صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۲ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲

یادداشت| تکرار خطا و خیانت ابومازن

تشکیلات خودگردان فلسطین در معادلات اخیر نبرد، به‌جای حمایت از کودکان غزه و تلاش حداکثری برای جلوگیری از نسل‌کشی فلسطینیان ساکن این منطقه، چشم به بازی واشنگتن و برخی متحدان منطقه‌ای و اروپایی آن دوخته است.
کد خبر : 873524

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حنیف غفاری، تشکیلات خودگردان فلسطین در معادلات اخیر نبرد، به‌جای حمایت از کودکان غزه و تلاش حداکثری برای جلوگیری از نسل‌کشی فلسطینیان ساکن این منطقه، چشم به بازی واشنگتن و برخی متحدان منطقه‌ای و اروپایی آن دوخته است. به نظر می‌رسد استراتژی همیشگی تشکیلات خودگردان در خصوص بهره‌گیری از شکاف‌ها و منازعات (میان غزه و رژیم صهیونیستی) به سود اثبات و تقویت موقعیت خود در رام الله، بیش از هر زمان دیگری پررنگ‌تر شده است! از زمان مقاومت 22 روزه غزه در سال 2008 میلادی تاکنون، چندین بار تشکیلات خودگردان حول همین استراتژی رفتارها و تاکتیک‌های خود را تنظیم کرده و البته به هیچ نتیجه‌ای جز انزوای بیشتر نرسیده است!

نتایج نظرسنجی جدیدی که از سوی موسسه پیوصورت گرفته، نشان می‌دهد افراد کمتری در اراضی اشغالی و فلسطین به راه‌حل دو دولت باور دارند و حتی پیش از حملات حماس به اسرائيل هم بیشتر فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها معتقد بودند نمی‌توانند در کنار یکدیگر به صورت مسالمت‌آمیز زندگی کنند. نظرسنجی‌های انجام شده در اراضی اشغالی، غزه و کرانه باختری که توسط مرکز تحقیقات پیو انجام شده نشان می‌دهد که حتی پیش از عملیات غرورآفرین طوفان الاقصی، از هر سه نفر تنها یک نفر امکان حل سیاسی مناقشه فلسطین را محتمل می‌دانسته است.

پیام این نظرسنجی کاملاً مشخص است: نخست اینکه برخلاف تلاش تشکیلات خودگردان برای تثبیت گفتمان سازش در نوار غزه و کرانه باختری، فلسطینیان تسلیم این رویکرد خطرناک و آدرس انحرافی نشده‌اند. عزم فلسطینیان مبنی بر مبارزه با صهیونیست‌ها، منبعث از ایمان آنها به گفتمان مقاومت و متعلقات آن است. حقیقتی که محمود عباس هیچ‌گاه حاضر به درک آن نشده است. پیام دوم این نظرسنجی، معطوف به اراضی اشغالی است. به نظر می‌رسد ابومازن به جریانات و گروه‌هایی در اراضی اشغالی امید بسته است که تأکید آنها بر راهکار انتزاعی دودولتی حتی مورد قبول ساکنان اشغالگر تل‌آویو، حیفا و شهرک‌های صهیونیستی قرار نگرفته است. به عبارت بهتر، ابومازن به صورت توأمان در شناخت جامعه صهیونیستی و فلسطینی با بحران شناختی و محاسباتی مواجه بوده و در برهه کنونی نیز این سوء محاسبه در گفتار و رفتار وی مشهود است.

در شرایطی که افرادی مانند بن گویر و اسموتتریچ و نتانیاهو، در حال عملیاتی سازی اخراج اعراب ساکن اراضی اشغالی و یکدست‌سازی نژادی و قومیتی صهیونیست‌ها هستند، توهم صلح با رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی مصداق خطا و خیانت محسوب می‌شود. فراتر از آن، حتی گردش قدرت میان جریانات لیبرال و محافظه‌کار نیز پیام‌آور صلح با تل‌آویو (آن‌هم از نگاه فلسطینیانی که هم‌افزایی جریانات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی علیه خود در بمباران غزه را مشاهده می‌کنند) نخواهد بود. بهتر است تشکیلات خودگردان تا قبل از اینکه فلسطینیان بیش‌ازپیش نسبت به ابومازن و همراهانش ناامید و خشمگین نشده‌اند، رویکرد پرهزینه و خطرناک خود را در قبال عملیات طوفان الاقصی و تحولات غزه تغییر دهد. ابومازن پل‌های زیادی را پشت سر خود در غزه و کرانه باختری خراب کرده و فرصت بسیار محدودی جهت بازگشت به دامان ملت فلسطین دارد...

انتهای پیام/

ارسال نظر