صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حلقه‌های اورانوس توسط بزرگترین قمرش کنترل می‌شود

شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهند که چگونه بزرگترین قمر از ۲۷ قمر اورانوس می‌تواند حلقه‌های این سیاره را کنترل کند.
کد خبر : 876323

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، اورانوس که یکی از سیارات خورشیدی ماست و در دورترین نقطه از خورشید قرار گرفته، قمرهای زیبا و شگفت انگیز دارد. این قمرها از ذرات یخی و غبار تشکیل شده‌اند که در مدار سیاره می‌چرخند. با این حال، چیزی که جالب است این است که قمرهای اورانوس به نحوی توسط دیگر قمر این سیاره محبوس شده‌اند.

شمار قمرهای اورانوس زیاد هستتد و حدود ۲۷ قمر اصلی دور این سیاره می‌چرخند. این قمرها به دلیل گرانش خود، توانایی این را دارند تا تأثیری مهم بر روی حرکت حلقه‌های اورانوس داشته باشند. از آنجا که اورانوس کمی جامدتر از دیگر سیارات خورشیدی است، قمرهای آن در نزدیکی حلقه‌ها به راحتی قادر به ایجاد تغییراتی در مدار حلقه‌ها هستند.

شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهند که چگونه بزرگترین قمر از ۲۷ قمر اورانوس می‌تواند حلقه‌های این سیاره را کنترل کند. حلقه‌های اورانوس توسط پنج قمر اصلی سیاره کنترل می‌شوند که می‌توانند مقادیر قابل توجهی غبار را از منظومه اورانوس خارج کنند.

اورانوس هفتمین سیاره از خورشید است که به دلیل انحراف ۹۸ درجه‌ای به سمت خود قابل توجه است. بنابراین، به جای اینکه حلقه‌ها بطور مستقیم به دور سیاره بچرخند، روی سایر قمرها تاثیر می‌گذارند و موجب محدودیت حرکت آنها می‌شوند. این موضوع باعث ایجاد سرعتهای متفاوت و تغییراتی در مدار حلقه‌ها می‌شود، به طوری که برخی از حلقه‌ها با سرعت بالاتری در اطراف سیاره می‌چرخند و برخی دیگر با سرعت پایین‌تر قرار دارند.

به طور کلی، مدار قمرهای اورانوس توسط سایر آنها تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این به علت گرانش و اثرات به جای مانده آنها است. این رابطه باعث تشکیل یک هماهنگی دقیق بین این دو مجموعه و مانع حرکت آزاد حلقه‌ها در مدار خود می‌شود.

پژوهش‌های بیشتری درباره قمرها و حلقه‌های اورانوس در حال انجام است تا علت دقیق تعاملات میان آنها برسی شود اما به طور کلی، می‌توان گفت که حلقه‌های اورانوس نمی‌توانند به دلیل تأثیر قمرهای دیگر بر روی آنها به طور کامل و آزادانه در مدار خود حرکت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر