صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طراحی یک نرم‌افزار بومی برای هوشمندسازی شبکه برق

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و تولید یک نرم‌افزار بومی برای هوشمندسازی شبکه برق شده است.
کد خبر : 872567
قاسم درخشان، عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند حاضر در رویداد ملی عصر امید «هوش مصنوعی و اینترنت اشیا» که ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در کرج برگزار می‌شود در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره محصولی که ارائه کرده‌اند، گفت: نرم‌افزار هوشمندسازی مشترکین برق را در این رویداد ارائه کردیم که اکنون در شرکت توزیع برق تهران بزرگ هم مورد استفاده قرار گرفته است.
 
وی افزود:‌ این محصول به محض اینکه خاموشی اتفاق بیفتد یا روشنایی معابر خیابان دچار مشکل شود، بلافاصله با سامانه ۱۲۱ تماس می‌گیرد. ما از سامانه سرویس دریافت می‌کنیم و روی نقشه‌ در اختیار کارشناس‌ها و مدیران شرکت برق قرار می‌دهیم. این نرم‌افزار براساس داده‌ها و الگوریتم‌های هوش مصنوعی به شرکت برق اعلام می‌کند که برای حل مشکل کاربر در کوتاه‌ترین زمان ممکن چه راهکاری باید انجام داد. این سامانه بومی اکنون برای ۴ و نیم میلیون مشترک برق شهر تهران سرویس ارائه می‌کند.
 
درخشان درباره مزیت این محصول دانش‌بنیان در مقایسه با نمونه‌های داخلی و خارجی بیان کرد: نمونه داخلی این محصول وجود ندارد. این محصول بومی است و شرایط واقعی کشور را در نظر می‌گیرد که نمونه‌های خارجی امکان در نظر گرفتن شرایط کنونی منطقه‌ای را ندارد. شرایط بومی منطقه‌ای شامل نوع تجهیزات، سلیقه مشترکین، مشکلاتی که با آن مواجه هستند یا امکانات سخت‌افزاری که در شبکه وجود دارد، می‌شود. شناساندن سیستم منطقه‌ای به سایر سیستم‌های نرم‌افزاری دنیا خیلی سخت است‌.
 
عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند  اظهار کرد: نکته مهم‌تر دیگر بحث امنیت ملی است. وقتی نارضایتی ایجاد شود، بحث امنیت ملی هم دچار چالش می‌شود. از محصولات خارجی نمی‌توان با اطمینان خاطر استفاده کرد، حتی اگر ویژگی‌های کاملی داشته باشد. باز هم محصول خارجی است و همه پکیج آن در داخل ایران نیست. محصول ما دانش‌بنیان است و برروی همه جزئیات آن اشراف کامل وجود دارد. این محصول در اختیار توانیر و سیستم‌های ارزیابی قرار دارد و نسبت به آن اطمینان کامل وجود دارد و دیتا از سیستم خارج نمی‌شود.

به گزارش آنا، رویداد ملی عصر امید البرز در حوزه تخصصی «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» در قالب ۱۵ کمیته تخصصی و با حضور ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان از ۲۲ تا ۲۵ مهر جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار می‌شود.

همراه با این رویداد، نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی، نمایشگاه دستاورد‌های نوین در هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی با محوریت چالش‌های علمی در حوزه هوش مصنوعی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر