صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۵۶)؛

همکاری هوش مصنوعی و پهپادهای بدون سرنشین برای کشف مواد منفجره

آژانس دفاع اروپا معتقد است هوش مصنوعی و پهپادهای بدون سرنشین می‌توانند برای شناسایی مواد منفجره و بمب‌های دست‌ساز با یکدیگر همکاری کنند.
کد خبر : 872024

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجرینگ، آژانس دفاع اروپا (EDA) با پیشرفت در تحقیقات دفاعی نشان داده که چگونه هوش مصنوعی (AI) و سیستم‌های بدون سرنشین می‌توانند برای شناسایی مواد منفجره و بمب‌های دست‌ساز (IED) در سناریو‌های مختلف با یکدیگر همکاری کنند.

پهپاد‌ها و «یو جی وی» (UGV‌)ها به‌طور مستقل برای جست‌وجوی ماکت‌های مواد منفجره و بمب‌های دست‌ساز، از جمله مهمات منفجر نشده، در مناطق روستایی و شهری هماهنگ شدند. این تظاهرات بخشی از پروژه ۱.۵۵ میلیون یورویی، هوش مصنوعی برای تشخیص ادوات انفجاری یا «ایدد» (AIDED) بود که توسط اقدام مقدماتی تحقیقات دفاعی (PADR) در فراخوان سال ۲۰۱۹ تأمین شد.

اقدام مقدماتی تحقیقات دفاعی پیشروی صندوق دفاع اروپا (EDF) توسط کمیسیون اروپا نظارت می‌شود. پروژه تشخیص ادوات انفجاری توسط کنسرسیومی متشکل از چهار نهاد مدیریت می‌شود که توسط خدمات کاربردی فضایی بلژیک و آلمان هدایت می‌شود.

هدف این پروژه دستیابی به سطح آمادگی فناوری بود، به این معنی که سیستم در یک محیط مربوطه آزمایش شده، اما هنوز برای عملیاتی شدن کامل نیاز به توسعه بیشتر دارد.

این نمایش نشان داد که سیستم به این سطح از بلوغ رسیده است و می‌تواند وظایف پیچیده‌ای را با کمترین مداخله انسانی انجام دهد. این سیستم از حسگر‌های مختلفی برای تشخیص استفاده می‌کند، مانند فلزیاب که می‌تواند اشیای فلزی را در زیر زمین یا داخل اشیاء پیدا کند. رادار نفوذی زمینی که می‌تواند دقت بیشتری ارائه دهد، اما به حرکات حامل حساس است.

طیف‌سنجی شکست ناشی از لیزر از یک پرتو لیزر قدرتمند برای ایجاد یک پلاسمای کوچک از ناحیه استفاده می‌کند تا توسط یک طیف‌سنج آنالیز شود، و یک حسگر بزرگ‌تر برای شناسایی وسیله انفجاری استفاده می‌شود. این سیستم همچنین از شبکه‌های عصبی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی بهره می‌برد که می‌تواند برای هر نوع پردازش سیگنال حسگر از داده‌ها یاد بگیرند. شبکه‌های عصبی بر روی مجموعه داده‌های برچسب‌گذاری‌شده که  در طول پروژه آموزش داده شدند، به دست آمد. علامت‌گذاری تشخیص‌ها توسط حسگر‌های مختلف بخش مهمی از آزمایش‌ها بود؛ زیرا بهبود‌های ایجاد شده توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی را نشان می‌داد.

حسگر‌های دیگری هم برای الگوریتم‌های محلی سازی و نقشه‌برداری ناوبری ربات و مقابله با موقعیت‌هایی مانند تخریب سیستم موقعیت‌یابی جهانی، استفاده شد. کنسرسیوم با چالش‌هایی مانند حساسیت برخی از حسگر‌ها به رطوبت خاک و حرکات حامل، حساسیت سیستم‌ها به دما‌های بالا و دقت ناوبری مواجه بود. این کنسرسیوم همچنین سیستم تشخیص و اجتناب برای جلوگیری از برخورد بین پهپاد‌هایی که در ارتفاعات بسیار پایین پرواز می‌کنند، دارد.

این نمایش نقطه عطفی برای پروژه تشخیص ادوات انفجاری بود و نشان داد چگونه می‌توان از هوش مصنوعی در چندین جنبه برای سیستم‌های بدون سرنشین مانند برنامه‌ریزی مأموریت، ناوبری، کار تیمی و شناسایی وسایل انفجاری به‌طور مؤثر استفاده کرد.

پروژه تشخیص ادوات انفجاری با پروژه جدیدی به نام «ایددِکس» (AIDEDex) که از فراخوان صندوق دفاع اروپا ۲۰۲۲ انتخاب شده، دنبال می‌شود. این پروژه به تلاش‌ها بر روی سیستم‌های بدون سرنشین زمینی و هوایی برای شناسایی تهدید‌های پنهان ادامه خواهد داد. پروژه جدید ۴۸ ماه طول خواهد کشید و ۶ شریک از پنج کشور عضو اتحادیه اروپا در آن شرکت می‌کنند.

آژانس دفاع اروپا از تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در بهبود قابلیت‌های دفاعی خود حمایت می‌کند. آژانس به‌عنوان یک تسهیل‌کننده برای وزارتخانه‌های دفاع که مایل به مشارکت در پروژه‌های توانایی مشترک هستند، به مرکز همکاری دفاعی اروپا با تخصص و شبکه‌هایی تبدیل شده که طیف وسیعی از قابلیت‌های دفاعی را در برمی‌گیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر