فاصله 595 میلیون کیلومتری سیاره ما قرار گرفت؛ نور این فاصله را در مدت 33.11 دقیقه طی می‌کند.

چگونه سیاره مشتری را پیدا کنیم؟

برای یافتن سیاره مشتری بسیار آسان است. چرا که درخشان‌ترین جرم بعد از غروب آفتاب در افق شرق آسمان است. سیاره مشتری که اکنون در صورت فلکی قوچ قرار دارد، با روشنایی قدر منفی 2.9 بعد از خورشید، ماه و سیاره زهره، درخشان‌ترین جرم آسمان شب است که از غروب تا طلوع خورشید به رنگ زرد در آسمان خودنمایی می‌کند. با یک تلسکوپ می‌توانید ابرهای گازی سیاره مشتری و اقمار گالیله‌ای آن را تماشا کنید.

توسط یک دوربین دوچشمی، سیاره مشتری مانند یک دیسک درخشان دیده می‌شود. اگر دقت کنید احتمالا چند قمر از چهار قمر گالیله‌ای را نیز می‌توانید ببینید که به صورت نقاط نورانی کوچک دیده می‌شوند.

مقابله چیست؟

مقابله در نجوم موقعیتی است که یک جرم آسمانی از ناظر زمینی نسبت به خورشید در نقطه مقابل (۱۸۰ درجه‌ای) قرار می‌گیرد. به نحوی که جرم آسمانی مذکور با زمین و خورشید در یک خط؛ و زمین در میانه آن دو قرار می‌گیرد.

در مورد سیاره مشتری، هر 13 ماه یک بار پدیده مقابله رخ می‌دهد و سیاره مشتری به نزدیک‌ترین فاصله‌اش از زمین می‌رسد. مقابله بعدی مشتری و زمین، 18 آذر سال 1403 است.

انتهای پیام/

ارسال نظر