صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲

نانوحسگر سازگار با محیط زیست‌ طراحی و ساخته شد/ تشخیص آلومینیوم در مواد غذایی

پژوهشگران گروه شیمی دانشگاه آزاد بندرعباس موفق به طراحی و ساخت نانوحسگر بر پایه نانو فیبر سلولز باکتریایی و آنتوسیانین به منظور تشخیص مقادیر بسیار کم آلومینیوم در مواد غذایی شدند.
کد خبر : 876970

فاطمه محسنی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری آنا گفت: آلومینیوم ازجمله عناصری محسوب می شود که اثر سمی آن در موجودات زنده به خوبی اثبات شده است. امروزه آلومینیوم به عنوان ماده رنگ بر و افزودنی در مواد غذایی، تصفیه آب، تهیه رنگ و مواد انفجاری، تصفیه نفت، لاستیک سازی، داروسازی و شیشه سازی به کار می‌رود.

وی افزود: مسمومیت ناشی از آلومینیوم می‌تواند منجر به بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر، بیماری کبدی، مشکلات پوستی، گوارشی، سوزشی ناحیه شکم، اختلالات یادگیری و خستگی شود از این‌رو توسعه روش‌های ساده، مقرون به صرفه و کاربرپسند برای نظارت سریع، قابل اعتماد و ارزان یون آلومینیوم ضرورت داشت.

وی که موفق به طراحی و ساخت نانوحسگر بر پایه نانو فیبر سلولز باکتریایی و آنتوسیانین به منظور تشخیص مقادیر بسیار کم آلومینیوم در مواد غذایی شده است، درباره این پژوهش توضیح داد:  این نانوحسگر یک سنسور ساده و زیست سازگار نواری شکل است که در حضور مقادیر کم یون آلومینیوم تغییر رنگ می دهد.

وی به ویژگی‌های این نانوحسگر پرداخت و گفت: سازگاری با محیط زیست‌ و استفاده آسان و سریع، مقرون به صرفه، یکبار مصرف، قابل حمل، حساسیت بالا و پایش آلومینیوم در ماتریس های غذایی(بسته پلیمری) از دیگر ویژگی‌ها و مزایای این نانو حسگر است.

وی تصریح کرد: این حسگر در نمونه چای مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج خوبی نیز به دست آورد که می تواند مقادیر کم را به راحتی نشان‌ دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر