صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرخه فعالیت خورشیدی زودتر از حد انتظار به اوج خواهد رسید

به گفته کارشناسان مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی آمریکا، خورشید در سال ۲۰۲۴ به اوج چرخه فعالیت فعلی خود می‌رسد که یک سال زودتر از تخمین‌های قبلی است.
کد خبر : 876197

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی (SWPC) متعلق به اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) پیش‌بینی کرده خورشید در سال ۲۰۲۴ به اوج چرخه فعالیت فعلی خود می‌رسد که یک سال زودتر از تخمین‌های قبلی است.

در این پژوهش که درواقع جدیدترین مطالعه‌ای است که توسط دانشمندان انجام شده آمده است بالاترین سطح فعالیت خورشیدی به زودی و پیش از زمان قبلی اتفاق می‌افتد. این نتایج حاکی از آن است که سیکل خورشیدی ۲۵ که در آینده قرار است رخ دهد، ممکن است به صورت غیرمعمولی پیش رود.

به گفته ناسا، خورشید وارد یک چرخه خورشیدی جدید شده که تحت نام رسمی «چرخه خورشیدی ۲۵» شناخته می‌شود و متضمن تغییرات صعودی در اقلیم فضایی است که بر زندگی فضانوردان در فضا و فناوری‌هایی که زندگی بشر بر روی زمین وابسته به آن است، اثر خواهد گذاشت.

این چرخه نشانگر بیشترین فعالیت خورشیدی است که در حین آن قوی‌ترین انفجار‌ها و پرتو‌های خورشیدی به وقوع می‌پیوندند. این حوادث می‌توانند تأثیر زیادی بر شبکه‌های برق، ارتباطات فضایی و زمینی و محیط زیست داشته باشند.

تاکنون، تحقیقات بسیاری درباره طول و شدت سیکل‌های خورشیدی انجام شده است. بر اساس نتایج این مطالعه، در سیکل ۲۵ که پس از کاهش فعالیت خورشیدی در سیکل ۲۴ رخ می‌دهد این چرخه زودتر اتفاق می‌افتد و برای مدت طولانی‌تری ادامه خواهد داشت.

در صورت تأیید این نتایج، این تغییرات می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر روی زیرساخت‌ها و سیستم‌های موجود داشته باشد. به عنوان مثال، در صورتی که چرخه خورشیدی ۲۵ برای مدت طولانی‌تری ادامه داشته باشد، می‌تواند روی سیستم برق و شبکه‌های انتقال برق تأثیر بگذارد و باعث اختلال در تأمین برق شود. همچنین، ارتباطات فضایی و زمینی نیز در معرض خطر قرار خواهند گرفت، چرا که جذب پرتو‌های خورشیدی در این شرایط افزایش می‌یابد.

اطلاع از این تغییرات از آنجایی مهم است که به دانشمندان و مسئولان امکان می‌دهد تا شرایط تقویت و بهبود سیستم‌ها و زیرساخت‌ها را در نظر بگیرند. همچنین، پژوهش‌های بیشتر می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بهترین راهکار‌ها را ارائه دهند ودرنهایت بتوانند تأثیرات احتمالی این چرخه را در حداقل برسانند.

اگرچه دانشمندان به نتایج تحقیقات علمی متکی هستند، اما همچنین لازم است تا مطلع باشند که پیش‌بینی‌ها همیشه قطعی نیستند و نیاز به تحقیقات بیشتر است تا بتوان از این تغییرات به درستی آگاه شوند. استفاده از این پژوهش‌ها در صنعت و سیاست‌گذاری نیز می‌تواند در به حداقل رسیدن آسیب‌ها و اختلال‌ها تاثیرگذار باشند.

چرخه خورشیدی یک دوره تقریباً ۱۱ ساله فعالیت خورشیدی را توصیف می‌کند که توسط میدان مغناطیسی خورشید هدایت می‌شود و با فراوانی و شدت لکه‌های خورشیدی قابل مشاهده روی سطح آن نشان داده می‌شود. همچنین فاصله شکل‌گیری یک لکه خورشیدی از قطب شمال یا جنوب خورشید، می‌تواند به دانشمندان درکی از چگونگی یک چرخه ارائه دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ناسا خورشید فضا
ارسال نظر