صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۲۹ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۵

توصیه‌های طلایی یک مشاور تحصیلی به والدین دانش آموزان کلاس اولی

اگر برای شما هم زمان به سرعت گذشته و این روزها فرزند دلبندتان هفت ساله شده است، باید در خود و فرزندتان آمادگی هایی ایجاد کنید تا احتمال موفقیت او را در زندگی آینده اش افزایش دهید.
کد خبر : 87485

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، «ندا آگاه» کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی توصیه هایی طلایی را به والدین ارائه می دهد تا یک شروع رویایی را برای فرزندشان رقم بزنند.



وابستگی تان را منطقی کنید

یکی از رایج ترین مشکلات دانش آموز سال اول ابتدایی ترس از مدرسه است. ترس یک حالت هیجانی است نسبت به یک خطر یا یک محرک مضر که شخص از آن آگاه است. ترس غیر منطقی از مدرسه به معنای امتناع از مدرسه رفتن است و به دلایلی همچون اضطراب جدایی از والدین، خانه یا خانواده که دانش آموز به آن دلبسته و وابسته بوده است، اتفاق می افتد. سعی کنید قبل از شروع مدرسه به تدریج وابستگی کودک را به خودتان به حداقل برسانید. به طور مثال اگر بین بچه و مادر ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، باید ساعت هایی از روز مراقب معتمدی غیر از مادر نگهداری از او را به عهده بگیرد یا در همین تابستان او را به کلاس هایی فرستاد تا ارتباط با دیگر کودکان را تجربه کند.

مدرسه را خطرناک جلوه ندهید

برای رفع اضطراب مدرسه رفتن، باید مدرسه را برای فرزندتان به زیبایی توصیف کنید. به او بگویید که تو می توانی دوستان و همبازی های جدیدی در مدرسه پیدا کنی و اوقات خوبی کنار آن ها داشته باشی. از سوی دیگر هرگز به او نگویید مراقب خودت باش یا از دست دوستانت خوراکی نگیر. این جمله ها محیط مدرسه را خطرناک جلوه می دهد و احساس ناامنی در دانش آموز ایجاد خواهد کرد.

تفاوت های مدرسه و خانه را برایش تشریح کنید

اگر احساس می کنید که فرزند شما از رفتن به مدرسه بیم دارد، در این باره با او صحبت کنید و به او اطمینان دهید که جای هیچ نگرانی نیست. بازگو کردن خاطرات گذشته خودتان از مدرسه، او را سرگرم و دلگرم خواهد کرد. این بیم کاذب، نتیجه جدا شدن کودک از محیط خانه و ورود او به محیطی که هیچ گونه آگاهی درباره آن ندارد و همچنین پیوستن به جمع دیگر دانش آموزان است. بنابراین اگر تفاوت های مدرسه و خانواده برای کودک تشریح و برتری های محیط دوم برایش بازگو شود، به مرور از بیم کاذب او کاسته می شود.

دقتش را به نظم زیاد کنید

در این ماه های باقی مانده تا شروع سال تحصیلی، حتما به فرزندتان آموزش دهید به تنهایی وسایل شخصی اش را جمع کند و از شما انتظار انجام آن را نداشته باشد.

درس خواندن را بی اهمیت جلوه ندهید

از کم جلوه دادن اهمیت تحصیل و کسب دانش حتی در قالب طنز و شوخی باید جدا خودداری کنید چرا که تکرار این رویه کم کم موجب دلسردی و عدم اطمینان دانش آموز به آینده تحصیلی اش خواهد شد. از دانش آموزتان توقع نداشته باشید که در این زمینه، متوجه شوخی های شما شود!

استقلال داشتن را به او آموزش دهید

نداشتن استقلال در کودکان موجب استرس آن ها می شود و برای آن ها در مدرسه مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. برای جلوگیری از این موضوع به آن ها کمک کنید تا قبل از مدرسه رفتن یاد بگیرند که به تنهایی لباس ها و کفش هایش را بپوشند و در بیاورند. همواره سعی کنید در برخورد با مشکلات، فرزندان را راهنما باشید نه این که خود، مشکل را به دوش بکشید و برایشان حل کنید. همواره سعی کنید به فرزندتان کمک کنید که از آزادی و استقلالی که به دست می آورد، درست استفاده کند و به او یاد بدهید که در مقابل این آزادی و اختیار فردی، مسئول باشد و مسئولیت کارها و انتخاب هایی را که می کند چه خوب چه بد، بر عهده بگیرد تا با این کار اعتماد به نفس او افزایش یابد.

اعتماد به نفس او را زیاد کنید

اگر فرزندتان از بابت پیدا کردن دوست در مدرسه نگران است، به او بگویید بچه های دیگر هم مانند او نگران این موضوع هستند و او می تواند با تعارف کردن یک خوراکی، با دیگران حرف بزند و ارتباط برقرار کند. اگر هم فردی او را در مدرسه آزار داد، خود را فردی با اعتماد به نفس نشان دهد و صاف بایستد و مستقیم در چشم دیگران نگاه کند. البته به او یادآور شوید که خودتان و کادر مدرسه در برابر هر گونه تهدیدی در کنارش هستید.

او را عاشق کتاب کنید

این روزها بیش از پیش او را با کتاب آشنا کنید. کتاب هایی که تصویرهای زیبایی دارد، حس خوبی به کتاب در کودک ایجاد می کند. این نکته بسیار مهم است که کودک از دیدن کتاب لذت ببرد و تا قبل از شروع سال تحصیلی، بهترین فرصت است تا والدین به این امر مهم دست یابند.

انتهای پیام/

برچسب ها: دانش آموزان
ارسال نظر
نظرات بینندگان 7 نظر
سمیه گلمرادی
21:10 - 1402/01/15
سلام پسرم کلاس اول نه با تنبیه و نه با تشویق و جایزه تکالیفشو انجام نمیده نمیدونم چکار کنم لطفا راهنماییم کنید
کارن
09:40 - 1401/11/19
سلام وقت بخیر پسرمن پسر باهوشی هست فقط میخواد جلب توجه کنه وداخل مدرسه خیلی اذیت میکنه ممنون میشم راهنماییم کنید
ارام
01:17 - 1401/10/22
خواهر من کلاس اول هر جی براش دزس نیگمگوش نمید هرچی میگم براش تو مغژش نمیر
راهنمایی کنید
ناشناس
06:17 - 1401/10/17
سلام پسرم کلاس اول هست افت درسی داره املا شاصلا خوب نیست معلمش میگه سرکلاس هواس پرت هست توروخداراهنمایی کنیدممنون
علی
10:01 - 1401/07/18
سلام دانش آموز کلاس اولی دارم چن روز رفته مدرسه حالا میگه نمیرم نمیدونم چکار کنم
المیرا عسگری
19:38 - 1401/07/06
سلام دختر من کلاس اول سر کلاس نمیره بشینه میشه یک مشاور خوب برام معرفی کنید چون امسالم تکرار پایه شده میشه راهنماییم کنید ممنونم
عرشیا
13:22 - 1401/06/04
سلام خسته نباشید پسر من هم کلاس اول دبستان درس کند می نویسه بهش بگی بیا درس بنوس پرخاشگری می‌کنه از درس خوشش نمیاد باید چه کار کنم
هاجر.ح.
09:35 - 1398/10/24
پسرم کلاس اول است معلم به من میگه پسرت توکلاس ساکته ولی تواملا .ریاضی فارسی ضعیف فارسی حفظی میخونه حروف بلدنیست خواهش میکنم راهنمایی کنید
ناشناس
23:38 - 1398/09/18
پسر من کلاس اول درسش خوبه همه چیو خوب میفهمه ولی تو عمل خیلی کنده ب طوری ک خیلی خیلی بازیگوشه تو کلاس آرومه ولی این کند بودنش نگرانم کرده تو کل کاراش البته آروم عمل میکنه مثلا ی املا یک صفحه ای را حدود دو یا سه ساعت زمان لازم داره چکتر کنم لطفا راهنماییم کنید
ناشناس
15:18 - 1397/10/23
چرا برای ما که کودکانمون توی درس دچار مشکلن مراکزی رو تعیین نمکنن که رایگان باشه یا هزینه کم همیشه از درد مردم باید استفاده کنن
ماعده بی گناه
07:15 - 1397/09/19
دخترم تو خونه املا مینویسه تو مدرسه که معلم میگه اصلا انگار تا حالا نشنیده..چکار کنم
علی علوی
22:18 - 1397/09/17
سلام مراکز مشاوره ابتدایی کجاست
مصطفی ساعد پناه
18:54 - 1397/09/13
با سلام پسر من کلاس اول دبستان هست. درسهایی که بهشون اموزش میدن رو بلده و میدونه. داخل منزل هم به نحو احسن انجام میده. ولی سر کلاس اصلا تکالیفش رو انجام نمیده. به عنوان مثال معلموشون میگه دیکته رو باید فردی بهش بگم که بنویسه ولی همراه با باقی دانش اموزان نمیتونه بنویسه لطفا راهنمایی کنید چون اولین فرزند ماهست تجربه کافی نداریم.ممنون
ناشناس
16:53 - 1397/08/28
دخترمن کلاس اول هرچی بهش حروف الفبا رو میگم نمیدونه چیکار کنم
ناشناس
16:27 - 1397/08/22
دخترمن الان کلاس اول است این دوماه هرچه به اوالفبارامیگم نمیدونه چیکارکنم؟
ناشناس
08:36 - 1397/07/03
پسرمن کلاس اولی پیش دبستانی هم رفته ولی از روز اول همش گریه میکنه لطفا راهنمایی کنید