جیمز وب راز شکلگیری اولیه جهان را کشف میکند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، تلسکوپ فضایی جیمز وب، از زمان شروع فعالیت خود در سال گذشته، نگاهی شگفتانگیز به تاریخ اولیه کهکشانها و جهان ما را فراهم کرده است. این تلسکوپ قدرتمند مجموعهای از کهکشانها را کشف کرده است که به دوران مهم و رازآلودی به نام افتتاح جهان مشهور است. این دوره مرموز و تمام عجایب برآن است که چگونه جهان در نخستین لحظات خود شکل گرفته است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و حساس، توانسته است به دورانی از تاریخ جهان دسترسی پیدا کند و به ما نشان دهد که چگونه کهکشانها در آغاز سرآمد جهان شکل گرفتهاند. این تصاویر به ما کمک میکنند تا به فهم بهتری از اینکه چگونه جهان ما شکل گرفته است برسیم.
محققان در این پروژه از شبیه سازیهای کامپیوتری پیچیده برای مدل سازی چگونگی تکامل کهکشانهای اولیه استفاده کردند و نشان دادند که شکل گیری ستاره در این کهکشانها در چند صد میلیون سال اول پس از انفجار بزرگ ۱۳.۸ میلیارد سال پیش که جهان را شکل داد، متفاوت از کهکشانهای بزرگی مانند راه شیری است.
جیمز وب توانسته است تعدادی از درخششهای نوری که مربوط به میلیاردها سال پیش میسود را ثبت کند. این نورها نشان دهنده وقایعی است که در گذشته بسیار دور اتفاق افتادهاند و ما به آنها نمیتوانیم به صورت مستقیم دسترسی داشته باشیم. جیمز وب، به ما این امکان را میدهد تا فرضیات گذشته دوباره مورد بررسی قرار بگیرند.
دانشمندان همچنین دریافتند، شکل گیری ستارگان در کهکشانهای اولیه در فورانهای بزرگ گاه و بیگاه رخ داده و لزوما با سرعت ثابت همراه نبوده؛ این موضوع از این جهت اهمیت پیدا میکند که دانشمندان معمولاً از روشنایی یک کهکشان برای سنجش قدمت آن استفاده میکنند و جرم جمعی میلیونها یا میلیاردها ستاره یک کهکشان به سرنخی برای بررسی میزان قدمت آن تبدیل میشود.
با کشف و ثبت این کهکشانهای باستانی، تلسکوپ جیمز وب به ما اجازه میدهد تا به دورانی از تاریخ جهان پی ببریم که تا کنون بسیار مبهم بوده؛ این نتایج نیز به ما کمک میکنند تا بهتر درک کنیم که چگونه کهکشانها در طول زمان شکل میگیرند و چگونه جهانی بزرگ و چشمگیر مانند جهان ما پدید آمده است.
انتهای پیام/