صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر ارتباطات پاسخ می‌دهد؛

لایحه قانون‌گذاری هوش مصنوعی چه زمانی به مجلس می‌رود؟

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تضمین استفاده اخلاق‌مدارانه از هوش مصنوعی و حقوق مصرف‌کنندگان با قانون‌گذاری صحیح در این حوزه میسر می‌شود.
کد خبر : 874825

سیدمحمد رضوی‌زاده رئیس پژوهشگاه فاوا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره لزوم قانون‌گذاری برای فناوری‌های جدید از جمله هوش مصنوعی گفت: هر فناوری جدیدی که بخواهد در کشور شکل بگیرد و به صورت صحیح استفاده شود باید برای آن قانون و مقررات تعریف شود. این قانون می‌تواند در راستای حمایت از این فناوری یا حمایت از مصرف کنندگان باشد.

وی با اشاره به گسترش روزافزون فناوری هوش مصنوعی توضیح داد: درحوزه هوش‌ مصنوعی هم به همین صورت است. برای اینکه مطمئن شویم افرادی که وارد این حوزه می‌شوند در جهت تولید فناوری و ایجاد زیر ساخت‌های لازم در مسیر صحیحی حرکت می‌کنند و یا بعدا از حمایت‌های کافی برخوردار خواهد شد باید برای آن قانون‌گذاری صورت بگیرد. از طرف دیگر به این ترتیب کاربران ملزم به استفاده اخلاق مدارانه از هوش مصنوعی می‌شوند و حقوق مصرف کنندگان در این قانون و مقررات تضمین می‌شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اقدامات انجام شده در ایران گفت: در ایران نیز مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌ها به موضوع قانون‌گذاری هوش‌مصنوعی ورود پیدا کرده‌اند و روی آن کار می‌کنند. ما نیز به نوبه خود در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این موضوع می‌پردازیم.

رضوی‌زاده افزود: برنامه‌های دولت نیز در قالب لایحه‌ هوش مصنوعی تقدیم مجلس می‌شود. مقدمات و پیش نویس این لایحه در وزارت ارتباطات تهیه و به مجلس ارسال می‌شود تا در کنار فعالیت‌های فراکسیون هوش مصنوعی مجلس، شروعی برای بحث قانون‌گذاری هوش مصنوعی باشد. در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تا دو ماه آینده پیش نویس لایحه را آماده می‌کنیم و به دولت ارائه می‌دهیم تا پس از انجام کارهای حقوقی به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر