صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۹ - ۱۱ آبان ۱۴۰۲
دهقانی فیروزآبادی در شورای حقوق بشر ژنو:

کشتار فلسطینیان نقض بارز حقوق بشر است

معاون علمی، فن‌آوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری که برای شرکت در نشست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر به ژنو سفر کرده است، ضمن محکوم کردن فجایع انسانی در غزه، کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی را مصداق بارز نقض حقوق بشر توصیف کرد.
کد خبر : 876566
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز پنجشنبه طی سخنانی در این نشست، از نمایندگان کشورهای مختلف برای حمایت از طرح آتش‌بس فوری و دائمی در غزه دعوت کرد.

معاون علمی، فن‌آوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری گفت: رژیم صهیونیستی با وجود فراخوان جهانی برای آتش‌بس فوری در غزه، به حملات جنون‌آمیز خود علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین در این منطقه ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد هفته گذشته، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در مورد درگیری‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را تصویب کرد و خواستار آتش‌بس بشردوستانه کامل و توقف خصومت‌ها در غزه شد. با این حال حمایت دولت‌های غربی از رژیم صهیونیستی به مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی تبدیل شده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها تاکنون شمار شهدای غزه به ۹ هزار و ۶۱ نفر از جمله سه هزار و ۷۶۰ کودک و ۲ هزار و ۳۲۶ زن رسیده و ۳۲ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند.

خواستار رفع تحریم‌ها برای ارتقا حقوق بشر و بهبود پیشرفت علمی جهانی هستیم

وی در ادامه جلسه که با موضوع «نقش علم، فن آوری و نوآوری در ارتقای حقوق بشر به‌ویژه در دوره بازیابی از همه‌گیری کرونا» جریان دارد، به تمدن تاریخی ایران در ارج نهادن به دانش و کمک به پیشرفت های علمی اشاره کرد و به تشریح میراث کشورمان در حوزه های مختلف علمی و نقش آفرینی دانشمندان برجسته ای چون ابوریحان بیرونی، خوارزمی، ابن سینا، رازی و عمر خیام در کمک به جوامع بشری پرداخت.

معاون علمی رئیس جمهوری ایران اظهار کرد: ایران با ساختن یک زیست بوم فعال در حوزه فناوری و نوآوری، زمینه رشد شرکت های دانش بنیان را فراهم کرده و فعالیت جوانان توانمند و متخصص ایرانی و نیز نقش آفرینی ارزشمند بانوان در تمام سطوح مدیریتی آن مشهود است.

وی افزود: در طول دوران همه گیری کرونا، شرکت‌های دانش بنیان در ایران نقش کلیدی خود را در توسعه فناوری‌ها و علوم در زمینه های مختلف مورد نیاز مانند واکسن، درمان های پیشرفته، داروسازی، آموزش و کمک به مبارزه جهانی نشان داده‌اند.

دهقانی اضافه کرد: با وجود تحریم‌های ظالمانه حتی در دوران کرونا، ایران فعالانه در همکاری‌های بین‌المللی و به اشتراک گذاری دانش و ابتکارات خود برای تقویت مقابله با این همه گیری جهانی مشارکت کرده و این مساله نشان دهنده اقدامات و تعهد جمهوری اسلامی ایران در ارتقای حقوق بشر و بهبود رفاه جوامع در سراسر جهان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، انرژی و محیط زیست اشاره کرد و این فعالیت‌ها را در راستای کمک به آینده‌ای پایدارتر برای کشورمان و جهان دانست.

دهقانی نتیجه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان را هم‌راستا با حفظ حقوق اساسی بشر مانندحق زندگی، سلامت، کار و پیشرفت و در عین حال مقابله با نابرابری ها، فقر و بیکاری برشمرد.

معاون رئیس جمهوری ایران اظهار داشت: اقدامات قهرآمیز یکجانبه علیه شرکت های دانش بنیان ایرانی، برای توسعه علمی و مشارکت ایران در همکاری های بین المللی، آسیب زا بوده و ما خواستار پایان دادن به اینگونه اقدامات برای ارتقا حقوق بشر و بهبود پیشرفت علمی جهانی هستیم.

وی تصریح کرد: ایران یک کشور مسئولیت پذیر و متعهد به تلاش‌ها برای جهانی بهتر است و قویا معتقدیم با استفاده از دانش، علم و فناوری به شیوه‌ای مشارکتی و فراگیر می توانیم دنیایی بهتر و آینده ای روشن‌تر برای همه بسازیم.

پانزدهمین نشست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر ۲۰۲۳ صبح امروز (پنجشنبه) در محل شورای حقوق بشر در ژنو، به ریاست جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.

علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در ژنو که ریاست مجمع را برعهده دارد طی سخنانی در افتتاحیه نشست تاکید کرد که رفع تحریم‌ها به توسعه علوم، فن‌آوری‌ها و ساختن جهانی بهتر کمک می‌کند.

در این نشست ۲ روزه قرار است بیش از ۶۰ شرکت کننده از جمله مقام‌های عالی‌رتبه، دیپلمات‌ها و سازمان‌های غیردولتی در قالب جلسات کارشناسی مختلف، موضوع «نقش علم، فن آوری و نوآوری در ارتقای حقوق بشر به‌ویژه در دوره بازیابی از همه‌گیری کرونا» را مورد بررسی قرار دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر