صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۰۱ آبان ۱۴۰۲

سدی بر جعل مدارک با دستگاه خوانش هوشمند مدارک هویتی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان توانستند دستگاهی را با توانمندی خوانش هوشمند مدارک شناسایی طراحی و تجاری‌سازی کنند که با استفاده از هوش مصنوعی، مدارک جعلی را تشخیص می‌دهد.
کد خبر : 874732

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی هاشمی، مدیرعامل یک شرکت  دانش بنیان با اشاره به طراحی، تولید و تجاری‌سازی دستگاه اسکنر هوشمند پاسپورت، کارت ملی و مدارک هویتی توسط فناوران این شرکت دانش‌بنیان گفت: این دستگاه از قابلیت خوانش اطلاعات مدارک بدون دخالت کاربر و با استفاده از فناوری هوش مصنوعی برخوردار ست و می‌تواند جعلی بودن مدارک را نیز تشخیص دهد.

وی ادامه داد: صرف زمان زیاد برای ثبت اطلاعات به صورت دستی، چالشی بود که ما را بر آن داشت تا ایده ساخت دستگاهی با توانایی خودکارسازی این فرآیند مطرح شود. ایده‌ای که مورد استقبال قرار گرفت و با توجه به این‌که چنین دستگاهی نمونه داخلی نداشت و نمونه‌های خارجی آن با امکانات محدود ارائه می‌شود، با همکاری یک تیم نخبه طراحی و ساخت این دستگاه را در دستور کار قرار دادیم و موفق به ساخت آن در ابعاد صنعتی شدیم.

هاشمی، ویژگی‌های سرعت، دقت و امنیت را از ارزش‌های دستگاه اسکنر هوشمند هوش کاوان دانست و افزود: دامنه استفاده این دستگاه به‌قدری گسترده است که علاوه بر هتل، کنترل تردد‌های بین المللی، آژانس‌های مسافربری، مراکز صدور ویزای الکترونیک، سامانه‌های کنترل تردد مراجعین، فرودگاه‌ها و نفتکش‌های تجاری نیز به این بازار هدف اضافه شده اند و روز به روز ما نیز سعی کردیم نیاز‌های بازار مختلف را پوشش دهیم.

مدیرعامل شرکت با اشاره به این‌که دستگاه تولید شده نمونه مشابه داخلی ندارد و نمونه‌های خارجی به تعداد محدود عرضه شده است، ادامه داد: وجه تمایز نمونه ساخت داخل، سرعت دستگاه و استخراج اطلاعات هویتی فارسی از مدارک فارسی و عربی است؛ امکان ارتباط دیگر سامانه‌ها با دستگاه فوق، پشتیبانی داخلی و تامین قطعات در سریع‌ترین زمان ممکن نیز از مزایای دیگر این محصول به شمار می‌رود.

وی افزود: این محصول تولید داخل، علاوه بر جلوگیری از واردات توانسته است به کشور‌های عراق و افغانستان نیز صادرات داشته باشد. قیمت نمونه‌های خارجی این محصول به دو یا سه برابر قیمت نمونه داخلی می‌رسد و این در حالی است که دستگاه تولیدی هوش کاوان از امکانات بیشتری نیز برخوردار است.

هاشمی، درباره اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانش‌بنیان و به واسطه تولید اسکنر هوشمند، گفت: درحال حاضر به طور مستقیم حدود ۱۵ نفر و به صورت غیر مستقیم ۵۰ نفر از مزایای فروش این دستگاه بهره می‌برند.

این فعال فناور‌بر نقش دستگاه‌هایی همچون معاونت علمی در تسهیل گری مجوز‌ها و تسهیلات صنعتی تاکید و خاطرنشان کرد: کمک به ارتباط موثر با نهاد‌های نظارتی مانند بیمه و مالیات برای کاهش دغدغه‌های ذهنی فعالان شرکت‌های دانش بنیان بسیار موثر است و می‌تواند نقش مهمی را درجهت حفظ رسالت اصلی این شرکت‌ها در جهت تحقیق و توسعه محصولات ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر