صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۶۳)؛

هوش مصنوعی مسیر حرکت یخ‌های قطب شمال را پیش‌بینی می‌کند

هوش مصنوعی مسیر حرکت یخ‌های قطب شمال را بعد از شکسته شدن پیش بینی می‌کند.
کد خبر : 873790

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینتفیک امریکن، در اکتبر ۲۰۱۹ یک تیم بین‌المللی از دانشمندان روی یک یخ‌شکن، عمداً کاری کردند که یخ‌های دریای قطب شمال در اطراف کشتی منجمد شود. آن‌ها می‌خواستند درباره خود یخ بیشتر بدانند. اما در آوریل ۲۰۲۰، درست در نیمه راه آزمایش یکساله، مشخص نبود که آیا آن یخ تا شش ماه باقی مانده از پروژه یخ زده باقی بماند یا خیر.

به گفته دانشمندان، یخ دریا با سرعت نگران کننده‌ای در حال ذوب شدن است به طوری که برخی از محققان معتقدند روش‌های سنتی برای پیش بینی وسعت آن ممکن است با سرعت تغییر آب و هوا هماهنگ نباشد.

تا سال ۲۰۵۰، قطب شمال در ماه‌های تابستان عاری از یخ خواهد بود؛ و با افزایش ترافیک کشتیرانی در منطقه پیش بینی میزان یخ دریا پیچیده می شود. امروز محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند در آینده به ابزاری برای پیش‌بینی یخ دریا تبدیل شود.

محققان بر اساس علم اقیانوس‌شناسی، در حال ساخت مدل‌های هوش مصنوعی برای قطب شمال هستند. مرکز ملی تحقیقات جوی در بولدر، کلرادو آمریکا، در پنج دهه گذشته از فیزیک و مدل‌سازی آماری برای پیش‌بینی وسعت یخ دریا استفاده کرده است.

هوش مصنوعی می‌تواند در آن فضا قطب شمال بسیار مفید باشد؛ و این کمک در حال حاضر به دلیل آنچه در قطب شمال اتفاق می‌افتد بسیار مهم است. طبق گفته شورای قطب شمال، ترافیک دریایی از طریق گذرگاه شمال غربی بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹ به میزان ۴۴ درصد افزایش یافته است. قابلیت‌های جستجو و نجات در منطقه محدود است و به دلیل پتانسیل گسترده توسعه منابع طبیعی توجه بیشتری به این منطقه شده است. هوش مصنوعی می‌تواند پیش‌بینی‌هایی را در مقیاس کوچک‌تر ایجاد کند، در مکان‌های خاص و زمان‌بندی به نفع آن گروه‌های کاربر باشد.

استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی میزان یخ دریا رویکرد جدیدی نیست، اما در حال افزایش است. تیمی به سرپرستی تام اندرسون، محقق بریتانیایی قطب جنوب، دو سال پیش تحقیقی را در مجله نیچرمنتشر کرد. در یک ویدیوی یوتیوب در آن سال، تام مزایای مدل تیمش به نام «آیس نت» (IceNet) را تبلیغ کرد.

«آیس نت» (IceNet) در واقع در این پیش‌بینی‌های دوربرد یخ دریا از یکی از مدل‌های پیشرو مبتنی بر فیزیک بهتر عمل کرد و در عین حال هزاران بار سریع‌تر کار کرد؛ بنابراین «آیس نت» (IceNet) می‌تواند روی یک لپ‌تاپ اجرا شود، در حالی که روش‌های قبلی مبتنی بر فیزیک باید ساعت‌ها روی یک ابرکامپیوتر اجرا می‌شد تا پیش‌بینی‌های یکسانی ایجاد شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر