صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تصویر خیره‌کننده جیمز‌ وب از سحابی شکارچی

تلسکوپ فضایی جیمز وب دو تصویر خیره‌کننده از سحابی عظیم شکارچی را ثبت کرده که بیش از ۳ هزار تصویر جداگانه در ساخت آن نقش داشته است.
کد خبر : 871925

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی جیمز وب دو موزاییک میدان وسیع خیره کننده از سحابی عظیم شکارچی را به تصویر کشیده است، منطقه بزرگی از تشکیل ستاره که یکی از نزدیک‌ترین مهد‌های ستاره‌ای به منظومه شمسی است و تنها یک هزار و سیصد‌چهل‌و‌چهار سال نوری با ما فاصله دارد. موزاییک‌های عظیم از بیش از سه هزار تصویر جداگانه ساخته شده است.

سحابی شکارچی از پرنورترین سحابی‌های آسمان است که با چشم غیر مسلح هم دیده می‌شود و نزدیک‌ترین منطقه تشکیل ستاره‌های پرجرم به زمین است. حدود دوهزاروهشتصد ستاره جوان در داخل سحابی وجود دارند و جنین‌های ستاره‌ای بسیار بیشتری در پرده متراکم از گاز و غبار این ناحیه قرار دارند.

دانشمندان می‌گویند، تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب بر دیدگاه ما نسبت به ساختار و ترکیب اجرام پیچیده‌ای که در نزدیکی سیاره ما قرار گرفته  تاثیر می‌گذارد و منجر به درک بهتر ما از شرایط خارج از منظومه شمسی می‌شود.

از زمان کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی در دهه ۱۹۹۰، به‌دلایل مختلفی از جمله روش‌های مشابه برای کشف سیاره‌ها، طیف‌سنجی دیگر ستارگان و استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته، تعداد زیادی سیاره و سیارک در فواصل دورتر کشف شده است، اما یافته‌های جیمز وب نشان می‌دهد که شکل غالب این اجرام دور از ستارگان اصلی بسیار متفاوت از سیاره‌هایی است که در سیستم‌های ستاره‌ای منظم به دور خورشید وجود دارند.

جیمز وب، تلسکوپ جدید فضایی ناسا است که پس از مأموریت موفق هابل در سال ۲۰۰۹، سال گذشته به فضا رفت تا جایگزین تلسکوپ هابل شود. هدف اصلی جیمز وب بررسی حیات خارج از سیاره زمین و تاریخچه اولیه کیهان است. این تلسکوپ علاوه بر جمع‌آوری تصاویر بسیار خاص، قادر است اطلاعات ناشناخته در مورد سیاره‌ها، ابر‌های میان‌ستاره‌ای و دیگر موارد مشابه آن‌ها را به دست آورد.

تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب از سحابی شکارچی بر این واقعیت تاکید می‌کند که سیارات بی‌اصول بسیاری وجود دارند که به طور مادام العمر به هیچ سیستم ستاره‌ای واضحی پیوسته نیستند و از آن جا که این‌ها برخلاف سیاره‌هایی مانند زمین به هیچ ستاره‌ای مرتبط نیستند، شرایط محیطی بسیار متفاوتی دارند.

از آنجا که این سیارات بر روی لبه‌های سیاره‌ها و نجومی کشف شده‌اند، تحقیقات نشان داده است که آن‌ها می‌توانند شرایط مناسبی برای ایجاد محیط مساعد برای زندگی داشته باشند. علاوه بر این، برخی سیارک‌ها می‌توانند همراه با زندگی هوشمند یا غیرهوشمند به دنبال سفر کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر