صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۷ مهر ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

چرا دانش‌بنیان‌ها پشت دروازه بورس مانده‌اند؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: باتوجه به اینکه به‌تازگی بازار توافقی در فرابورس راه‌اندازی شد بهتر است اجازه داده شود سریع‌تر و ساده‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان وارد بورس شوند و به‌طور کامل مانند شرکت‌های تولیدی با آن‌ها برخورد کنند.
کد خبر : 873532

سید مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: سال گذشته که مقام معظم رهبری بحث دانش‌بنیان بودن اقتصاد را به طور جدی مطرح و تأکید کردند، بنا بود شرکت‌های دانش‌بنیان وارد بورس شوند، اما به جز یکی، دو شرکت مانند تپسی و ... بقیه شرکت‌ها وارد این بازار نشدند، چون به گفته نهاد‌های دیگر در فرآیند جذب آن دسته از شرکت‌هایی که درخواست دادند، مشکل به وجود آمد.

صفاری ادامه داد: مشکل دیگر اینکه باتوجه به اینکه از اسم این شرکت‌ها مشخص است، دانش محور و وابسته به افراد هستند و از طرف دیگر وقتی سهامشان وارد بورس شود به عبارتی دارایی فیزیکی کمتر و بیشتر دارایی معنوی و لایسنس دارند به همین خاطر بحث ورودشان برای بورس که قرار بود در فرابورس انجام شود دچار چالش شد و تقریبا اکثر شرکت‌هایی که درخواست دادند، پشت دروازه بورس مانده اند و نتوانستند وارد شوند حتی در سال قبل که به عنوان سال دانش‌بنیان نام گذاری شده بود.

 فرابورس تابلویی برای دانش بنیان‌ها اضافه کند

صفاری افزود: هنوز هم موضوع چالش ورود و فعالیت شرکت‌های نوظهور در بورس ادامه دارد و بحث ارزیابی و قیمت‌های این شرکت‌ها از مواردی است که همچنان وجود دارد. معمولا در بورس‌های جهان محل خاصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر می‌گیرند، در ایران هم قرار بود فرابورس تابلویی برای دانش‌بنیان‌ها اضافه کند و اجازه ورود بدهد که این اتفاق نیفتاد، اما شاید این بازار توافقی که در فرابورس راه‌اندازی شد جایی باشد برای اینکه بتوانند سریع‌تر دانش‌بنیان‌ها را وارد بورس کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکته کلیدی تأمین مالی این شرکت‌هاست، چون دارایی ندارند، وقتی به بانک‌ها برای تأمین مالی مراجعه می‌کنند، دچار مشکل هستند همچنین باتوجه به اینکه دارایی آن‌ها فیزیکی نیست و دانش بنیان است به همین خاطر کسی به این شرکت‌ها وام نمی‌دهد.

او توضیح داد: معمولا در دنیا این فضا را برای بازار‌های مالی انجام می‌دهند مثلا نتفلیکس با یک دلار برای سه سال ۸۰۰ دلارتأمین مالی می‌کند و سریال‌های مختلف می‌سازد که باعث می‌شود رشد زیادی کند، اما در ایران هم بانک‌ها در‌ها را بسته بودند و هم بازار سرمایه بنابراین یکی از دلایلی که دانش بنیان‌ها ما قوی نشدند، همین اتفاقات بوده است.

حضور و نقش دانش بنیان‌ها در بازار سرمایه مثبت ارزیابی می‌شود

صفاری با اشاره به اینکه حضور و نقش دانش بنیان‌ها در بازار سرمایه مثبت ارزیابی می‌شود، گفت: مطمئنا با این موضوع برای تأمین مالی این شرکت‌ها هم تبلیغ می‌شود و طبیعتا وقتی وارد بورس می‌شوند تمام سرمایه‌گذاران نسبت به صورت‌های مالی، فروش و عملکرد این نوع شرکت‌ها حساس می‌شوند بنابراین این تبلیغی برای آنهاست و از سوی دیگر دانش‌بنیان‌ها با فروش سهام تأمین مالی می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: باتوجه به اینکه  بتازگی بازار توافقی در فرابورس راه‌اندازی شد بهتر است اجازه داده شود سریع‌تر و ساده‌تر این شرکت‌ها وارد شوند و با پروسه طولانی نهاد‌های مختلف درخصوص مباحث ارزش‌گذاری دست و پنجه نرم نکنند، به‌طور کامل مانند شرکت‌های تولیدی با آن‌ها برخورد کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر