صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲
ابتدای سال آینده؛

خط تولید انبوه لوله مغزی سیار راه‌اندازی می‌شود

معاون سازمان جهاد دانشگاهی تهران از راه‌اندازی خط تولید انبوه لوله مغزی سیار با همکاری مشترک شرکت نفت خبر داد.
کد خبر : 873072

سیدعزیز آشنا، معاون سازمان جهاد دانشگاهی تهران و مدیر پروژه تولید لوله مغزی سیار از دستیابی به تکنولوژی نوظهور خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: لوله مغزی سیار به عنوان یک تکنولوژی جدید صنعت نفت برای سرویس‌دهی درون چاه‌های نفت به‌کار گرفته می‌شود.

وی افزود: زمانی‌که افراد یک چاه با عمق پنج کیلومتر را حفر می‌کنند و لوله‌ها توسط دستگاه دکل حفاری به بیرون رانده می‌شود، دیگر امکان دسترسی به داخل چاه برای افراد وجود ندارد؛ بنابراین تمام سرویس‌دهی‌ها درون چاه از طریق فناوری جدید یعنی لوله مغزی سیار انجام می‌شود.

معاون سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به طول لوله مغزی سیار، اظهار کرد: این لوله بر اساس نیاز افراد در مکان‌های مختلف با طول ۶ کیلومتر طراحی شده است.

آشنا با بیان اینکه لوله مغزی سیار از فولاد به‌صورت ممتد و یک‌دست ساخته شده است، تصریح کرد: از آنجایی‌که حمل‌ونقل و نگهداری ۶ کیلومتر لوله کار راحتی نیست، انتهای خط تولید لوله همانند کابل‌های برق دور یک قرقره بسیار بزرگ پیچیده می‌شود.

به گفته وی، قرقره با حمل لوله ۶ کیلومتری به عقب تریلی‌ای انتقال داده می‌شود که روی آن دستگاه رانش لوله مغزی سیار به چاه قرار دارد و دستگاه رانش، لوله مغزی سیار را به انتهای چاه ارسال می‌کند. اقدامات اسیدکاری، سیمان‌کاری و هیدروژن‌زنی چاه‌های نفت و گاز از طریق این لوله در چاه انجام می‌شود. همچنین پس از اتمام فعالیت لوله مغزی سیار روی قرقره جمع می‌شود و برای سرویس‌دهی به چاه دیگر انتقال پیدا می‌کند.

مدیر پروژه لوله مغزی سیار مطرح کرد: طراحی خط تولید این لوله بسیار حائز اهمیت است و با خط تولید عادی لوله‌سازی‌ها متفاوت است. ابتدا ورقی در این لوله درزدار یا یک طرف‌جوش به‌صورت نوار تشکیل می‌شود که با جمع شدن نوار به شکل لوله درمی‌آید و دوسر لوله پس از رسیدن به یکدیگر جوش می‌خورد.

وی اضافه کرد: لوله‌های عادی هر ۶ متر بریده شده؛ اما این لوله‌ها به‌صورت ممتد تولید می‌شود و نوار اولیه آن یک نوار ۶ کیلومتری است. تولید نوار طویل، غلتک‌های خاص، تنش‌گیری پسماند‌های لوله و جمع‌آوری کردن قرقره یک کار تخصصی و سیستماتیک است.

معاون سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه لوله مغزی سیار طول عمر کوتاهی دارد، عنوان کرد: باز و بسته شدن لوله روی قرقره و تنش خستگی لوله پس از تعدادی باز و بسته شدن این لوله از رده خارج می‌شود و باید لوله مغزی سیار دیگر جایگزین آن شود.

آشنا یادآور شد: لوله مغزی سیار در کل منطقه خاورمیانه به جز روسیه برای اولین بار در کشور تولید شده است. همچنین قراردادی بین جهاد دانشگاهی و شرکت ملی نفت ایران منعقد شده است. این محصول در حال حاضر در مرحله طراحی، ساخت و نصب خط تولید این لوله است و نمونه اولیه آن در ابتدای سال آینده ساخته می‌شود.

مدیر پروژه لوله مغزی سیار اظهار کرد: کلاف لوله مغزی سیار نزدیک به ۶۰ هزار دلار است و با تولید این طرح فناورانه از ارزبری بسیار زیادی جلوگیری می‌کنیم. ساخت این لوله برای اولین بار در کشور از پروژه‌های اولویت‌دار شرکت ملی نفت محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با راه‌اندازی خط تولید لوله مغزی سیار در ایران نیاز شرکت ملی نفت، سایر شرکت‌ها و امکان صادرات آن به کشور‌های خارجی را فراهم کنیم. ۵۹ کلاف در دی‌ماه قرار است تکمیل شود و بعد از آن خط تولید آماده تولید در قالب انبوه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر