صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یافته شگفت‌انگیز محققان؛

بدن انسان در خواب عمیق به محرک‌های بیرونی پاسخ می‌دهد

محققان دریافتند بدن انسان در خواب به محرک‌های بیرونی واکنش نشان می‌دهد.
کد خبر : 873193

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، بیشتر افراد هنگام خواب قادر هستند صدای راه رفتن یک غریبه در اتاقشان را تشخیص داده و بیدار شوند و این موضوع با توجه به اینکه هنگام خواب چشم فرد بسته بوده و سایر حواس نیز در حالت استراحت قرار می‌گیرند، بسیار عجیب است.

دانشمندان علوم اعصاب اکنون در مطالعات جدید خود افرادی را مشاهده کرده اند که تقریباً در هر مرحله از خواب به محرک‌های کلامی پاسخ می‌دهند. این مطالعه که توسط محققان دانشگاه سوربن فرانسه انجام شده است، نشان می‌دهد بدن انسان در خواب نیز به محرک‌های بیرونی پاسخ می‌دهد.

لیونل ناکاچه (Lionel Naccache) یکی از پژوهشگران این تیم مطالعاتی می‌گوید: پژوهش‌های جدید به ما آموخته است که بیداری و خواب حالت‌های پایداری ندارند و می‌توانیم آن‌ها را به عنوان تلفیقی از لحظات آگاهانه و به ظاهر ناخودآگاه توصیف کنیم.

یکی از مطالعات قبلی ما نشان داد که ارتباط دوطرفه از آزمایشگر به فرد خوابیده و بالعکس در طول خواب شفاف REM امکان پذیر است.

از نظر علمی رؤیای شفاف زمانی رخ می‌دهد که مغز فرد آگاه بوده که در خواب است و در این شرایط شاهد حرکت سریع چشم هستیم و مرحله دیدن رویا در این ساعات رخ می‌دهد.

برای بررسی نحوه تعامل افراد هنگام خواب با محرک‌های بیرونی، محققان به بررسی شرایط خواب ۴۹ نفر پرداختند که ۲۷ نفر از این افراد مبتلا به نارکولپسی یا اختلال خواب بودند و ۲۲ نفر هیچ مشکلی نداشتند.

محققان از داوطلبان خواستند تا در حالی بخوابند که تجهیزات پلی سومنوگرافی که فعالیت مغز و قلب را همراه با حرکت عضلات و چشم ردیابی می‌کند به آن‌ها وصل شده بود.

به گزارش آنا، بررسی‌های انجام شده نشان داد افراد دارای اختلال خواب نارکولپسی در طول روز احساس خواب آلودگی بیشتری می‌کنند؛ البته هنگام خوابیدن اغلب رؤیا‌های شفاف می‌بینند.

در مرحله بعد در حالی که آن‌ها در خواب عمیق بودند، محققان دست به انجام یک آزمایش عجیب زده و در این شرایط، یک بلندگو با صدای نه چندان بلند، صدای فردی را پخش می‌کرد که هم کلمات واقعی و هم کلمات تخیلی را ادا می‌کرد.

در این مرحله از شرکت کنندگان که در خواب عمیق بودند خواسته شد بسته به واقعی بودن کلمه ادا شده توسط گوینده، لبخند بزنند یا اخم کنند.

نتایج این پژوهش بسیار شگفت انگیز بود؛ زیرا بیشتر شرکت کنندگان، خواه دارای اختلال خواب بوده یا نه، در حین خواب به محرک‌های کلامی به درستی پاسخ دادند. قابل ذکر است که نوع و دقت این واکنش‌ها در طول دوره‌های رؤیای شفاف که با سطح بالای آگاهی مشخص می‌شود، بیشتر بود.

با این حال، این هوشیاری در هر دو گروه و در تمام مراحل خواب مشاهده شد. تکنیک‌های تصویر برداری عصبی پیشرفته مانند مگنتوآنسفالوگرافی و ثبت فعالیت مغز داخل جمجمه‌ای به پژوهشگران کمک می‌کنند مکانیسم‌های مغزی را که رفتار انسان در هنگام خواب را هماهنگ می‌کنند، درک کنند و محققان امیدوارند که ببینند آیا الگو‌هایی که طی این آزمایش مشاهده کرده اند با کیفیت خواب مرتبط است یا خیر و آیا می‌توان از آن‌ها برای درمان اختلالات خواب استفاده کرد.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Neuroscience منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر