صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خودروی پرنده درون‌شهری با قابلیت حمل دو نفر طراحی شد

محققان کشور موفق به طراحی خودوری پرنده درون‌شهری شدند که علاوه بر مداومت پروازی ۳۲ دقیقه‌ای می‌تواند دو نفر را حمل کند.
کد خبر : 872730

علیرضا عبداللهی، دانشجوی دکتری برق شریف با بیان اینکه دانش فنی خودروی پرنده درون‌شهری را بدست آوردیم، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: خودرو‌های پرنده برای حمل‌ونقل‌های درون‌شهری و بین‌شهری طراحی می‌شوند و فاصله کم‌تری نسبت به هواپیما طی می‌کنند.

وی با بیان اینکه خودروی پرنده درون‌شهری فاصله‌های کوتاه در زمان‌های کوتاه را می‌پیماید، گفت: ابعاد خودروی پرنده به عنوان نوعی مولتی‌روتور سرنشین‌دار ۴ در ۴ در ۲ متر است. مولتی‌روتور‌ها متشکل از ۱۶ موتور و ملخ هستند و باید با یک پیکربندی مناسب کنار هم چیده شوند، تا بتوانند دو سرنشین را با وزن ۱۸۰ کیلوگرم بلند کنند.

عبداللهی با بیان اینکه موتور‌ها به‌صورت ۸ دسته هم‌محور قرار می‌گیرد، تصریح کرد: هر کدام از موتور‌های تعبیه‌شده در خودروی پرده قادر به بلند کردن اجسام تا وزن ۱۰۰ کیلوگرم است.

این دانشجوی دکتری از قدرت حمل تمام موتور‌های خودروی پرنده تا وزن یک‌تن و ۲۰۰ کیلوگرم خبر داد و عنوان کرد: خودروی پرنده با وزن ۳۸۰ کیلوگرم با سرعت پنج‌متر بر ثانیه به سمت بالا و ۲ متر بر ثانیه به سمت پایین تا ارتفاع ۲۰۰ متر حرکت می‌کند. بیشینه سرعتی که این پرنده می‌تواند داشته باشد، ۲۸ متر بر ثانیه است.

وی با اشاره به مداومت پروازی خودروی پرنده، یادآور شد: این پرنده با مصرف ۸۵ درصد باتری ۱۸ دقیقه در آسمان پرواز می‌کند؛ اما بدون وجود محموله ۳۲ دقیقه قادر به پرواز  است.

عبداللهی با بیان اینکه یکی از کاربرد‌های مولتی‌روتور در حوزه گردشگری است، اظهار کرد: افراد در سواحل کیش و رامسر از ارتفاع ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری می‌توانند با استفاده از این خودروی پرنده مناظر طبیعی را به‌خوبی مشاهده کنند. همچنین در شرایط اضطراری در حوزه امداد و نجات می‌تواند نقش مؤثری داشته باشند.

به گفته وی، افرادی که از ترافیک رنج می‌برند، می‌توانند با اخذ مجوز‌های لازم از این پرنده به عنوان هواپیما یا خودروی شخصی استفاده کنند. خودروی پرنده مسافت ۳۰ کیلومتر را در ۱۸ دقیقه طی می‌کند.

این دانشجوی دکتری با اشاره به فناوری‌های خودروی پرنده، عنوان کرد: خلبان خودکار، موتور جریان مستقیم بدون جاروبک، ملخ، راه‌انداز موتور و باتری لیتیوم‌پلیمری از قطعات اصلی خودروی پرنده به‌شمار می‌آید.

عبداللهی با بیان اینکه خودروی پرنده نمونه داخلی ندارد، تصریح کرد: نمونه‌های مشابه خارجی ۳۰۰ هزار دلار قیمت دارد؛ لذا نمونه داخلی با قیمت ۸۰ درصد مقرون‌به‌صرفه‌تر از نمونه‌های خارجی به کاربران عرضه داده می‌شود.

وی با اشاره به مشتریان بالقوه خودروی پرنده، خاطرنشان کرد: هلال‌احمر، اورژانس، هلدینگ‌های مرتبط با گردشگری، افراد ثروتمند و پلیس از مشتریان بالقوه این خودروی پرنده به‌شمار می‌آیند. قیمت این پرنده بومی‌سازی‌شده در تعداد بالا ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دلار پیش‌بینی شده است.

این دانشجوی دکتری اظهار کرد: قصد داریم در آینده‌ای نزدیک خودروی پرنده را با افزایش ظرفیت انرژی باتری‌ها و وزن کم‌تر به عنوان تاکسی هوایی ارتقا دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر